top

Starší dorost porazil Chomutov 5:3!

HC Oceláři Třinec
PáTEK 24. 1. 2014
Extraliga staršího dorostu
5 : 3

(2:1, 2:1, 1:1)

Werk aréna

Piráti Chomutov

V 7. kole druhé části RAKO extraligy zavítali na třinecký led Piráti z Chomutova. Domácí se po nevydařeném zápase s Jihlavou , kde nevstřelili ani gól podařilo skórovat hned pětkrát a porazit tak Chomutov 5:3.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 1. Bartko (Poruba), 19. Kofroň (Trčka), 21. Roman (Pala), 24. Poruba (Bartko, Roman Michal), 48.Pala (Poruba, Roman) – 13. Wágner (Lyszczarczyk, Polák), 34. Macháček (Wágner, Hierman), 43. Lyszczarczyk (Macháček, Páleník) . Rozhodčí: Husička - Kurtin, Laczko. Vyloučení: 3:2, navíc Strunz (CHO) 10 minut za nesportovní chování, Hierman (CHO) 5 min a do konce utkání . Využití: 0:0 . V oslabení: 0:0 . Diváci: 95. Střely na branku: 33:27. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1, 4:3, 5:3.

HC Oceláři Třinec

Hlaváč (Fendrich) – Roman Michal, Bartko, Stránský, Adámek, Zahradníček, Bartoň, Janiczek – Poruba, Pala, Roman Miloš, Sikora, Murín, Kofroň, Petrák, Trčka, Sztwiertnia, Švaňa, Škorpík

Piráti Chomutov

Danylec (24. Lukeš) – Páleník, Hlaváček, Hierman, Novák, Kozák – Polák, Lyszczarczyk, Macháček Aleš, Kašpar, Adámek, Dimitrov, Rohla, Macháček Petr, Toman, Wágner, Strunz

Do první třetiny vstoupili mnohem lépe Oceláři, kteří se hned v první minutě dostali do vedení zásluhou Jana Bartka. Minutu poté bylo za podražení nařízeno trestné střílení, ve kterém ale třinecký Sztwiertnia neuspěl. Hra na ledě se vyrovnala, největší šanci si vypracoval domácí Janiczek, kterému se však z předbrankového prostoru nepodařilo procpat puk do branky. Pirátům se povedlo vyrovnat ve třinácté minutě, František Wágner dostal přihrávku před třineckou branku a v dnešním utkání poprvé překonal Hlaváče v domácí brance. Oba týmy pak přitvrdily hru a na ledě jsme mohli sledovat množství menších potyček. Domácí se dočkali druhého gólu minutu před koncem třetiny, Danylec nezachytil střelu Trčky a osamocený David Kofroň před brankou už neměl problém zakončit.

I vstup do druhé třetiny byl znovu v režii domácích hráčů, na 3:1 zvyšoval Miloš Roman střelou pod horní tyčku. Ocelářům však nestačilo ani dvoubrankové vedení a neustále se snažili o navýšení skóre. To se jim povedlo dvě minuty po třetím gólu. Jan Poruba se dostal do zakončení i přesto, že mu v cestě stáli dva hostující obránci. Po čtvrté trefě domácích se chomutovští trenéři rozhodli odvolat Danylece a jeho místo v brance zaujal Štěpán Lukeš. Šanci na snížení nabídl Pirátům domácí brankář, který poslal puk přímo na hůl Hiermana, naštěstí pro domácí však svůj kiks napravil a skóre se tak neměnilo. Kofroň s Murínem poté dlouhou dobu motali hlavy chomutovské pětce, ale další gól pro domácí z toho nebyl. Piráti však nic nevzdávali a odměnou jim byl druhý gól, který vstřelil Petr Macháček. Tento gól hosty povzbudil a dlouho drželi Oceláře v jejich obranném pásmu, ale do konce druhé třetiny už se skóre na tabuli neměnilo.

Pokud domácím vyšly vstupy do prvních dvou třetin, tak vstup do poslední dvacetiminutovky se vydařil lépe Pirátům, na rozdíl jediné branky snižoval Alan Lyszczarczyk. Po tomto gólu se hostující hráči vrhli do útoku, zapomněli však na zadní vrátka a do protiútoku se dostala domácí trojice útočníků. Miloš Roman zavezl puk do útočného pásma, předal Porubovi, ten nevystřelil, ale poslal puk do lepší pozice Martinu Palovi, který tak Ocelářům vrátil dvoubrankové vedení. Na ledě se poté strhla bitka mezi Sztwiertniou a Hiermanem, ve které měl mírně navrch chomutovský hráč. Domácí už poté hráli s klidem na hokejkách, byli velmi blízko i šestému gólu, puk klouzající do prázdné branky však stihli hostující obránci zastavit pár centimetrů od brankové čáry.

Jméno G A +/- TM
Jan Bartko 1 1 3 0
Martin Pala 1 1 2 0
Miloš Roman 1 1 2 0
Marian Adámek 0 0 1 0
Matěj Bartoň 0 0 -2 0
Jan Hlaváč 0 0 0 2
David Janiczek 0 0 0 0
David Kofroň 0 0 0 0
Matej Murín 0 0 -1 0
Ludvík Petrák 0 0 0 0
Jan Poruba 0 0 0 0
Michal Roman 0 1 3 0
Kamil Sikora 0 0 0 0
David Stránský 0 0 1 0
Eryk Sztwiertnia 0 0 0 4
Denis Škorpík 0 0 0 0
Robin Švaňa 0 0 0 0
Jan Trčka 0 1 1 0
Jan Zahradníček 0 0 -2 0