top

Mladší dorost potvrdil svou aktuální formu s Brnem.

HC Oceláři Třinec
NEDěLE 22. 1. 2012
Extraliga mladšího dorostu
7 : 4

(2:3, 2:1, 3:0)

HCM Warriors Brno

V rámci dnešního kola ELIOD extraligy mladšího dorostu se střetli domácí Oceláři s Brnem. O body se mužstva vzájemně přetahovaly téměř po celou dobu utkání. Vysoký brankový odstup si Třinec vytvořil až v poslední dvacetiminutovce, kdy dokázal odskočit soupeřům o tři branky.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 9. Kovařčík (Jašek, Adámek), 18. Poruba (Kovařčík, Jašek), 22. Kovařčík (Jašek), 29. Walaski (Orság, Cienciala A.), 48. Jašek (Kovařčík), 53. Poruba (Jašek, Kovařčík), 58. Poruba - 10. Hussein (Mandát), 19. Polák (Sedláček), 20. Denk (Dufek, Nohel), 23. Denk (Dufek, Nohel). Rozhodčí: Janda - Bala, Krakovčík. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 64. Střely na branku: 40:40. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3, 3:3, 3:4, 7:4.

HC Oceláři Třinec

Fendrich (Turšner) - Janiczek, Radzienciak, Polášek, Walaski, Roman, Heczko, Adámek, Cienciala - Kovařčík, Kaukič, Švaňa, Pala, Poruba, Lorek, Sikora, Petrák, Jašek, Orság.

HCM Warriors Brno

Sasínek (Růžička) - Haman, Sedláček, Mandát, Padrnos, Sabol, Lidák - Dupljaku, Roubal, Nohel, Polák, Vágner, Hussein, Denk, Dufek, Lainka, Panáček.

V úvodu utkání se dostal do šance brněnský Dupljaku, který si obehrál celkem tři hráče. V koncovce mu ale puk sjel z čepele hole a skóre se neměnilo. První branky přišly až v polovině první periody. Nejprve se po úniku dokázal prosadit Michal Kovařčík krásným blafákem do bekhendu. Hosté, ale brzy vyrovnali. Již za necelou minutu Adam Hussein svou prudkou střelou pod horní tyč dostal puk až za záda Fendricha. Vyrovnaný stav nemusel zůstat vůbec dlouho. Záhy po brance Brna se totiž znova dostal Kovařčík do úniku. Podobným způsobem se snažil překonat Sasínka, ale neuspěl. Na další branku jsme čekali až do 18. minuty, kdy branku vsítil Jan Poruba a Třinec šel znovu do vedení. Brno ale znova dokázalo brzo srovnat krok. Tom Polák se v útoku dobře zorientoval a střelou k pravé tyči vyrovnal. V poslední minutě první dvacetiminutovky ještě dokázal Lukáš Denk ujet protihráčům a jeho střela k levé tyči rozvlnila brankovou síť.

Do úvodu druhé periody lépe nastoupilo domácí mužstvo. Michal Kovařčík se podruhé radoval z branky již ve 22. minutě. S klidem si počkal na pohyb Sasínka a do protipohybu nekompromisně zakončil. Hosté se ihned po obdržené brance hnali do útoku a znova dokázali rychle odpovědět. Brno natlačilo puk na branku domácích a neustále se snažili dotlačit puk za záda Fendricha. To se nakonec podařilo Lukáši Denkovi a Brno šlo znovu do vedení. Velmi důležitý moment utkání nastal ve 29. minutě utkání, když Michal Mandát dostal osobní trest na pětadvacet minut za kopnutí protihráče. V tu chvíli dostali Oceláři pětiminutovou přesilovku. Ihned po třiceti vteřinách domácí dokázali využít početní převahu a vyrovnali vývoj utkání. Třinec dlouho kombinoval na modré čáře, až si nakonec vybruslil Ladislav Walaski, který trefil skulinu vedle levé tyče. Domácí nadále pokračovali v tlaku, branku se jim ale již vstřelit nepodařilo. Po uplynutí Mandátova trestu na ledě panovalo znova vyrovnané utkání. Hra ale brzy ztratila tempo a třetina se dohrála za vyrovnaného stavu.

Do poslední dvacetiminutovky vstoupili aktivněji hosté. Ti navíc dostali možnost přesilové hry, poněvadž se Martin Pala provinil nedovoleným bráněním a obdržel za to dvouminutový pobyt na trestné lavici. V tento moment brankář Fendrich několikrát podržel svůj tým, a tak výrazně pomohl svému týmu k udržení vyrovnaného skóre. Ve 48. minutě se po zcela nenápadné akci dokázal prosadit Lukáš Jašek, který se ihned po buly dostal k puku jako první a střelou mezi betony překonal Sasínka. Brno se vysoce snažilo znovu o vyrovnání, ale neúspěšně. Naopak přidali další branku domácí. Oceláři si vytvořili tlak na hosty a Jan Poruba z levé strany kluziště zvýšil příklepem na 6:4. Po tomto momentu se Brno i nadále snažilo alespoň snížit stav, nepomohla jim ale ani přesilová hra v závěru utkání, když se provinil Orság hákováním. Naopak dokázali domácí ve vlastním oslabení ještě zvýšit skóre. Podařilo se to Janu Porubovi, který si připsal na své konto třetí branku utkání a stanovil tak na konečných 7:4.

OHLASY TRENÉRŮ

René Mucha (Třinec): Já si myslím, že první dvě třetiny měl soupeř větší důraz před bránou. Nechávali jsme jim trochu více prostoru, než bychom měli a právě po takových dorážkách ve schromáždích před naší brankou jsme dostávali velmi laciné branky. Zlom utkání asi přišel po zbytečném faulu, když hráč hostů kopl našeho hráče a měli jsme pětiminutovou přesilovku. Zaprvé jsme srovnali na 4:4 a myslím si, že jsme pak měli v třetí třetině navrch a byli jsme lepší.

Oldřich Kališ (Brno): Musím uznat, že dneska jsme byli víc než vyrovnaným soupeřem. Myslím si, že remíza by byla spravedlivá. Soupeř dal ale víc gólů. My jsme bohužel svou nedisciplinovaností, když jsme hráli ve druhé třetině dlouhé oslabení dostali gól na 4:4. Pak jsme se z toho celou třetinu hrabali, protože je to náročné, hrát proti tak dobrému soupeři pět minut oslabení. Na začátku třetí třetiny za stavu 4:4 jsme měli pár vyložených šancí. Neproměnili jsme je a potom se Třinci podařilo dát gól. Tím se uklidnili a pak už nás v podstatě za stavu 5:4 do ničeho nepustili. Já jsem celkově za hráče spokojený. Odvedli tady slušný výkon.

Jméno G A +/- TM
Jan Poruba 3 0 5 0
Michal Kovařčík 2 4 5 0
Lukáš Jašek 1 4 4 0
Ladislav Walaski 1 0 0 0
Marian Adámek 0 1 2 0
Adam Cienciala 0 1 3 0
René Fendrich 0 0 0 0
David Heczko 0 0 -2 0
David Janiczek 0 0 1 0
Lukáš Kaukič 0 0 -3 0
Jaroslaw Lorek 0 0 -2 0
Jakub Orság 0 1 0 2
Martin Pala 0 0 0 4
Ludvík Petrák 0 0 0 0
Radek Polášek 0 0 -1 0
Grzegorz Radzienciak 0 0 -2 0
Michal Roman 0 0 3 0
Kamil Sikora 0 0 -2 0
Robin Švaňa 0 0 -2 0