top

Přetahovanou s Kohouty zvládli lépe Oceláři

HC Oceláři Třinec
NEDěLE 15. 1. 2012
Extraliga mladšího dorostu
6 : 3

(1:0, 1:2, 4:1)

HC Olomouc

T Ř I N E C - V dnešním kole ELIOD extraligy mladšího dorostu hostili Oceláři mladé Kohouty z Olomouce. Dvě třetiny se obě družstva tahala o výsledek. Rozuzlení přinesla až třetí třetina, když se Třinci podařilo střelit čtyři branky. Svěřenci Reného Muchy tak potvrdili aktualní formu a získali tři body.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 6. Jašek (Sikora K.), 39. Jašek (Mottloch, Poruba), 47. Orság, 49. Poruba (Jašek), 53. Mottloch (Jašek), 56. Kovařčík (Pala) - 32. Holiš (Pavlovský), 35. Palkovský (Šoustal), 40. Heža (Nesvadba). Rozhodčí: Grimm- Hála, Zachara. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 121. Střely na branku: 29:25. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3, 3:3, 6:3.

HC Oceláři Třinec

Tušner - Janiczek, Polášek, Walaski, Kovařčík, Pala, Poruba, Zahradníček, Motloch, Lorek, Sikora, Heczko, Cienciala, Petrák, Jašek, Orság, Škorpík

HC Olomouc

Pospíšil (od 31. min Venkrbec) - Malý, Štefka, Krejčiřík, Hes, Holiš, Hrabica, Škoda, Dittrich, Spurný, Klvaňa, Horák R., Pavlovský, Šoustal, Horák, Pavlovský, Horák J., Medek, Nesvadba, Sázel

První třetinu jsme ve Werk aréně sledovali vyrovnané utkání. Šance se střídali na obou stranách. Jako první jednu z nich využili domácí, když se v 15. Minutě nejlépe zorientoval v závaru před olomouckou brankou Lukáš Jašek a poslal svůj tým do vedení.

Do poloviny utkání se na obrazu hry nic nezměnilo. Hodně šancí – hodně vyloučení - žádné branky. Ve 31. minutě Olomouc vyrovnala, když se David Holiš trefil přímo do víka třinecké branky. O dvě minuty později při signalizovaném trestu domácích, nahrál Šoustal před branku Matěji Palkovskéhu a ten se nemýlil.

Ve 38. minutě Lukáš Jašek vyrovnal na 2:2, když vymetl Pospíšilovi pavučinu v bráně. Třinečtí se z vyrovnání nestačili ani zaradovat a David Heža už opět poslal Kohouty do vedení. Do kabiny odcházeli za stavu 2:3.

V poslední dvacetiminutovce nastříleli domácí hostům čtyři branky , hosté se trefili do třinecké branky pouze jednou. Ve 47. minutě stačilo Jakubovi Orságovi pouze šest vteřin k využití přesilové hry a srovnal na 3:3. O dvě minuty později při signalizovaném trestu tentokrát skóruje Třinec. Jan Poruba vsítil dnes vítěznou branku. Tato branka domácí nakopla a začali Olomouc přehrávat. V 53.minutě zvýšil z buly David Mottloch na 5:3 a skóre na konečných 6:3 uzavřel ve vlastním oslabení Michal Kovařčík , když střelou z mezikruží prostřelil Venkrbce mezi betony.

OHLASY TRENÉRŮ

René Mucha (Třinec): Tohle to utkání nebylo až tak pěkné na pohled , ale vynikalo svou bojovností. První dvě třetiny se mi hra nelíbila, hráčům jako by se moc nechtělo nebo nás soupeř k ničemu nepustil. S Olomoucí hrajeme vždycky takto. Buď se taháme o gól nebo až do konce zápasu bojujeme o výsledek. Poslední třetinu jsme měli více ze hry a trošku nám soupeř pomohl zbytečnými fauly, když jsme se v přesilovkách dostali opět do hry.

Kamil Přecechtěl (Olomouc): Utkání se mi velmi líbilo. Dvě třetiny byly vyrovnané. Ve třetí třetině jsme bohužel nedodrželi to, co jsme si stanovili a utkání si trochu pokazili. Za převedený výkon jsem kluky pochválil. Jeli jsme tady s mladým družstvem, pouze čtyři hráči nám odcházejí , zbytek bude hrát příští i rok. Myslím, že je to docela dobrý příslib pro příští sezónu a mužstvo má nějakou budoucnost, pokud bude na sobě pracovat.

Jméno G A +/- TM
Lukáš Jašek 2 2 2 0
Michal Kovařčík 1 0 2 0
Lukáš Motloch 1 1 2 0
Jakub Orság 1 0 -1 2
Jan Poruba 1 1 3 0
Adam Cienciala 0 0 0 0
David Heczko 0 0 1 0
David Janiczek 0 0 0 0
Jaroslaw Lorek 0 0 -1 0
Martin Pala 0 1 0 2
Ludvík Petrák 0 0 -1 0
Radek Polášek 0 0 -1 2
Kamil Sikora 0 1 0 0
Josef Turšner 0 0 0 0
Ladislav Walaski 0 0 1 0
Jan Zahradníček 0 0 3 4