top

Hattrick Davida Pastrňáka přinesl staršímu dorostu dva body

HC Oceláři Třinec
ČTVRTEK 13. 10. 2011
Extraliga staršího dorostu
3 : 2sn

(0:0, 0:0, 2:2 - 0:0)

HC Olomouc

V utkání 11. kola extraligy staršího dorostu přivítali mladí Oceláři na svém ledě Kohouty z Olomouce. Velmi vyrovnané utkání, ve kterém padaly branky až v poslední dvacetiminutovce, rozhodl v samostatných nájezdech David Pastrňák, který vsítil všechny tři branky Ocelářů.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 43. Pastrňák, 50. Pastrňák (Běhal, Jaroš), 65. Pastrňák - 47. Beták (Augustin), 51. Jergl (Brandýs). Rozhodčí: Šír - Barteček, Moravec. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2.

HC Oceláři Třinec

Němec - Pisarik, Mičulka, Valíček, Cienciala A., Kalus, Běhal, Foltýn - Cienciala D., Kovařčík, Samek, Pěnčík, Kofroň, Rataj, Kasala, Heider, Ohera, Pastrňák, Malyjurek, Jaroš

HC Olomouc

Kochta - Markl, Brančík, Paksi, Hradil Z., Majer, Pšejda, Brandýs, Nesvadba - Vrabel, Čamek, Beták, Jergl, Fibrich, Konečný, Ostřanský, Hradil P., Bauer, Augustin, Nedopil, Peštuka

Utkání, hrané ve svižném tempu, přinášelo šance na obou stranách. Všechny ale končily na stoprocentních brankářích obou celků. Na straně hostů čaroval Jakub Kochta, který dokázal zastavit šance Pisarika, Ohery či únik Petra Heidera. Domácí pak nad vodou držel svým perfektním výkonem gólman Karel Němec, kterému ale i dvakrát pomohla tyč. Za největší šance do konce druhé dvacetiminutovky lze označit pokusy Tadeáše Jaroše, který trefil tyč, či hostujícího Pavla Hradila, který si v koncovce počínal stejně jako domácí kapitán.

Všechny branky tak napadaly až v poslední periodě. Gólový účet utkání otevřel David Pastrňák. Ten dokázal přebruslit bránícího Brandýse, v zakončení mu ale zabránil faul hostujícího beka. Rozhodčí nařídili trestné střílení, které Pastrňák s přehledem proměnil. Domácí se ze svého vedení netěšili příliš dlouho. Obrovskou chybu Ocelářů při střídání dokázal využít Šimon Beták, který jel sám na brankáře Němce. Beták si najel až k brankovišti, odkud poslal puk do horních pater domácí branky.

Hosté, po vstřelené brance, přepnuli na vyšší rychlostní stupeň. Znát to bylo především v počtu vypracovaných šancí. Zahrozit mohli Beták, či Augustin, ty ale zastavil brankář Němec. Paradoxně tak branku vstřelili Oceláři. Byl to opět David Pastrňák, který dokázal využít přesilovkového tlaku Ocelářů. Pastrňák tečoval střelu Běhala mimo Kochtův dosah. Tohle vedení Třince ale vydrželo ještě kratší dobu, než to první. Za další minutu se po další hrubce ve střídání dostal do sóla Aleš Jergl. Ten si najel do pravého kruhu pro vhazování, odkud nekompromisní ranou do víka branky vyrovnal stav zápasu. Třinečtí se ještě v poslední minutě snažili získat plný počet bodů, zabránila jim v tom však tyč hostující branky.

Utkání tak dospělo do prodloužení, ve kterém se ve velké šanci ukázal Lukáš Kasala. Ten, ačkoli měl dostatek času a prostoru, nedokázal propálit brankáře Kochtu. Rozhodnout tak musely nájezdy. V těch se jako jediný dokázal prosadit třinecký David Pastrňák, který nejenže završil svůj hattrick, ale také přisoudil Ocelářům zisk bonusového bodu. Třinec – Olomouc 3:2 sn.

OHLASY TRENÉRŮ

Roman Cienciala (Oceláři Třinec): Utkání velmi ovlivnily naše hrubé chyby v obraně, po kterých hosté vsítili dvě branky. Navíc se nám oproti úvodu sezóny přestalo dařit v koncovce. Začínáme o každý výsledek bojovat. Nemohoucnost v zakončení a trestuhodné chyby v zadních řadách nás dnes stály třetí bod. Jediným pozitivním jevem v dnešním utkání byla velká bojovnost kluků.

Ivo Peštuka (HC Olomouc): Utkání mělo velmi vyrovnaný průběh. Možná jsme si dokázali vypracovat více střeleckých pokusů a třinecké přestříleli, domácí ale skvěle jistil brankář Němec. Navíc se nám nedařilo zakončovat vyložené šance. V prodloužení a nájezdech to už bylo vabank. Jsme ale rádi za to, že jsme tady urvali bod, ačkoli si myslím, že jsme mohli vyhrát za tři body.

Jméno G A +/- TM
David Pastrňák 3 0 2 0
Jiří Běhal 0 1 -1 2
David Cienciala 0 0 -1 0
Adam Cienciala 0 0 0 0
Michael Foltýn 0 0 -2 0
Petr Heider 0 0 -1 4
Tadeáš Jaroš 0 1 0 0
Dominik Kalus 0 0 0 0
Lukáš Kasala 0 0 -1 0
Adam Kofroň 0 0 0 2
Ondřej Kovařčík 0 0 0 0
Pavel Malyjurek 0 0 -1 0
Matěj Mičulka 0 0 0 0
Karel Němec 0 0 0 0
Filip Ohera 0 0 -1 0
Marek Pěnčík 0 0 -1 0
Alex Pisarik 0 0 -1 0
Tomáš Rataj 0 0 0 0
Martin Samek 0 0 0 0
Adam Valíček 0 0 0 0