top

Mladší dorostenci opět vítězně!

HC Oceláři Třinec
ČTVRTEK 27. 2. 2014
Extraliga mladšího dorostu
6 : 1

(1:1, 3:0, 2:0)

Werk aréna

HCM Warriors Brno

V rámci 32. kola ELIOD extraligy zavítali na třinecký led Válečníci z Brna. I v tomto utkání inkasovali třinečtí dorostenci jako první, ale i tentokrát se jim podařilo utkání otočit na svou stranu. Gólově nejproduktivnější byla druhá třetina, ve které Oceláři utekli svému soupeři do tříbrankového trháku, který v závěrečné dvacetiminutovce ještě navýšili o další dvě branky.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 18. Kofroň (Radzienciak), 24. Rufer (Kalus), 33. Stuchlík (Roman), 34. Roman (Kaukič, Imrich), 42. Imrich (Krása, Stuchlík), 43. Plitko (Marguš, Najsar) – 1. Kůst (Heinrich). Rozhodčí: Lotko - Ganger, Tomis. Vyloučení: 1:4. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 79. Střely na branku: 27:24. Průběh utkání: 0:1, 6:1.

HC Oceláři Třinec

Prokop – Imrich, Krása, Radzienciak, Rufer, Marguš, Krzak, Klocek – Hladonik, Kaukič, Roman, Kalus, Kofroň, Najsar, Plitko, Przybyla, Stuchlík

HCM Warriors Brno

Borský – Petlák, Haman, Jurnečka, Padrnos, Zelinka, Kuchař, Rafaj – Heinrich, Říčka, Dufek, Kunst, Kůst, Neusser, Paulík, Roubal, Macháň, Malý, Růžička, Jedlička

Vstup do utkání se mnohem více povedl Válečníkům, kteří hned z první akce dostali puk za záda Prokopa. Střelu Filipa Kůsta propustil domácí brankář mezi betony a hosté tak od první minuty vedli 1:0. Oceláře však tento inkasovaný gól vybudil k aktivitě, ale jejich střely postrádaly přesnost. I druhá velká šance se zrodila před domácí svatyní, poskakující puk však za brankovou čáru neprošel. Třinečtí mladíci však i nadále byli aktivnější, ze samostatného úniku se neprosadil Hladonik, akci dvou proti brankáři zase Oceláři překombinovali. Chvíli na to už se ale hráči s dráčkem na prsou radovali. David Kofroň sebral puk v obranném pásmu, prokličkoval se až před Borského a poslal puk pod horní tyčku.

I ve druhé třetině se skóre na světelné tabuli měnilo poměrně rychle, třinecký obránce Filip Rufer napřáhl od modré a brněnský brankář nestihl na jeho střelu reagovat, 2:1. Vyrovnat mohl Heinrich, jenž ujížděl sám na třineckou branku, vracející se obrana však toto nebezpečí zažehnala. Válečníci pak nabídli třineckým hráčům dvojnásobnou přesilovou hru, v níž se po přihrávce Romana prosadil Kryštof Stuchlík, pokračující klasickou výhodu využil Miloš Roman. Do konce prostřední části už si ani jeden tým větší šanci nevypracoval a Oceláři tak odcházeli do šatny s tříbrankovým náskokem.

Za pozdní příchod si hosté vykoledovali od rozhodčích dvouminutový trest, a i tuto přesilovou hru dokázali domácí hráči zužitkovat. Střelou od modré se prosadil Ondřej Imrich. A o pár sekund později lovil Borský kotouč ze sítě znovu. Od modré tentokrát pálil Marguš, do jeho střely vložil hůl Daniel Plitko. Hra poté trochu upadla, ale více ze hry přece jen měli Válečníci, kteří se snažili o snížení nepříznivého stavu. To se jim mohlo povést zásluhou Heinricha, jenž mohl dorážet do odkryté branky, třinečtí obránci mu ale včas zablokovali hůl. Do závěrečné sirény už po většinu času kontrolovali puk Oceláři, kteří si tak do tabulky připíší další tři body za výhru 6:1.

Jméno G A +/- TM
Ondřej Imrich 1 1 1 0
David Kofroň 1 0 0 0
Daniel Plitko 1 0 1 0
Miloš Roman 1 1 1 0
Filip Rufer 1 0 0 0
Kryštof Stuchlík 1 1 0 2
Jan Hladonik 0 0 0 0
Jan Kalus 0 1 1 0
Lukáš Kaukič 0 1 1 0
Kamil Klocek 0 0 1 0
Dominik Krása 0 1 1 0
Filip Krzak 0 0 0 0
Timotej Marguš 0 1 1 0
René Najsar 0 1 1 0
Oskar Prokop 0 0 0 0
Dan Przybyla 0 0 1 0
Grzegorz Radzienciak 0 1 0 0