top

Junioři pokračují ve své vítězné sérii!

HC Oceláři Třinec
PONDěLí 3. 3. 2014
Extraliga juniorů
5 : 2

(2:0, 2:2, 1:0)

Werk aréna

HC Olomouc

K sedmému utkání nástavbové skupiny zavítali na třinecký led Kohouti z Olomouce. Už v úvodní dvacetiminutovce si dokázali Oceláři vytvořit dvoubrankový náskok, hráči Mory sice dokázali ve druhé třetině vstřelit dvě branky, ale třinečtí mladíci si svou šestou výhru v řadě vzít nenechali.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 11. Pěnčík (Kasala, Motloch), 12. Ižacký (Ondřej Kovařčík), 32. Franek (Růžička, Jaroš), 40. Kofroň (Ondřej Kovařčík, Matyáš), 43. Motloch (Kasala, Foltýn) – 29. Konečný (Ostřanský, Králík), 36. Soukal (Beták, Bauer). Rozhodčí: Šíř - Lučan, Řezáč. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 134. Střely na branku: 33:41. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 5:2.

HC Oceláři Třinec

Svoboda – Mravec, Foltýn, Heider, Pisarik, Matyáš – Kasala, Franek, Jaroš, Kofroň, Kovařčík Ondřej, Růžička, Kovařčík Michal, Motloch, Pěnčík, Ižacký

HC Olomouc

Slezák (54. Kochta) – Kreigher, Hradil, Nesvadba, Rašner, Škůrek, Soukal – Beták, Rajnoch, Fibrich, Konečný, Králík, Ostřanský, Markl, Bauer, Kocián, Zezula

Do utkání vstoupily oba týmy poněkud opatrně, od druhé minuty však už měli mírně navrch Oceláři. Jako první mohl otevřít gólový účet utkání Kofroň, v dobré příležitosti ale poslal puk mimo tři tyče. Hosté pak měli k dispozici přesilovou hru, byli to však třinečtí mladíci, kteří ohrožovali branku Slezáka. Za zmínku stojí šance Franka, jemuž poslal puk olomoucký brankář, nejproduktivnější útočník domácích ale nabídnutou šanci nevyužil.

V osmé minutě zahrozili i Kohouti, přečíslení však překombinovali. První přesilovku si pak zahráli i Oceláři a ti dokázali nabídnutou výhodu proměnit v úvodní gól. Kasala nahodil puk do brankoviště, odkud ho za záda hostujícího gólmana poslal Marek Pěnčík. O necelou minutu později lovil Slezák ze své sítě kotouč znovu. Ondřej Kovařčík poslal puk před branku Jakubovi Ižackému a ten poslal puk přesně pod horní tyčku. Snížit nepříznivý stav mohl obránce Škůrka, jehož střelu Svoboda neudržel, ale před dorážkami Kohoutů stihl kotouč včas schovat mezi betony. Před koncem úvodní třetiny si pak ještě pořádně zachytal Slezák, ale stav na světelné tabuli se už neměnil.

Olomoučtí hráči vstoupili do druhé třetiny s touhou snížit nepříznivý stav a to se jim mohlo povést poměrně brzy. Po závaru před Svobodou puk dlouho poskakoval kolem brankové čáry, za ní však neprošel. Hosté se pak snížení přece jen dočkali. V přesilovce napálil puk do třineckého gólmana Ostřanský, kotouč se odrazil k Martinovi Konečnému a ten snížil na rozdíl jediné branky. Ale tento stav příliš dlouho nevydržel. Po přesné přihrávce Růžičky prostřelil Slezáka Tomáš Franek. Ale skóre na světelné tabuli se měnilo dál. Opět na rozdíl jediné branky snižoval Dalibor Soukal. I na konci prostřední dvacetiminutovky odcházeli hráči s dráčkem na prsou do kabiny s dvoubrankovým náskokem. Tři sekundy před sirénou vstřelil čtvrtou branku Adam Kofroň.

Netrvalo dlouho a Oceláři vedli o tři branky. Olomoučtí obránci nechali před Slezákem příliš volného prostoru Lukáši Motlochovi - 5:2. Snížit mohl ve vlastním oslabení Kocián, puk mu však ujel z hokejky. A v síti domácích neskončila ani prudká střela Králíka. Krásnou spolupráci pak předvedla třinecká dvojice Jaroš – Franek, druhý jmenovaný ale branku přestřelil. I Oceláři zahrozili ve vlastním oslabení, pokus Ižackého pouze orazítkoval horní tyčku svatyně hostů. A v brance Kohoutů došlo ke střídání. Slezáka nahradil Jakub Kochta. Tři minuty před koncem zastavil Králíka krásným bodyčkem Tadeáš Jaroš. A o pár sekund později pak neproměnil nařízené trestné střílení Franek. Oceláři tedy i pošesté za sebou vybojovali tři body.

Jméno G A +/- TM
Tomáš Franek 1 0 0 0
Jakub Ižacký 1 0 2 0
Adam Kofroň 1 0 2 0
Lukáš Motloch 1 1 1 0
Marek Pěnčík 1 0 1 0
Michael Foltýn 0 1 1 0
Petr Heider 0 0 0 0
Tadeáš Jaroš 0 1 0 2
Lukáš Kasala 0 2 1 0
Michal Kovařčík 0 0 1 0
Ondřej Kovařčík 0 2 1 0
Jakub Matyáš 0 1 1 0
Marek Mravec 0 0 2 2
Alex Pisarik 0 0 1 0
Marek Růžička 0 1 1 0
Miroslav Svoboda 0 0 0 0