top

Starší dorostenci podlehli Kometě 2:7

HC Oceláři Třinec
STřEDA 28. 9. 2011
Extraliga staršího dorostu
2 : 7

(1:2, 0:2, 1:3)

HC Kometa Brno

V dalším utkání extraligy staršího dorostu čekal na svěřence R. Ciencialy a M. Macháčka výběr Komety Brno. Oceláři, kteří nastoupili k utkání s výrazně redukovanou sestavou, nakonec prohráli 2:7. Branky Třince stříleli Ondřej Kovařčík a Marek Růžička.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 6. Kovařčík (Jonáš), 50. Růžička (Pěnčík, Kofroň) - 5. Mrázek (Raška, Beneš), 12. Raška (Beneš), 21. Mrázek (Beneš), 24. Kozel (Kusko), 47. Raška (Mrázek), 52. Kusko (Kovářů), 54. Beneš (Raška). Rozhodčí: Šír - Vengřín, Záviský. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 99. Střely na branku: 27:26. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:5, 2:5, 2:7.

HC Oceláři Třinec

Němec (od 52. Motyka) - Kalus, Foltýn, Pisarik, Jonáš - Kovařčík, Kofroň, Ohera, Růžička, Malyjurek, Rataj, Pěnčík, Heider, Kasala, Pastrňák, Jaroš, Cienciala D.

HC Kometa Brno

Klimeš - Zbořil, Mytiska, Řeřucha, Vojáček, Vágner, Sedlák, Vlček - Vaverka, Lašák, Raška, Mrázek, Jenyš, Kusko, Grünvald, Beneš, Král, Kovářů, Chudý, Kozel

Zápas začal v rychlém tempu, na první velkou šanci se ale muselo čekat do čtvrté minuty hry. Hosté se dostali do přečíslení dvou na jednoho. To zakončoval Kovářů, který ale nedokázal překonat ležícího Němce. Hosté nemuseli smutnit dlouho, jelikož se jim za další dvě minuty povedlo otevřít skóre utkání. V signalizované výhodě se ke kotouči dostal Petr Mrázek. Hostující útočník nezpanikařil, objel vyjetého Němce a zasunul puk do odkryté branky. Domácí ale vyrovnali hned z další akce. Rychlý útok Třince zakončil Ondřej Kovařčík střelou do víka hostující branky.

Další gól padl až po polovině prvního dějství. Hosté hráli přesilovku, když se od Filipa Beneše dostal puk k Adamu Raškovi. Ten měl sice menší problémy se zpracováním, nicméně domácí mu poskytli tolik času a prostoru, aby Raška mohl bez problému zavěsit. Oceláři se ještě do konce první dvacetiminutovky snažili vyrovnat, nepodařilo se to však ani Kasalovi, ani Ratajovi, který z úniku netrefil branku.

Vstup do druhé periody se podařil lépe hostům. Ti se během necelých čtyř minut dokázali dvakrát střelecky prosadit. Nejprve se podruhé do listiny střelců zapsal Petr Mrázek, za další tři minuty jej napodobil Adam Kozel, který vsítil branku po nepovedené přesilovce svého celku. Oceláři se snažili rychle korigovat nejblíže k tomu měl Petr Heider. Domácí forward dostal parádní pas zpoza branky, k neštěstí všech domácích fanoušků se ale trefil jen do přesunujícího se brankáře Klimeše.

Na další velkou šanci si diváci museli počkat do pětatřicáté minuty. Hostující brankář byl už překonán, Oceláři se ale radovali předčasně. Adam Kofroň totiž dohrál puk v rozporu s pravidly, po čemž následoval dvouminutový trest, nikoliv branka na 2:4. Zbývající část druhé třetiny poznamenaly vyloučení na obou stranách. Ani jeden z celků se před čtyřicátou minutou nedostal do větší šance.

Oceláři se ještě v úvodu poslední třetiny snažili o korekci stavu. Dopomoci jim k tomu měly dvě početní výhody. V obrovských šancích se ocitli Malyjurek, Kofroň, či Kovařčík, ani jeden ale nedokázal překonat brankáře Klimeše. Zákonitě tak přišel trest. Hosté hráli přesilovku, když si Adam Raška najel do levého kruhu a přesnou střelou do šibenice vstřelil pátou branku svého celku. Třinečtí se nakonec dokázali ještě jednou prosadit. Pěnčík našel Marka Růžičku, který se z ideální pozice nemýlil.

Hosté ještě v poslední dvacetiminutovce dvakrát překonali domácího gólmana. Nejprve se z dorážky prosadil Silvester Kuska, který touto brankou vyhnal brankáře Němce na střídačku. Jeho náhradník Jan Motyka musel lovit kotouč ze sítě již po dvou minutách účinkování. O jeho překonání se postaral Filip Beneš, který nejprve udělal kličku, a poté bekhendem zakončil střelecký účet utkání. Třinec – Brno 2:7.

OHLASY TRENÉRŮ

Roman Cienciala (Oceláři Třinec): Do dnešního utkání jsme z důvodu početné marodky museli nastoupit s improvizovanou sestavou. Do obrany jsme posílali útočníky, v průběhu utkání nám navíc z důvodu bolesti hlavy a teploty odpadli další dva hráči. Z těchto důvodů se mi dnešní zápas hodnotí velmi těžce.

Jan Konečný (Kometa Brno): Z naší strany to byl velmi kvalitní zápas. Měli jsme dobré bruslení, vytvářeli jsme si spoustu šancí. Tlačili jsme se do zakončení, z toho pak pramenily naše góly. Musíme si ale dát pozor na oslabení, dnes jsme měli hodně vyloučených. Myslím, že jsme podali výborný výkon. Z Třince se body tak často nevozí, za což musíme klukům poděkovat.

Jméno G A +/- TM
Ondřej Kovařčík 1 0 1 0
Marek Růžička 1 0 0 2
Michael Foltýn 0 0 -2 0
Petr Heider 0 0 -2 0
Tadeáš Jaroš 0 0 -2 0
Michal Jonáš 0 1 -2 0
Dominik Kalus 0 0 -2 0
Lukáš Kasala 0 0 -2 2
Adam Kofroň 0 1 1 2
Pavel Malyjurek 0 0 -1 0
Jan Motyka 0 0 0 0
Karel Němec 0 0 0 0
Filip Ohera 0 0 -2 0
David Pastrňák 0 0 -2 0
Marek Pěnčík 0 1 -1 2
Alex Pisarik 0 0 -1 0
Tomáš Rataj 0 0 -3 0