top

Starší dorost nestačil na rozjeté Vítkovice

HC Vítkovice Ridera
SOBOTA 10. 9. 2011
Extraliga staršího dorostu
4 : 2

(0:1, 2:0, 2:1)

HC Oceláři Třinec

Ostrava - I když lépe začali domácí, Oceláři se poměrně brzy přizpůsobili a oba celky tak vytvořili oku lahodící utkání. Třinečtí nemuseli prohrát, ale nervozita, která je ve druhé půli poslední části zřejmě ovládla, jim přistřihla křídla. A protože je hokej právě o gólech a koncentraci, vítězství zůstává v Ostravě.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 23. Rimmel (Klok), 27. Štencel (Cabák), 48. Sysala (Tomi), 50. Kaleta (Gola) - 15. Pastrňák (Cienciala D.), 58. Pisarik (Pěnčík, Cienciala D.). Rozhodčí: Mikula - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 7:8. Využití: 0:0. V oslabení: 1:1. Diváci: 100. Střely na branku: 41:28. Průběh utkání: 0:1, 4:1, 4:2, .

HC Vítkovice Ridera

Ďuriš - Demel, Charvát, Štencel, Kubis, Klok, Cabák, Černín, Pop - Ballner, Tomi, Churý, Rimmel, Kovář, Česlík, Blahuta, Škutchan, Gelnar, Gola, Kaleta, Sysala

HC Oceláři Třinec

Němec - Kalus, Cienciala A., Foltýn, Pisarik, Valíček, Jonáš, Běhal, Kasala - Kovařčík, Kofroň, Ohera, Malyjurek, Rataj, Pěnčík, Samek, Heider, Pastrňák, Jaroš, Cienciala D.

Hned od prvních vteřin úvodní třetiny měli více ze hry domácí, kteří prvních pět minut nepustili mladé Oceláře ze třetiny. K vážnější akci došlo až v sedmé minutě, ale Churý ani Česlík se při závaru před třineckou brankou nedokázali rychle zorientovat a kotouč skončil v rohu. Ve třinácté minutě hráli Třinečtí v početní převaze po vyloučení Cabáka. Vítkovický Sysala se ale rozhodl, že nedá soupeři šanci a třikrát nebezpečně ohrozil Němce v třinecké bráně. Teprve závěrem přesilové hry se hosté dostali do varu a díky houževnatosti Davida Pastrňáka otvírají skóre - 0:1. Oceláři vstřelením první branky ožili a nechtěli pustit domácí ze třetiny. Po vyloučení Ohery měl Němec plné ruce práce, ale všechny vítkovické projektily si dokázal pohlídat.

Ve druhé třetině sledovali diváci rychlý, fyzický náročný hokej, kdy domácí dokázali otočit průběh zápasu. V 23.minutě Mikuláš Rimmel propálil vše, co mu stálo v cestě a srovnal stav na světelné tabuli na 1:1. O čtyři minuty později domácí bojovali v útočném pásmu o kotouč, po nahrávce Cabáka se ke kotouči dostal Jan Štencel, který hledal nejvýhodnější pozici ke střele tak dlouho, až jej zavěsil k tyči - 2:1. Oceláři měli před sebou velkou šanci při obrovské mele před domácí brankou. I když byl Ďuriš již překonán, nikdo z třineckých v čele s Kofroněm, Kasalou či Davidem Ciencialou nedokázal dopravit kotouč do branky. Do konce třetiny jsme mohli sledovat šance na obou stranách, ale proti vstřelení branky byli muži v maskách na obou stranách.

Do poslední dějství vstoupili Oceláři s převahou hráče v poli, ale využít přesilovku se jim nepodařilo. Dokonce v následující přesilové hře se domácí propracovali do pásma, po nahrávce Tomiho si Němec dle očekávání vyjel proti střele Davida Sysaly, který v oslabení našel místo v poloodkryté brance - 3:1. V dalších minutách byli Vítkovičtí před Němcovou klecí jako doma, v padesáté minutě hrubku třineckých obránců nekompromisně potrestal Jakub Kaleta - 4:1. Posledních deset minut jsme sledovali hokej nahoru – dolů, ale oba týmy brzdily nepřesné přihrávky. Ke konci utkání se svěřenci Romana Ciencialy bleskurychle ujali puku, v tandemu ujel Pěnčík s Alexem Pisarikem, který nedal Ďurišovi šanci a snížil na konečných 4:2.

Jméno G A +/- TM
David Pastrňák 1 0 0 0
Alex Pisarik 1 0 -2 0
Jiří Běhal 0 0 0 0
David Cienciala 0 2 0 4
Tadeáš Jaroš 0 0 0 2
Michal Jonáš 0 0 0 0
Dominik Kalus 0 0 0 0
Adam Kofroň 0 0 -1 2
Ondřej Kovařčík 0 0 0 2
Pavel Malyjurek 0 0 -1 0
Karel Němec 0 0 0 0
Filip Ohera 0 0 -1 2
Marek Pěnčík 0 1 0 0
Martin Samek 0 0 -1 2
Adam Valíček 0 0 0 0