top

Starší dorost si připisuje druhou výhru!

AZ Heimstaden Havířov
SOBOTA 6. 9. 2014
Extraliga staršího dorostu
3 : 5

(2:2, 1:1, 0:2)

K&K PNEU arena

HC Oceláři Třinec

Ke druhému zápasu RAKO extraligy zavítali starší dorostenci na led Havířova. Po většinu utkání bylo skóre vyrovnané a o vítězství mladíků Třince rozhodlo až posledních pět minut závěrečné třetiny, ve které Oceláři dokázali vstřelit dvě branky a do tabulky si tak připíší další tři body.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 5. Wróbel (Moravčík), 15. Kurovský (Polak), 34. Peterka (Mrowiec) - 12. Radzienciak (Stuchlík, Hrehorčák), 18. Hrehorčák (Adámek), 24. Poruba (Sztwiertnia, Valíček), 56. Bartko (Kofroň), 59. Mach (Sztwiertnia). Rozhodčí: Fiala - Štěpán, Ganger. Vyloučení: 5:5, navíc za faul Frojdy (HAV) nařízeno TS (neproměněné). Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 113. Střely na branku: 31:66. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 2:3, 3:3, 3:5.

AZ Heimstaden Havířov

Gerža – Kozubek, Trombik, Frojda, Dudek, Kiss, Spálovský, Mrowiec - Polak, Moravčík, Wróbel, Langer, Peterka, Hendrych, Kurovský, Němec, Macuh, Kosina, Cihlář

HC Oceláři Třinec

Loubal – Valíček, Haman, Radzienciak, Adámek, Imrich, Bartko, Janiczek - Stuchlík, Kaukič, Švaňa, Mach, Flok, Hrehorčák, Kofroň, Poruba, Plitko, Matějka, Bárci, Sztwiertnia, Roman

AZ dostal hned na začátku utkání k dispozici přesilovku, ale vůbec v ní nebyl nebezpečný. První velkou šanci zápasu měl následně Kurovský, jenže svůj samostatný únik neproměnil. Skóre se tak měnilo až na konci páté minuty, když Moravčík nabil mezi kruhy Kamilu Wróbelovi a ten střelou mezi betony otevřel brankový účet zápasu. Hosté mohli vyrovnat o dvě minuty později, ovšem Hrehorčáka vychytal domácí gólman Gerža. Překonal jej až Grzegorz Radzienciak tvrdou střelou v přesilovce.

Nicméně za tři minuty šel AZ opět do vedení. K Danielu Kurovskému se odrazil puk od zadního mantinelu a havířovský střelec jej poslal bombou do šibenice třinecké branky. AZ pak nevyužil další přesilovku, naopak hosté po jejím skončení podruhé vyrovnali. V ponechané výhodě pláchl obráncům Patrik Hrehorčák a přesnou střelou švihem i on trefil růžek domácí branky.

Druhou část zápasu začali přesilovkou Oceláři. Branku v ní nevstřelili, ale moc je to mrzet nemuselo, protože hned vzápětí se prosadil Jan Poruba a poprvé tak poslal svůj tým do vedení. Hosté pak měli několik šancí na zvýšení náskoku, ale AZ opakovaně podržel výborně chytající Gerža. Po polovině zápasu hrál AZ svou třetí přesilovku a ta už konečně vypadala tak, jak by měla. V čase 33:30 v ní prokázal velký důraz na brankovišti Lukáš Peterka a bylo srovnáno. Zbytek třetiny byl soubojem třineckých útočníků s domácím brankářem Geržou. Opakovaně vychytal obrovské šance Romana pak i Švani, takže jen díky němu se šlo do kabin za nerozhodného stavu.

Ve třetí části už nebyla převaha hostů tak jednoznačná. Oba týmy se sympaticky snažily o útočnou hru a strhnutí vedení na svou stranu. To se v blížícím se konci střetnutí nakonec podařilo Třinci. Čtyři a půl minuty před koncem se při hře ve čtyřech dostal na modré k puku Jan Bartko a vstřelil vítěznou branku zápasu. Výhru Ocelářů potvrdil ještě v 59. minutě dorážkou rychlé akce Matěj Mach a uzavřel tak skóre.

Jméno G A +/- TM
Jan Bartko 1 0 3 0
Patrik Hrehorčák 1 1 0 0
Matěj Mach 1 0 1 0
Jan Poruba 1 0 2 0
Grzegorz Radzienciak 1 0 1 2
Marian Adámek 0 1 0 0
Radim Bárci 0 0 0 0
Adam Flok 0 0 1 0
Filip Haman 0 0 0 2
Ondřej Imrich 0 0 -1 2
David Janiczek 0 0 0 0
Lukáš Kaukič 0 0 -1 0
David Kofroň 0 1 1 0
Matěj Loubal 0 0 0 0
Adam Matějka 0 0 -1 0
Daniel Plitko 0 0 0 0
Miloš Roman 0 0 1 0
Kryštof Stuchlík 0 1 -1 0
Eryk Sztwiertnia 0 2 1 0
Robin Švaňa 0 0 0 0
Martin Valíček 0 1 1 0