top

Starší dorost na domácím ledě opět vítězně!

HC Oceláři Třinec
PáTEK 28. 2. 2014
Extraliga staršího dorostu
5 : 1

(2:0, 0:1, 3:0)

Werk aréna

HC Motor České Budějovice

Ve 13. kole skupiny A RAKO extraligy staršího dorostu se střetli na ledě třinecké Werk arény domácí hráči s Českými Budějovicemi.Již v první třetině si domácí vytvořili dvoubrankový náskok, který hostující ve druhé třetině ještě snižovali na stav 2:1. Do konce zápasu se podařilo Ocelářům vstřelit ještě tři branky a obhájit si tak své vítězství.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 6. Švaňa (Bartko), 19. Kofroň (Bartoň), 49. Kofroň, 51. Trčka (Adámek), 53. Trčka (Petrák, Škorpík) – 26. Vráblík (Kubeš, Šafář). Rozhodčí: David Krenželok - Stanislav Kašinský, Marek Mrákava . Vyloučení: 5:6 . Využití: 2:0 . V oslabení:1:0 . Diváci: 194 . Střely na branku: 45:30. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 5:1.

HC Oceláři Třinec

Hlaváč – Bartoň, Adámek, Roman (Michal), Walaski, Stránský, Bartko, Cienciala, Janiczek – Petrák, Škorpík, Trčka,Kofroň, Roman (Miloš), Sikora, Poruba, Stuchlík, Švaňa

HC Motor České Budějovice

Kváča – Farka, Matoušek, Vavřík, Benda, Klimecký, Křikava – Brož, Fencl, Vráblík, Samohejl, Schwarz, Doktor, Šulek, Kubeš, Mašek, Jiřinec, Šafář, Bárta, Panáček


Od začátku třetiny se snažili oba týmy si vybojovat pozici v útočném pásmu. To se na delší dobu podařilo až domácím, kdy byl v páté minutě posazen na trestnou lavici Leoš Vavřík a ti si pak zahráli přesilovou hru. Také hned o minutu později využívají své šance, kdy Robin Švaňa dostává přihrávku a střílí kotouč rovnou za záda Kváče. Hosté se poté snaží vrátit úder, to se jim ale nedařilo a vyústilo to pouze v další přesilovou hru Ocelářů. Těm se ale moc nedařila a k navýšení skóre došlo až dvě minuty před koncem třetiny, do hostující brány zavěsil David Kofroň a poslední minuta už nás ničím nepřekvapila.

Na začátku druhé periody se držely u puku České Budějovice, ale ani jeden z pokusů nevýustil v šanci na snížení. Několik šancí jsme mohli vidět i na druhé straně, ve 24. minutě došlo k třetímu oslabení Budějovic a to hned využil Cienciala, který střelou z mezikruží bránu minul. Ve 26. minutě se mohli radovat i hosté, kteří snižovali zásluhou Natana Vráblíka, který prokličkoval třineckou obrannou a prostřelil Hlaváče. Za stavu 2:1, si hosté pak zahráli první přesilovou hru a ta pokračovala i o dvě minuty později, domácí obrana ale pracovala dobře a k šanci je nepustila. Ke konci třetiny jsme se dočkali samých vyloučení. Nejprve si přesilovou hru zahrály Budějovice, ta dlouho netrvala a oba týmy si zahrály čtyři na čtyři. O půl minuty později byl ale vyloučen ještě třinecký Roman, i přesto se hostujícím nepodařilo vyrovnat.

Závěrečná třetina přinesla hned několik gólů, ale to pouze ze strany domácích. Hned od začátku si drželi větší aktivitu a ve vlastním oslabení se podařilo Davidu Kofroňovi ujet hostující obraně a bekhendem střelit puk do Kváčovy svatyně. Dvě minuty poté využívá Třinec opět přesilové hry, Jan Trčka dostal svou střelou puk do pravého rohu. Ani tato branka zřejmě Ocelářům nestačila a v 53. minutě navyšuje svou druhou brankou v utkání Jan Trčka, zakončením do levého rohu brány. Asistenci na této brance si připsal Petrák a Škorpík. Budějovice se i přesto nevzdávají a do konce zápasu se snažily ještě zakládat útočné akce. Půl minuty před koncem měl ještě velkou šanci na zvýšení Kofroň, kterému se ale nepodařilo trefit před sebou volný prostor, ale ani to neovlivnilo radost domácích, kteří budějovický celek porazili čtyřbodovým náskokem 5:1.
Jméno G A +/- TM
David Kofroň 2 0 2 0
Jan Trčka 2 0 1 2
Robin Švaňa 1 0 1 2
Marian Adámek 0 1 1 0
Jan Bartko 0 1 2 0
Matěj Bartoň 0 1 0 0
Adam Cienciala 0 0 0 0
Jan Hlaváč 0 0 0 0
David Janiczek 0 0 -1 0
Ludvík Petrák 0 1 1 0
Jan Poruba 0 0 0 0
Michal Roman 0 0 0 2
Miloš Roman 0 0 2 0
Kamil Sikora 0 0 -1 2
David Stránský 0 0 1 0
Kryštof Stuchlík 0 0 0 0
Denis Škorpík 0 1 0 0
Ladislav Walaski 0 0 0 0