top

Starší dorostenci porazili Havířov 5:3

HC Oceláři Třinec
ČTVRTEK 20. 10. 2011
Extraliga staršího dorostu
5 : 3

(2:3, 2:0, 1:0)

AZ Heimstaden Havířov

V třináctém kole extraligy staršího dorostu se na ledě Werk arény utkaly celky z Třince a Havířova. Do vedení šli nejprve Oceláři, hosté ale ještě v první třetině otočili vývoj zápasu. Zbylých 40 minut už brankově ovládli hráči Třince a zvítězili tak 5:3.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 1. Běhal (Kasala), 2. Heider (Ohera, Samek), 31. Pastrňák (Mičulka), 37. Ohera (Běhal), 48. Rataj (Malyjurek) - 12. Kotala (Křibík), 16. Kotala (Ryška), 17. Malík (Graca). Rozhodčí: Šedinka - Koliba, Mikler. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 241. Střely na branku: 34:28. Průběh utkání: 2:0, 2:3, 5:3.

HC Oceláři Třinec

Cieslar - Mičulka, Valíček, Cienciala A., Jonáš, Kalus, Běhal, Foltýn - Cienciala D., Růžička, Kovařčík, Samek, Kasala, Pěnčík, Kofroň, Rataj, Heider, Ohera, Pastrňák, Jaroš, Malyjurek

AZ Heimstaden Havířov

Tomšů - Potočný, Bureš, Weisser, Staš, Flamík, Ryška, Graca, Koóš - Kotala, Matěj, Klečka, Synek, Sonnek, Stanislav, Kasperlík, Malík, Křibík, Kozaczka, Vyčesaný, Školoud

Souboj dvou krajských rivalů byl k vidění v rámci třináctého kola extraligy staršího dorostu. Do utkání vstoupili lépe Oceláři, kteří po necelých dvou minutách vedli o dvě branky. Úvodní gól zápasu vsítil Jiří Běhal. Ten nahodil puk od modré, kotouč pak propadl brankáři Tomšů do sítě. Hosté ale dostali ještě větší ránu v podobě druhé branky Třince. Puk se zpoza branky dostal k Petru Heiderovi, který jej, mezi betony brankáře Havířova, podruhé uklidil do sítě. Hosté se postupem času dokázali vzpamatovat a s Oceláři dorovnat krok. Odměnou jim pak byla korigující branka z 12. minuty. O tu se postaral Jakub Kotala, který se nejlépe orientoval v zahuštěném předbrankovém prostoru. Hosté pak chytli gólovou vlnu a dvěmi brankami docela otočili vývoj první periody. Na 2:2 vyrovnával Jakub Kotala, vedení na stranu hostů pak v přesilovce přechýlil Filip Malík. Ten zužitkoval pas Daniela Graca.

Do druhé periody tak vstupovali v lepším rozpoložení hosté. Prvních deset minut druhé dvacetiminutovky ale přineslo poměrně neatraktivní hokej. Na obou stranách se objevovaly chyby v rozehrávce, ojedinělé šance pak likvidovali spolehliví gólmani. Stav zápasu se tak hnul až po polovině řádné hrací doby. Matěj Mičulka perfektně našel najetého Davida Pastrňáka, který tváří v tvář brankáři Tomšů neměl slitování – 3:3. Oceláři se ještě do přestávky dokázali jednou trefit. Přesilovkový tlak přetavil v vedoucí branku Filip Ohera, jenž chytrou tečí Běhalovy střely poslal puk za záda brankáře Havířova. Hosté se ještě před vypršením čtyřicáté minuty snažili o vyrovnání, nabídnutou přesilovku ale zužitkovat nedokázali.

Hosté vlétli do poslední třetiny s obrovskou chutí alespoň vyrovnat. V tom jim ale zabraňoval Ondřej Cieslar, který držel nad vodou akcie Ocelářů. Postupně se na něj valily šance Kotaly, Malíka či Kasperlíka, domácí brankář si ale se všemi věděl rady. Zákonitě tak přišel trest. Oceláři dokázali z minima vytěžit maximum.Tomáš Rataj objel branku a naznačil přihrávku najíždějícímu spoluhráči. To zmátlo brankáře Tomšů natolik, že nedokázal reagovat na Ratajovu střelu z otočky a puk zapadl do sítě. Hosté se ještě v závěru utkání pokoušeli o vstřelení branky, k dispozici měli i početní výhodu. Tu ale nevyužili, a tak se z vítězství radují třinečtí Oceláři.

Jméno G A +/- TM
Jiří Běhal 1 1 1 2
Petr Heider 1 0 0 0
Filip Ohera 1 1 0 2
David Pastrňák 1 0 1 0
Tomáš Rataj 1 0 1 0
David Cienciala 0 0 1 0
Adam Cienciala 0 0 0 0
Ondřej Cieslar 0 0 0 0
Michael Foltýn 0 0 2 2
Tadeáš Jaroš 0 0 1 0
Michal Jonáš 0 0 1 0
Dominik Kalus 0 0 0 0
Lukáš Kasala 0 1 0 0
Adam Kofroň 0 0 0 0
Ondřej Kovařčík 0 0 1 0
Pavel Malyjurek 0 1 1 0
Matěj Mičulka 0 1 2 0
Marek Pěnčík 0 0 0 0
Marek Růžička 0 0 -1 2
Martin Samek 0 1 0 2
Adam Valíček 0 0 -1 2