top

Junioři vítězí v Brně 3:1!

HC Kometa Brno
PáTEK 9. 9. 2011
Extraliga juniorů
1 : 3

(0:2, 1:0, 0:1)

HC Oceláři Třinec

Brno - Po včerejším odloženém utkání se Zlínem z důvodu hokejové katastrofy v Rusku se utkali mladí Oceláři s Kometou Brno. Ze tří bodů se radovali naši mladíci, kteří díky skvěle chytajícímu gólmanovi Kotrlovi a špatné brněnské koncovce slaví první tři body do nového ročníku juniorské NOEN extraligy.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 30. Fúzik (Zemánek) - 16. Pargáč (TS), 20. Pavlík (Roupec), 47. Rufer. Rozhodčí: Humpolíček - Brabec, Pospíšil. Vyloučení: 8:11. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 196. Střely na branku: 44:26. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3.

HC Kometa Brno

Barus - Dujsík, Koukal, Dlapa, Dittrich, Bilčík (C), Peslar - Wasserbauer, Jurák, Hnilička, Křivohlávek, Crhák, Zemánek, Kozák, Zbořil, Fúzik, Novák, Maša, Káňa

HC Oceláři Třinec

Kotrla - Ižácký, Franek, Pavlík, Bajtek, Pargáč, Kasperlík, Marosz, Slovák, Hegyi, Hurtík, Kapica, Teper, Roupec, Kajaba, Burzala, Matuš, Číhal, Rufer, Bezuška

Zápas plný nevyužitých gólových příležitostí, zvláště z brněnské strany, začal pro domácí smolně již z kraje utkání. Nahození kapitána Bilčíka orazítkovalo poprvé v zápase tyč hostující brány střeženou gólmanem Kotrlou. V 16. minutě se obraným pásmem Brňanů prohnal jako blesk z čistého nebe hostující Jiří Pargáč, který si svým průnikem vysloužil trestné střílení. Brankáře Komety Baruse následně oklamal pěknou kličkou a pohotovým zakončením do prázdné brány – 0:1. Brňané se snažili rychle kontrovat, souhru Juráka s Křivohlávkem dělily od úspěšného zásahu jenom milimetry, které chyběly k tomu, aby puk proklouzal za brankovou čáru. V další velké šanci první třetiny se zjevil hostující Marosz, sám před ležícím Barusem však nedokázal zvednout puk do patřičných výšek. Jeho neúspěch ho ale příliš mrzet nemusel. Po necelé minutě, osmnáct vteřin před první sirénou, napřáhl na modré čáře hostující Filip Pavlík a puk zaplachtil až za brněnského Baruse – 0:2.

Druhá třetina začala pěkně zhurta. Tři třinečtí hráči ve vlastním oslabení překombinovali přečíslení tři na jednoho, v následujícím samostatném protiútoku vyhořel brněnský Roman Jurák na gólmanovi Kotrlovi. Svižný hokej se spoustou šancí na obou stranách pokračoval i nadále, ve 26. minutě Jakub Fúzik orazítkoval další tyč třinecké brány. Ten samý hráč se gólového úspěchu přeci jen dočkal, o několik chvil poté se dostal zpoza brány před Kotrlu a bekendem mu prostrčil puk mezi betony – 1:2. Vyrovnávací gól mohl do konce druhé třetiny vsítit ještě Zbořil, po Káňově přihrávce netrefil ideálně odkrytou bránu.

Třetí třetina přinesla ošemetnou chvíli rozhodčím. Během brněnské přesilové hry pět na tři, ujel třinecký Adam Rufer domácím obráncům a sám proti Barusovi vstřelil branku, kterou rozhodčí uznali jako korektní, i přes silný odpor domácí lavičky, která si byla jista tím, že puk orazítkoval pouze břevno – 1:3. Možnost ospravedlnění dostala Kometa tři minuty před koncem zásluhou průniku Adama Zbořila, který byl správně ohodnocen trestným střílením. Stejně jako v minulém zápase proti Olomouci ho však Zbořil nedovedl do úspěšného konce a i přes odvolání gólmana se Kometě s výsledkem už nepodařilo nic udělat.

OHLASY TRENÉRŮ

Pavel Pazourek: My jsme ten zápas prohráli tím, že jsme nevyužili přesilovky. Rozhodla druhá třetina, ve které jsme měli spoustu šancí a nedokázali je využít. Jinak dnešní zápas byl kvalitní, klukům toho nemůžu moc vyčíst. Akorát to, že jsme nedokázali dosáhnout alespoň na bod.

Jiří Juřík:Na začátek sezóny to bylo velmi kvalitní utkání. Bylo vidět, že obě družstva hráli v plné síle. My jsme odehráli dobře první třetinu, v té druhé jsme měli hodně vyloučených. Tím jsme dostali domácí do zápasu. Nakonec nám pomohlo štěstí, když se nám podařilo rozhodnout v dvojnásobném oslabení. Pak už jsme zápas pohlídali.

Jméno G A +/- TM
Jiří Pargáč 1 0 1 0
Filip Pavlík 1 0 -1 4
Adam Rufer 1 0 1 0
Filip Bajtek 0 0 0 2
Peter Bezuška 0 0 1 2
Ondrej Burzala 0 0 0 0
Robin Číhal 0 0 0 2
Tomáš Franek 0 0 0 2
Dominik Hegyi 0 1 0 0
Pavel Hurtík 0 0 -1 2
Jakub Ižacký 0 0 -1 0
René Kajaba 0 0 0 0
Martin Kasperlík 0 0 -1 0
Tomáš Kotrla 0 0 0 0
Rostislav Marosz 0 0 0 0
Radim Matuš 0 0 0 0
David Roupec 0 1 1 6
Jakub Teper 0 0 0 2