top

Starší dorost dosud neporažen, nepřišla si na něj ani Kometa!

HC Oceláři Třinec
PáTEK 10. 10. 2014
Extraliga staršího dorostu
5 : 3

(2:1, 1:0, 2:2)

Werk aréna

HC Kometa Brno

Stejně jako Áčko Ocelářů, i starší dorostenci dnes změřili síly s brněnskou Kometou. Na ledě třinecké Werk Arény si už v první třetině vytvořili jednobrankový náskok, výhru pak třinečtí mladíci pojistili dvě minuty před koncem gólem na 5:3. Hattrickem k výhře přispěl Matěj Murín, čtyři asistence zaznamenal Kryštof Stuchlík.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 3. Roman (Poruba, Kofroň), 11. Murín (Radzienciak, Stuchlík), 29. Murín (Stuchlík), 42. Murín (Kaukič, Stuchlík), 59. Kaukič (Stuchlík, Bartko) – 15. Ferda (Mlynář), 49. Mlynář (Hroudný, Havlát), 58. Kratochvíl (Mlynář). Rozhodčí: Jeřábek – Ganger, Konvička. Vyloučení: 6:7, navíc Sedláček (KOM) - 5 minut a do konce utkání za faul kolenem. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 310. Střely na branku: 34:27. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1, 4:3, 5:3.

HC Oceláři Třinec

Hlaváč – Hrachovský, Haman, Radzienciak, Adámek, Imrich, Bartko – Stuchlík, Kaukič, Mach, Flok, Kofroň, Poruba, Pltiko, Matějka, Murín, Bárci, Sztwiertnia, Roman

HC Kometa Brno

Slavíček – Trnka, Vágner, Furch, Sedláček, Zukal, Kratochvíl, Šnajnar, Gotthard - Mlynář, Havlát, Heinrich, Hasoň, Čejka, Horký, Lacombe, Hroudný, Ferda, Havránek

Do zápasu vstoupily sice oba týmy poměrně vyrovnaně, za necelé tři minuty už se ale z první branky radovali Oceláři, když Miloš Roman dorazil za brankovou čáru střelu Poruby. V dalších dobrých příležitostech pak sice Poruba ani Adámek neuspěli, dlouho je to ale mrzet nemuselo.

V přesilové hře poslal Radzienciak puk do prostoru pravého kruhu Matěji Murínovi a ten dokázal prostřelit Slavíčka. Třetí kotouč pak poslal do branky po nešťastné teči Haman, bohužel pro něj ale překonal vlastního brankáře. Za autora této branky tak byl určen Radim Ferda.

Jako první se mohli ve druhé periodě prosadit opět Oceláři, to když Sztwiertnia dobře přečetl rozehrávku Komety a získal kotouč, byl už ale příliš blízko brněnské klece a nedokázal tak zakončit. O pár minut později ale poslal kotouč na branku Matěj Murín a puk propadl až za záda překvapeného Slavíčka. Do konce této části utkání si pak oba týmy několikrát vyzkoušely hru v početní výhodě, ke změně na světelné tabuli už ale nedošlo.

Brzy po startu závěrečné třetiny byl opět ve vlastním brankovišti Haman, tentokrát ale dokázal puk tečovat do rohu kluziště. A stejně jako v předcházejících třetinách, i tu třetí zahájili třinečtí mladíci rychlým gólem. Matěj Murín zametl do sítě puk potulující se brankovištěm a mohl tak zároveň oslavit hattrick.

Brněnský Sedláček poté fauloval domácího hráče kolenem a jeho zákrok rozhodčí odměnil pětiminutovým vyloučením a také trestem do konce utkání. Brzy poté se na trestnou lavici poroučel další hráč Komety a s nadějemi hostů na vyrovnání to vypadalo bledě.

Dvojnásobnou přesilovku ale hosté ubránili a krátce po jejím skončení sami udeřili, když se ze samostatného úniku prosadil Tomáš Mlynář. Brněnští hráči pak do sítě dostali také další kotouč, gól ale nemohl být uznán, jelikož bylo branky dosaženo vysokou holí. O regulérnosti dalšího gólu Brna už ale nebylo pochyb, když se opět ze samostatného úniku prosadil tentokrát Petr Kratochvíl a snížil tak na rozdíl jediné branky.

Místo tlaku hostující celku ale přišlo vyloučení Šnajnara a nabídnou šancí Oceláři nepohrdli. Střela Stuchlíka z mezikruží sice úspěšná nebyla, následná dorážka Lukáše Kaukiče už ale ano.

Jméno G A +/- TM
Matej Murín 3 0 1 2
Lukáš Kaukič 1 1 1 0
Miloš Roman 1 0 -1 2
Marian Adámek 0 0 -2 2
Radim Bárci 0 0 0 0
Jan Bartko 0 1 2 0
Adam Flok 0 0 0 0
Filip Haman 0 0 1 0
Jan Hlaváč 0 0 0 0
Ondřej Hrachovský 0 0 0 4
Ondřej Imrich 0 0 0 0
David Kofroň 0 1 -1 0
Matěj Mach 0 0 0 0
Adam Matějka 0 0 0 0
Daniel Plitko 0 0 0 0
Jan Poruba 0 1 0 2
Grzegorz Radzienciak 0 1 -1 0
Kryštof Stuchlík 0 4 1 0
Eryk Sztwiertnia 0 0 -1 0