top

Starší dorost rozstřílel Olomouc 9:1!

HC Olomouc
SOBOTA 17. 9. 2011
Extraliga staršího dorostu
1 : 9

(1:1, 0:2, 0:6)

HC Oceláři Třinec

K dalšímu zápasu musel svěřenci trenérů R. Ciencialy a M. Macháčka zajet na led dosavadního suveréna extraligy, Olomouce. Po vyrovnaných dvou třetinách se Oceláři nadechli k rozhodujícímu náporu a závěrečnou dvacetiminutovku ovládli 6:0!

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 19. Hradil P. (Brančík, Hánl) – 2. Heider (Kofroň), 21. Pastrňák (Cienciala D., Pisarik), 28. Kasala (Cienciala D.), 41. Ohera (Běhal), 47. Ohera (Běhal), 47. Pastrňák (Valíček, Cienciala D.), 48. Malyjurek (Kofroň), 50. Pisarik (Cienciala D., Kasala), 54. Pisarik (Cienciala D., Pastrňák). Rozhodčí: Doležel – Kašík, Wesley. Vyloučení: 10:6, navíc Rašner (OLO) 5 min + DKU [ZHK], TS pro Třinec. Využití: 1:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 79. Střely na branku: 25:38. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:9.

HC Olomouc

Kochta (48. Řoutil) – Vrabel, Brančík, Ziegler, Beták, Hánl, Paksi, Hradil Z., Jergl A., Majer, Rašner, Fibrich, Brandýs J., Konečný M., Ostřanský, Hradil P., Bauer. Nesvadba, Augustin, Nedopil, Peštuka.

HC Oceláři Třinec

Němec – Kalus, Cienciala A., Foltýn, Pisarik, Kovařčík, Kofroň, Ohera, Malyjurek, Valíček, Jonáš, Rataj, Pěnčík, Běhal, Samek, Heider, Kasala, Pastrňák, Jaroš, Cienciala D.

Neuplynuly ani dvě minuty zápasu a už se měnilo skóre. V přečíslení dvou na jednoho se pod horní tyčku trefil Petr Heider. Kohouti mohli odpovědět v šesté minutě, kdy se sám na Němce řítil Vojtěch Augustin, ale kotouč přes pravý beton třineckého gólmana nepropasíroval.

Ve čtrnácté minutě si nejprve vzal puk Martin Hánl, jenž přebruslil celou délku kluziště a už už slavil branku. Kotouč ovšem zůstal stát v brankovišti, odkud jej hostující obrana odpálila přímo na hůl rozjetého Adama Kofroně. Ten byl ale ještě před zakončením faulován, což mělo za následek jediné – trestné střílení. Jakub Kochta si však bekhendový pokus Kofroně pohlídal.

Vyrovnání se domácí celek dočkal v závěru třetiny, když v přesilové hře dokázal prudkou střelu od modré tečovat za gólmanova záda Pavel Hradil.

Úvod druhé dvacetiminutovky patřil stejně jako té první Ocelářům. Hosté totiž měli výhodu dvou mužů v poli a na konci jednadvacáté minuty toho využili. Po rychlé kombinaci zasunul puk za Kochtova záda David Pastrňák. A když se v osmadvacáté minutě prosadil Lukáš Kasal, vedli Třinečtí o dvě branky.

Fakt, že hostům náramně vycházely začátky třetin, se potvrdil i v té poslední. Filip Ohera jako čtvrtý hráč v utkání překonal Jakuba Kochtu. V sedmačtyřicáté minutě se stejnému hráči podařilo skórovat v přesilovce proti třem podruhé.

V dohrávané početní výhodě proti čtyřem se hosté prosadili pošesté. Podruhé v zápase se trefil David Pastrňák. To byla poslední kapka pro Jakuba Kochtu, kterého v domácí kleci nahradil Pavel Řoutil. Ani mu se však příliš nedařilo, neboť hned z první střely inkasoval. Puk do sítě poslal Adam Malyjurek.

Nelehkou situaci olomoučtí mladíčci vůbec psychicky vůbec nezvládli a na ledě to začalo jiskřit. Po nebezpečném zákroku musel předčasně do sprch Alex Rašner. V následné přesilové hře udeřili Oceláři poosmé. Do listiny střelců se zapsal Alex Pisarik.

Hanáci, kteří by v tu chvíli nejraději utkání ukončili, ale museli čelit i nadále nájezdům třineckých hráčů. Necelých sedm minut před závěrečnou sirénou překonal Alex Pisarik olomouckou dvojku podruhé během krátké chvilky a stanovil tak konečný účet zápasu na 1:9.

OHLASY TRENÉRŮ

Luděk Konopčík (HC Olomouc): Není to dobrá vizitka. Nehráli jsme dobře, nehráli jsme do těla, nebruslili jsme. Hře pomohl i ne moc přísný rozhodčí, ale na to se nechceme rozhodně vymlouvat. Neodehráli jsme dobrý zápas. Po třech výhrách jsme si mysleli, že to půjde samo.

Roman Cienciala (HC Oceláři Třinec): Měli jsme z Olomouce respekt. Většina zápasů tady končívala o gól nebo v prodloužení. Měli jsme štěstí, hráli jsme disciplinovaně a napadalo nám to tam. Olomoučtí kluci po těch brankách ve třetí třetině, začali hrát zbytečně agresivně, byli nervózní. A my jsme využili přesilovky.

Jméno G A +/- TM
Filip Ohera 2 0 1 2
David Pastrňák 2 1 1 0
Alex Pisarik 2 1 2 0
Petr Heider 1 0 1 2
Lukáš Kasala 1 1 2 0
Pavel Malyjurek 1 0 1 0
Jiří Běhal 0 2 2 0
Adam Cienciala 0 0 1 0
David Cienciala 0 5 2 0
Michael Foltýn 0 0 1 0
Tadeáš Jaroš 0 0 1 0
Michal Jonáš 0 0 2 2
Dominik Kalus 0 0 0 0
Adam Kofroň 0 2 2 0
Ondřej Kovařčík 0 0 0 0
Karel Němec 0 0 0 0
Marek Pěnčík 0 0 0 0
Tomáš Rataj 0 0 1 4
Martin Samek 0 0 3 0
Adam Valíček 0 1 1 2