top

Starší dorostenci i nadále stoprocentní!

HC Oceláři Třinec
PáTEK 19. 9. 2014
Extraliga staršího dorostu
6 : 1

(2:0, 3:0, 1:1)

Werk aréna

HC Vítkovice Ridera

V dalším utkání RAKO extraligy se na ledě Werk arény představil starší dorost regionálního rivala z Vítkovic. Třinečtí mladíci byli už od samého začátku utkání mnohem aktivnější a nakonec dokráčeli za poměrně jasnou výhrou. V sezóně tak dosud ani jednou neodcházeli Oceláři z ledu jako poražení, mají plný počet bodů a patří jim první příčka tabulky.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 3. Roman (Adámek, Švaňa), 19. Bartko (Mach), 24. Murín (Stuchlík, Valíček), 28. Roman (Valíček), 29. Flok (Sztwiertnia), 60. Sztwiertnia (Roman, Valíček) - 56. Bernát. Rozhodčí: Fiala - Mikler, Marek. Vyloučení: 2:9. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 51. Střely na branku: 49:13. Průběh utkání: 5:0, 5:1, 6:1.

HC Oceláři Třinec

Loubal - Valíček, Radzienciak, Adámek, Imrich, Bartko, Janiczek - Stuchlík, Kaukič, Švaňa, Mach, Flok, Kofroň, Matějka, Murín, Sztwiertnia, Roman

HC Vítkovice Ridera

Zavadil (21. Daňa) - Gabrhelík, Veřmiřovský, Štěpánek, Bijota, Čechman, Krčmář, Bartek - Franz, Raška, Malina, Toman, Vondál, Bernát, Slánský, Spratek, Stupka, Danielčak, Hartmann, Šala

Do dnešního utkání vstoupil značně aktivněji domácí tým a už v první minutě se vylučovalo na straně Vítkovic, čehož hned Oceláři využili a po velkém tlaku tečoval puk do branky Miloš Roman. Chvíli poté si přesilovou hru zahrál i hostující celek, ten už však nebyl tak úspěšný. Po zbytek třetiny to pak byli právě domácí, kdo určoval tempo hry. Vše vyvrcholilo ještě necelé dvě minuty před koncem první části, kdy domácí navyšovali zásluhou Jana Bartka na dvoubrankový rozdíl.

I druhá třetina nabídla několik šancí pro domácí, jejichž pokusům už čelil Matyáš Daňa, který nahradil v brance Zavadila. Další gól padl ve čtyřiadvacáté minutě, kdy po kombinaci před brankou vystřelil Matěj Murín a puk prošel za záda brankáře. O pár minut Oceláři opět navyšovali své vedení a to dvěma brankami v rozmezí jedné minuty.

Druhý gól zaznamenal Miloš Roman, který objel branku a střelou poslal puk přímo mezi tři tyče. Poté se v dobré pozici před branou ocitl Adam Flok a po přihrávce Sztwiertni neměl problém zakončit. Oceláři ale ani nadále nepolevovali, hned o chvíli později mohl navýšit vedení svého týmu Murín, trefil ale pouze připraveného brankáře.

Ve třetí části to byli právě hosté, kdo jako první zahrozil. Stupka ale v samostatném úniku zapomněl puk za sebou. Na druhé straně se v přesilovce po krásné individuální akci prokličkoval až před gólmana Roman, zakončení už ale třineckému útočníkovi nevyšlo. Poté už se ale čestného gólu dočkaly Vítkovice, Bernát vypálil z otočky a překonal Loubala v domácí brance. Ale na tento gól ještě stihli Oceláři najít odpověď. Pár sekund před koncem vypálil z mezikruží Eryk Sztwiertnia a stanovil tak konečné skóre.

Jméno G A +/- TM
Miloš Roman 2 1 0 0
Jan Bartko 1 0 2 0
Adam Flok 1 0 2 0
Matej Murín 1 0 0 2
Eryk Sztwiertnia 1 1 1 0
Marian Adámek 0 1 -1 0
Ondřej Imrich 0 0 -1 0
David Janiczek 0 0 1 0
Lukáš Kaukič 0 0 0 0
David Kofroň 0 0 0 0
Matěj Loubal 0 0 0 0
Matěj Mach 0 1 2 0
Adam Matějka 0 0 1 0
Grzegorz Radzienciak 0 0 1 0
Kryštof Stuchlík 0 1 0 0
Robin Švaňa 0 1 0 0
Martin Valíček 0 3 2 2