top

Vítězná série juniorů pokračuje!

HC Oceláři Třinec
ČTVRTEK 27. 2. 2014
Extraliga juniorů
4 : 2

(1:1, 2:1, 1:0)

Werk aréna

HC Kometa Brno

V 5. kole nástavbové části NOEN extraligy přivítali junioři na svém ledě Kometu. Po vyrovnané první třetině se povedlo třineckým mladíkům dvěmi góly v prostřední dvacetiminutovce získat utkání na svou stranu. Hosté sice ještě před koncem druhé části snížili na rozdíl jediného gólu, to však bylo z jejich strany vše a Oceláři si tak do tabulky připíší další 3 body.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 9. Ižacký (Heider), 29. Michal Kovařčík (Heider, Motloch), 30. Ondřej Kovařčík, 60. Kofroň (Ižacký, Svoboda) - 12. Kunce (Mrázek, Raška), 35. Raška (Mrázek, Kunce). Rozhodčí: Jeřábek - Barteček, Vengřín. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 143. Střely na branku: 39:45. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 4:2.

HC Oceláři Třinec

Svoboda – Běhal, Pisarik, Mravec, Matyáš, Heider – Švaňa, Pěnčík, Franek, Kofroň, Ižacký, Kovařčík Ondřej, Kasala, Motloch, Kovařčík Michal, Petrák, Jaroš

HC Kometa Brno

Klimeš – Šidák, Mytiska, Hájek, Klaus, Sedlák, Zbořil, Vlček, Vojáček, Vágner – Kozel, Zohorna, Raška, Mrázek, Kunce, Kusko, Beneš, Jenyš, Boltvan, Grünwald, Pelikán

Hned v první minutě se povedlo brněnským hráčům dostat do přečíslení, přihrávku Rašky ale dokázal zblokovat třinecký obránce. Třinečtí útočníci zahrozili o pár minut později, ale procpat puk za brankovou čáru se jim nepodařilo. A puk do branky neprošel ani po tečované střele Matyáše. V přesilové hře se ale už přece jenom Oceláři radovali. Jakub Ižacký si najel do prostoru mezi kruhy a propálil Klimeše. Třinečtí mladíci však poté nabídli Kometě dvojnásobnou přesilovku a hráči Brna nabídnutou možnost zužitkovali. Střelu Mrázka dokázal Svoboda vyrazit, ale pouze na hůl Daniela Kunce a ten už neměl problém poslat puk za záda domácího gólmana. Vrátit svému týmu náskok zpět mohl opět Ižacký, v samostatném úniku mu ale sjel puk z hokejky. Necelé dvě minuty před koncem si vypracoval dvě dobré příležitosti Kofroň, ani jednu však nedokázal využít.

A i vstup do druhé třetiny byl v režii hostů, poskakující puk za záda Svobody ale nedostali. A tak se podruhé v zápase dostali do vedení Oceláři. Heider poslal krásnou přihrávku přes brankoviště Michalu Kovařčíkovi a ten doklepl kotouč do sítě. Brzy poté dostali puk do branky i brněnští hráči, gól jim však nemohl být uznán pro postavení útočícího hráče v brankovišti. A vzápětí inkasovali hráči Komety potřetí. V samostatném úniku se prosadil Ondřej Kovařčík. Chvíli na to už se ale hosté radovali. V přesilové hře snižoval na rozdíl jediného gólu Adam Raška. Do kabin tedy odcházeli Oceláři s jednobrankovým vedením.

Do závěrečné dvacetiminutovky vstoupili brněnští hráči s touhou po vyrovnání, po střele Jenyše se Svoboda ohlížel za svá záda a nevěděl, kde skončil puk, ten však orazítkoval pouze zadní mantinel. Na opačné straně musel Klimeš vyrážet prudkou střelu Franka, ale ani tato střela neměnila skóre na světelné tabuli. A o pár minut později se hostující brankář musel pořádně roztáhnout, aby zastavil střelu Švani. Uklidnit domácí tým mohl Ižacký, ten však poslal puk příliš vysoko nad horní tyč Klimešovy branky. Minutu a půl před koncem se rozhodli brněnští trenéři odvolat svého gólmana, power-play však jejich svěřenci nevyužili a sekundu před koncem inkasovali gól do prázdné branky z hole Adama Kofroně.

Jméno G A +/- TM
Jakub Ižacký 1 1 2 0
Adam Kofroň 1 0 2 2
Michal Kovařčík 1 0 1 0
Ondřej Kovařčík 1 0 2 0
Jiří Běhal 0 0 0 2
Tomáš Franek 0 0 0 2
Petr Heider 0 2 1 2
Tadeáš Jaroš 0 0 0 0
Lukáš Kasala 0 0 1 0
Jakub Matyáš 0 0 2 0
Lukáš Motloch 0 1 1 0
Marek Mravec 0 0 2 0
Marek Pěnčík 0 0 1 0
Ludvík Petrák 0 0 0 0
Alex Pisarik 0 0 0 2
Miroslav Svoboda 0 1 0 0
Robin Švaňa 0 0 0 2