top

Starší dorostenci podlehli Liberci 2:4

Bílí Tygři Liberec
PáTEK 21. 2. 2014
Extraliga staršího dorostu
4 : 2

(2:0, 1:1, 1:1)

HC Oceláři Třinec

Ani ve druhém střetnutí v této sezóně nedokázali starší dorostenci porazit Liberec a z města pod Ještědem tak odjíždějí bez bodu. Ve druhé třetině se sice Ocelářům povedlo snížit v přesilové hře na rozdíl jediného gólu, o pár minut později si však domácí svůj náskok vzali zpět a po sérii čtyř výher si tak třinečtí dorostenci připisují porážku.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 12. Klinger (Kačírek), 14. Divila, 37. Kačírek (Klinger, Gecko), 44. Babec (Hylena) - 35. Adámek (Stránský, Murín), 51. Miloš Roman (Bartko). Rozhodčí: Jebavý, Horinek - Grundler, Nepomucký. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 65. Střely na branku: 28:45. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1, 4:2.

Bílí Tygři Liberec

Hosnedl - Klinger, Divila, Husa, Mečíř, Běhula, Tržický - Kačírek, Hylena, Babec, Gecko, Janele, Sviták, Lakatoš, Solenský, Šír, Král

HC Oceláři Třinec

Hlaváč - Adámek, Bartko, Stránský, Janiczek, Michal Roman, Bartoň, Cienciala, Walaski - Murín, Miloš Roman, Stuchlík, Kofroň, Poruba, Škorpík, Švaňa, Pala, Trčka, Petrák, Sikora

Zpočátku zápasu se hostujícímu týmu podařilo vytvořit si tlak, při kterém se obrana Liberce musela pořádně ohánět. Kofroň se Stuchlíkem dokonce ujížděli dva na jednoho, druhý jmenovaný však nedokázal puk zvednout a trefil pouze Hosnedlův beton. Bílí Tygři špatnou produktivitu rychle potrestali, když krátce nato tečoval Klingerovu střelu Matyáš Kačírek a poslal svůj tým do vedení.

Domácím vstřelená branka pomohla a začali to být oni, kdo přebíral iniciativu v zápase. Po jedné ze šancí se puk odrazil na modrou čáru, odkud střílel Vojtěch Divila a propálil vše, co mu stálo v cestě. Po druhé brance se hra opět vyrovnala a možnosti ke snížení měli i hosté, když však Kryštof Stuchlík nastřelil pouze tyč liberecké branky, šlo se do kabin za dvoubrankového vedení domácích.

Druhá třetina se odehrávala ve stejném tempu, jako ta první. Oba celky se střídaly v převaze a bylo těžké určit, kdo má celkově více ze hry. Ve 35. minutě se Marianu Adámovi podařilo při přesilové hře snížit, ovšem o minutu už Liberec opět vedl o dvě branky zásluhou Matyáše Kačírka. Před poslední dvacetiminutovkou tak nebylo zdaleka nic rozhodnuto.

V závěrečné třetině vsadili domácí převážně na obranu a nikam se nehnali. Spíše na soupeře čekali a vyráželi do nebezpečných brejků. Po jednom takovém se zrodil čtvrtý gól Liberce, když dostal Jiří Babec přihrávku do jízdy a zcela osamocen najížděl na brankáře. Situaci vyřešil přesnou střelou kolem brankářovy lapačky, ten se po puku natahoval marně.

Naději zpět vybojoval Třineckým již druhou využitou přesilovkou Miloš Roman, který se sám prokličkoval až před brankáře Hosnedla a chladnokrevně zavěsil, na více však nestačila ani minutu a půl dlouhá hra bez brankáře v závěru zápasu. Oceláři si tak z libereckého ledu neodvážejí ani bod.

OHLASY TRENÉRŮ

Jiří Vozák (Bílí Tygři Liberec): „Zaplaťpánbůh jsme dnes dali dva góly a utrhli jsme se do vedení 2:0. Soupeř dokázal snížit, ale rychle jsme odpověděli třetí brankou. Myslím, že jsme byli lepší a vítězství jsme si zasloužili, ale hra byla velice upracovaná. Nevím, zda byli hráči příliš unavení, zkrátka ze hry jakoby neměli radost. Dělali mnoho hrubých chyb a nehráli jsme proto v optimální formě. Kdybychom takto nastoupili do play-off, byl by to problém. Ale třeba je to pouze tím, že jsme během reprezentační přestávky hodně trénovali. Když to tedy shrnu, jsem rád, že jsme zvítězili, ale herně to nebylo ideální.“

René Mucha (HC Oceláři Třinec): „Odehráli jsme tak trochu nešťastný zápas. Začátek byl dobrý, ale pak jsme při dvou střídání udělali mnoho individuálních a dostali dva góly. Myslím, že nejvíce rozhodlo to, že jsme ve druhé třetině po kontaktním gólu hned dostali na 1:3. Třetí třetinu už se domácí do útoku netlačili, z minima vytěžili maximum. Byli jsme málo produktivní, naše zakončení bych nazval žalostným.“

Jméno G A +/- TM
Marian Adámek 1 0 -1 0
Miloš Roman 1 0 0 0
Jan Bartko 0 1 -1 0
Matěj Bartoň 0 0 -2 4
Adam Cienciala 0 0 -1 0
Jan Hlaváč 0 0 0 0
David Janiczek 0 0 -1 0
David Kofroň 0 0 -2 0
Matej Murín 0 1 -2 0
Martin Pala 0 0 0 2
Ludvík Petrák 0 0 -1 0
Jan Poruba 0 0 0 0
Michal Roman 0 0 0 0
Kamil Sikora 0 0 -2 0
David Stránský 0 1 -1 0
Kryštof Stuchlík 0 0 -2 0
Denis Škorpík 0 0 -1 2
Robin Švaňa 0 0 -1 0
Jan Trčka 0 0 -1 0
Ladislav Walaski 0 0 -1 0