top

Starší dorost odjíždí z Brna s prázdnou

HC Kometa Brno
SOBOTA 22. 10. 2011
Extraliga staršího dorostu
4 : 1

(1:0, 0:0, 3:1)

HC Oceláři Třinec

Svěřenci trenérů R. Ciencialy a M. Macháčka se k dalšímu utkání extraligy staršího dorostu vydali na led Brna. Vyrovnaný průběh utkání rozhodla poslední třetina, ve které domácí vsítili tři branky. Čestný úspěch Ocelářů zaznamenal Adam Kofroň.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 11. Beneš (Mrázek, Vágner), 43. Vaverka (Vágner, Kusko), 48. Sedlák (Kusko), 57. Beneš (Mrázek, Sedlák) - 52. Kofroň (Heider). Rozhodčí: Blecha - Pospíšil, Král Vyloučení: 5:5, navíc Běhal (TRI) 10 min OT. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 73. Střely na branku: 31:29. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1.

HC Kometa Brno

Klimeš - Zbořil J., Štancl, Kozel, Raška, Řeřucha, Vaverka, Mrázek, Vlček, Jenyš, Vojáček, Vágner, Kusko, Grünwald, Beneš, Král, Kovářů, Sedlák

HC Oceláři Třinec

Cieslar - Cienciala D., Růžička, Kovařčík, Samek, Kasala, Pěnčík, Kofroň, Mičulka, Valíček, Rataj, Cienciala A., Heider, Jonáš, Kalus, Běhal, Ohera, Pastrňák, Foltýn, Malyjurek, Jaroš

Souboj o třetí místo, i tak by se dal nazvat sobotní souboj, do kterého oba týmy vstoupily především s precizní obranou. Do první velké šance v zápase se dostal ve dvojnásobné přesilovce Komety domácí Mrázek, sám u branky však nasměroval puk jen do tyče. Tahle situace ho ale nemusela příliš mrzet. Ve stejné početní výhodě našel právě Mrázek křížnou přihrávkou volného Filipa Beneše, který puk jednoduše zametl do brány třineckého Cieslara – 1:0.

I přesto, že šli domácí do vedení, nedalo se říci, že byli od začátku lepším týmem. Ke konci první třetiny hosté čím dál tím víc hrozili, domácí před vyrovnáním ochránil hlavně gólman Klimeš a také břevno jeho branky, které ve dvacáté minutě trefil hostující kapitán Běhal.

Druhá třetina branku nepřinesla, přesto nabídla několik pohledných hokejových okamžiků. Největší šanci ke korekci skóre měli hosté během přesilové hry pěti proti třem, hostující útočník Pastrňák však dvakrát promáchl v dobré pozici u pravé tyče Klimešovy brány. Když pak na druhé straně nevyšel Brněnským žádný ze slibných úniků dvou proti jednomu, odebraly se oba týmy podruhé do šaten se stále příznivějším stavem pro domácí mančaft.

Ve třetí třetině nechtěla Kometa dopustit žádný zvrat a již od začátku třetiny šla cílevědomě za vítězstvím. Střelu Vágnera od modré ze 43. minuty nazvedl před třineckým gólmanem Jan Vaverka a puk nad betonem Cieslara zaplachtil do sítě – 2:0.

Kontaktní gól mohl vstřelit hostující Samek, v samostatném úniku však vyzdvihl brankáře Klimeše, který jeho střelu vykopl betonem. Následovně opět zafungovalo staré hokejové přísloví Nedáš – dostaneš a bylo prakticky po zápase. Z rychlého protiútoku dorazil za záda třineckého gólmana odraženou střelu od mantinelu kapitán domácích Jan Sedlák - 3:0.

Hostům se přeci jenom ještě podařilo snížit a zápas alespoň zdramatizovat. Po několika minutách od třetího brněnského gólu prostřelil mezi betony brněnského gólmana Adam Kofroň a využil tak třineckou přesilovou hru – 3:1. Hosté rázem ucítili přeci jenom možnost se zápasem něco udělat a najednou jich byl plný led. Neúspěšné pokusy třineckých útočníků ale rázně utlumil brněnský Filip Beneš, který svým druhým gólem v utkání využil zmatku v třinecké obraně – 4:1.

OHLASY TRENÉRŮ

Jan Konečný (Kometa Brno): Navázali jsme na zápas ve Vsetíně, kde jsme podali výborný výkon. Hráli jsme kolektivně, šlapali všechny tři lajny. Samozřejmě jsou tam maličkosti, na kterých je potřeba pracovat. Výborně jsme hráli v oslabení, za což patří dík gólmanovi i celému týmu. Je dobře, že se prosazují všechny pětky. V pondělí nás čeká důležitý zápas se Zlínem, který bude potřeba zvládnout. Takže se na něj pořádně nachystáme.

Roman Cienciala (Oceláři Třinec): Musím pochválit domácí hráče z Brna. Hráli velice disciplinovaně, dobře bruslili a prostě nás přehráli. Je to pro ně zasloužené vítězství.

Jméno G A +/- TM
Adam Kofroň 1 0 -1 0
Jiří Běhal 0 0 0 10
Adam Cienciala 0 0 0 0
David Cienciala 0 0 -2 0
Ondřej Cieslar 0 0 0 0
Michael Foltýn 0 0 -3 0
Petr Heider 0 1 0 0
Tadeáš Jaroš 0 0 0 0
Michal Jonáš 0 0 -1 0
Dominik Kalus 0 0 0 0
Lukáš Kasala 0 0 0 2
Ondřej Kovařčík 0 0 0 0
Pavel Malyjurek 0 0 0 0
Matěj Mičulka 0 0 -2 2
Filip Ohera 0 0 0 2
David Pastrňák 0 0 -1 0
Marek Pěnčík 0 0 -2 2
Tomáš Rataj 0 0 0 0
Marek Růžička 0 0 -1 2
Martin Samek 0 0 -1 0
Adam Valíček 0 0 0 0