top

Ocelářské derby vyhrál starší dorost Vítkovic

HC Oceláři Třinec
SOBOTA 26. 11. 2011
Extraliga staršího dorostu
3 : 4

(2:2, 0:0, 1:2)

HC Vítkovice Ridera

Souboj lídrů tabulky. Tak by se dal krátce popsat zápas mezi Oceláři Třinec a Vítkovicemi. Do utkání vstoupili lépe svěřenci trenérů R. Ciencialy a M. Macháčka, hosté ale dokázali srovnat krok. Utkání nakonec rozhodla poslední minuta, ve které si hosté zajistili zisk tří bodů. Nic na tom nezměnily ani dvě branky Davida Pastrňáka.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 9. Pastrňák (Cienciala), 13. Cienciala D. (Kofroň, Pisarik), 55. Pastrňák (Ohera) - 14. Škutchan (Kovář T., Štencel), 15. Churý (Ollender), 46. Kovář T., 60. Škutchan (Sysala). Rozhodčí: Škrobák - Smilek, Vaněk. Vyloučení: 4:6, navíc Foltýn (TRI) 10 min OT. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 241. Střely na branku: 27:36. Průběh utkání: 2:0, 2:3, 3:3, 3:4.

HC Oceláři Třinec

Němec - Pisarik, Mičulka, Valíček, Rataj, Cienciala A, Jonáš, Foltýn - Cienciala D, Růžička, Kovařčík, Samek, Kasala, Pěnčík, Kofroň, Heider, Ohera, Pastrňák, Malyjurek, Jaroš

HC Vítkovice Ridera

Svoboda - Demel, Cabák, Černín, Pop, Rudl - Ballner, Churý, Rimmel, Kovář, Česlík, Illéš, Škutchan, Kafka, Gelnar, Gola, Ollender, Sysala

Zápas začal v dobrém tempu, šance se střídaly na obou stranách. O něco aktivnější byli hosté z Vítkovic, kteří si v šesté minutě vymodlili přesilovku. V té mohli hosté otevřít skóre, Rimmel ale nedokázal trefit odkryté místo v domácí svatyni. Oceláři tak trestali. Dvojice David Cienciala - David Pastrňák šla do akce dvou na jednoho. Cienciala poslal puk Pastrňákovi, který jej zasunul mezi betony brankáře Svobody. Také Třinečtí dostali nabídku přesilové hry, tu, na rozdíl od Vítkovic, navíc dokázali využít. U branky byla opět první formace Třince. Tentokrát se na střeleckou listinu zapsal David Cienciala, jenž zužitkoval přesný pas Adama Kofroně - 2:0. Hosté se ale nehodlali vzdát a za minutu korigovali. Vítkovičtí hráli svou druhou přesilovku, tu už dokázali využít. Po sérii přihrávek se do zakončení dostal Adam Škutchan, který našel mezeru mezi Němcovými betony. Ze strany vedoucího týmu tabulky to ale nebylo vše. Uplynula opět jedna minuta a stav byl vyrovnaný. Střelu Samuela Ollendera dorážel do sítě Radomír Churý. Závěr první třetiny poznamenaly prohřešky proti pravidlům, ani jeden ze soupeřů už v úvodní periodě branku nepřidal.

Do druhé třetiny se tak vstupovalo za nerozhodného stavu. Také v této dvacetiminutovce jsme byli svědky několika povedených akcí, třetinu ale ovládli oba gólmani. Na vyložené šance vyhráli domácí, kteří si vytvořili více příležitostí, nežli Vítkovice. Svobodovu pozornost vyzkoušeli Ohera, Pastrňák, či David Cienciala, ani jeden ale nenašel recept na překonání jistého strážce hostující svatyně. Na třineckého Karla Němce se pak řítily šance Štencela nebo Churého, gólman Třince, ve spolupráci s obranou, dokázal tyto akce zastavit.

Třetí třetina nabídla hned několik dobrých šancí. Ta úplně první, na straně Vítkovic, navíc byla využitá. Hosté se dostali do protiútoku dvou proti dvěma. Kotouč vedl Tomáš Kolář. Ten si nevšímal najíždějícího spoluhráče a střelou do víka nedal Němcovi žádnou šanci. V dalších příležitostech byli hostující Ollender, či domácí David Cienciala, ani jeden ale nedokázal překonat brankáře soupeře. V polovině poslední dvacetiminutovky byl při úniku faulován Mikuláš Rimmel, který dostal příležitost trestného střílení. V něm Rimmel vyzkoušel kličku do pravé strany, brankář Němec ale jeho úmysl vstihl a znemožnil Vítkovicím dvoubrankové vedení. A domácí trestali. V 55. minutě se ke střele dostal Filip Ohera. Ten ještě ztroskotal na brankáři Svobodovi, nicméně dorážka Davida Pastrňáka již byla úspěšná. Rozhodčí se ale musel poradit se sudím brankovým, aby mohl Pastrňákovi připsal jeho druhou branku v utkání. Už už se zdálo, že utkání půjde do prodloužení, když se v poslední minutě prosadil Adam Škutchan, který využil zaváhání domácí obrany. Oceláři se ještě snažili o vyrovnání, už se jim to ale nepovedlo.

OHLASY TRENÉRŮ

Roman Cienciala (Oceláři Třinec):Dnes jsme chtěli konečně Vítkovice porazit, předchozí zápasy jsme prohráli. Hosté navíc do utkání vstoupili v oslabené sestavě, kde klíčové hráče měli v juniorce. Do utkání se nám povedl vstup, vedli jsme 2:0. Pak jsme ale Vítkovicím povolili vyrovnání. V závěru jsme jim navíc vlastní chybou darovali tři body.

Jméno G A +/- TM
David Pastrňák 2 0 2 0
David Cienciala 1 1 1 0
Adam Cienciala 0 0 0 0
Michael Foltýn 0 0 -1 14
Petr Heider 0 0 0 0
Tadeáš Jaroš 0 0 -2 0
Michal Jonáš 0 0 1 0
Lukáš Kasala 0 0 -1 0
Adam Kofroň 0 1 1 0
Ondřej Kovařčík 0 0 -1 0
Pavel Malyjurek 0 0 0 0
Matěj Mičulka 0 0 1 2
Karel Němec 0 0 0 0
Filip Ohera 0 1 -1 0
Marek Pěnčík 0 0 -1 0
Alex Pisarik 0 1 -1 0
Tomáš Rataj 0 0 0 0
Marek Růžička 0 0 -1 2
Martin Samek 0 0 0 0
Adam Valíček 0 0 -2 0