top

Vysoká výhra juniorů v Brně!

HC Kometa Brno
ČTVRTEK 2. 10. 2014
DHL Extraliga juniorů
2 : 7

(2:1, 0:3, 0:3)

Rondo

HC Oceláři Třinec

Po dvou domácích výhrách dnes zavítali Oceláři na led brněnské Komety, kde sice poměrně brzy prohrávali o dvě branky, necelé dvě minuty před koncem první dvacetiminutovky ale třinečtí mladíci snížili a ve zbývajících třetinách pak nasázeli svému soupeři dalších šest branek a dokráčeli tak za jasnou výhrou a dalším bodům do tabulky.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 2. Dufek (Denk, Kubeš), 8. Kozel (Kupčík, Hájek) – 19. Jaroš (Stránský, Kofroň), 29. Bednář (Zahradníček, Christov), 34. Kofroň (Jaroš, Franek), 38. Pisarik (Cienciala, O. Kovarčík), 44. O. Kovarčík (Pisarik), 53. Christov (Pěnčík, Jaroš), 60. Bednář (M. Kovařčík, Christov) Rozhodčí: Přikryl - Kříž, Klein. Vyloučení: 3:4, navíc Franek (TRI) - 10 minut osobní trest za nesportovní chování. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 41:43. Průběh utkání: 2:0, 2:7.

HC Kometa Brno

Jekel - Vágner, Hájek, Švejda, Kupčík, Kubeš, Vlček, Vojáček, Šnajnar - Kozel, Pokorný, Dvořák, Denk, Zohorna, Biolek, Kusko, Dufek, Král, Grünwald, Dymáček

HC Oceláři Třinec

Svoboda – Pisarik, Heider, Stránský, Roman, Doudera, Zahradníček - Pěnčík, Franek, Cienciala, Kofroň, O. Kovařčík, Severa, Petrák, Bednář, Christov, Jaroš, M. Kovařčík

Už ve druhé minutě se dostali hráči Brna do vedení, když Jan Dufek projel po pravém křídle a propálil Svobodu mezi nohy. O šest minut později bylo na domácí střídačce ještě veseleji, když odražený puk od mantinelu uklidil s tečí brusle brankáře do klece Adam Kozel. Tehdy ale ještě sám nevěděl, že se jednalo o poslední branku Komety. Když už to vypadalo, že Jihomoravané odejdou do šaten s dvoubrankovým náskokem, v devatenácté minutě zrychlil po nahození od modré čáry Tadeáš Jaroš a trefil se mezi nohy Jekela.

Brno vedlo téměř do poloviny utkání. Poté ale vyrovnal třinecký Lukáš Bednář, když dorazil střelu svého spoluhráče v přesilové hře. Ve čtyřiatřicáté minutě dostal hodně prostoru před brankou Adam Kofroň a z dorážky poslal puk nad beton roztaženého Jekela. Třinec poprvé vedl a kapitán Alex Pisarik náskok dokázal ještě před koncem druhé části zdvojnásobit, když si sjel pro pohodlnou dorážku rány Ciencialy k levé tyči do odkryté klece Komety.

Pokud chtěli hráči Komety myslet na zdramatizování utkání, potřebovali po startu třetí třetiny rychlou kontaktní branku. Jenže udeřilo na druhé straně. Ondřej Kovařčík tečoval střelu od modré čáry a uklidnil své spoluhráče i trenéra Juříka. Ve třiapadesáté minutě se hezky prosadil Vít Christov, když puk odražený od mantinelu za branou při jeho padáčku zpět do brankoviště dokázal ještě ze vzduchu trefit do brány. Poslední pohlednou akci předvedli hosté v závěrečné minutě utkání. Michal Kovařčík poslal puk na rozjetého Lukáše Bednáře, jenž střelou mezi nohy Jekela docílil své druhé branky v zápase.

OHLASY TRENÉRŮ

Pavel Pazourek (HC Kometa Brno): Začali jsme dobře, díky dvěma vstřeleným brankám. Možná kdyby nepadla kontaktní branka na konci první části, bylo by to lepší. Jenže další třetiny jsme nestačili v ničem. Byli jsme o třídu horší. Soupeř byl špičkovým mančaftem této soutěže.

Jiří Juřík (HC Oceláři Třinec): Nezachytili jsme úvod utkání, kdy nás domácí předčili ve všech herních činnostech. Ať to bylo bruslení nebo osobní souboje. Nastartovala nás kontaktní branka na konci první části. Od druhé jsme chtěli hrát hru, kterou jsme se prezentovali v posledních utkáních, a přinesla nám úspěch. Zlepšili jsme bruslení i dohrávání soubojů a projevilo se to, zápas jsme otočili.

Jméno G A +/- TM
Lukáš Bednář 2 0 1 0
Vít Christov 1 2 1 2
Tadeáš Jaroš 1 2 0 0
Adam Kofroň 1 1 0 0
Ondřej Kovařčík 1 1 2 0
Alex Pisarik 1 1 2 0
David Cienciala 0 1 2 0
Lukáš Doudera 0 0 0 0
Tomáš Franek 0 1 0 10
Petr Heider 0 0 -2 0
Michal Kovařčík 0 1 1 4
Marek Pěnčík 0 1 1 2
Ludvík Petrák 0 0 0 0
Michal Roman 0 0 2 0
Jiří Severa 0 0 2 0
David Stránský 0 1 2 0
Miroslav Svoboda 0 0 0 0
Jan Zahradníček 0 1 1 0