top

Starší dorostenci podlehli Liberci 3:4

HC Oceláři Třinec
PáTEK 10. 1. 2014
Extraliga staršího dorostu
3 : 4

(1:2, 0:1, 2:1)

Werk aréna

Bílí Tygři Liberec

V pátečním utkání zavítal do Werk arény tým Bílých tygrů z Liberce. Oceláři sice skórovali jako první, hosté však stačili v první třetině otočit stav utkání na svou stranu a v průběhu zápasu navýšit na 1:4. Třineckým mladíkům se podařilo vybojovat naději v čase 58:33, kdy snižoval na 3:4 z pohledu domácích Matěj Murín, na vyrovnání už však Oceláři nestačili.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 7. Stuchlík (Kofroň, Roman Michal), 55. Stuchlík (Zahradníček, Murín), 59. Murín (Zahradníček, Poruba) – 9. Solenský (Lakatoš, Bělohorský), 14. Kačírek (Divila), 35. Šír (Janele, Mečíř), 47. Král (Gecko). Rozhodčí: Fiala - Adamec, Poruba. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 73. Střely na branku: 38:23. Průběh utkání: 1:0, 1:4, 3:4.

HC Oceláři Třinec

Dudáček – Stránský (A), Roman Michal, Zahradníček (A), Bartko, Bartoň, Janiczek, Adámek, Walaski – Poruba, Pala (C), Roman Miloš, Stuchlík, Murín, Kofroň, Sztwiertnia, Trčka, Sikora, Švaňa, Petrák, Škorpík

Bílí Tygři Liberec

Hosnedl – Běhula, Eichler, Klinger (A), Tržický, Husa, Mečíř, Divila – Babec, Janele, Šír, Král (A), Gecko (C), Solenský, Hylena, Lakatoš, Zachar, Kačírek, Chlum, Bělohorský

Vstup do utkání vyšel lépe domácím hráčům, kteří už od prvních minut první třetiny ohrožovali libereckou branku velkým počtem střel. První gól jsme viděli v sedmé minutě, kdy se střelou z prostoru levého kruhu prosadil Kryštof Stuchlík. Přibližně za dvě minuty však bylo srovnáno, když Samuel Solenský procpal puk za třineckého brankáře. Gól hosty povzbudil a rázem se zvýšila i jejich aktivita na ledě. A libereckým hráčům se poté podařilo vývoj utkání ještě v první třetině otočit na svou stranu. Marek Kačírek se dostal s Divilou do přečíslení a celá akce skončila druhým gólem v síti Dudáčka.

Ve druhé třetině jsme sledovali hru plnou nepřesností, oba brankáři neměli zpočátku moc práce a bojovalo se především o střední pásmo. Vyrovnat mohl Poruba, jehož střela nadělala Hosnedlovi velké problémy, ale puk do branky neprošel. A tak se radovali opět hosté. Radek Šír si pohrál s třineckou obranou i Dudáčkem a posla puk do odkryté branky. Ještě hůř na tom mohli být domácí později, puk dlouho poskakoval v blízkosti brankové čáry, ale do konce druhé třetiny se už skóre neměnilo.

Do poslední dvacetiminutovky vstoupili Oceláři aktivně, jejich snaha o vstřelení kontaktního gólu byla bezúspěšná. A brzy prohrávali domácí už o tři branky. Gecko našel krásnou přihrávkou osamoceného Zdeňka Krále před brankou a ten poslal puk za záda třineckého gólmana. Třígólový náskok zřejmě libereckým hráčům stačil a do útoku už se příliš nehnali a soustředili se zejména na obranu. Hosnedlovi pak za zády zazvonila horní tyčka po střele Poruby v signalizované výhodě a v následující přesilové hře se povedlo domácím snížit. Zahradníček poslal puk mezi kruhy Kryštofu Stuchlíkovi a ten propálil vše, co mu stálo v cestě. Dvě minuty před koncem opustil třineckou branku Dudáček a domácí tak hráli v šesti, což se jim vyplatilo a odměnou byl kontaktní gól, který vstřelil Matěj Murín. Vyrovnat už se však Ocelářům nepodařilo a Liberec si tak odváží z Třince 3 body.

Jméno G A +/- TM
Kryštof Stuchlík 2 0 0 0
Matej Murín 1 1 1 0
Marian Adámek 0 0 0 0
Jan Bartko 0 0 -1 0
Matěj Bartoň 0 0 -2 0
David Janiczek 0 0 -2 0
David Kofroň 0 1 1 0
Martin Pala 0 0 0 0
Ludvík Petrák 0 0 0 2
Jan Poruba 0 1 0 0
Michal Roman 0 1 0 0
Miloš Roman 0 0 -2 0
Kamil Sikora 0 0 -2 0
David Stránský 0 0 -1 0
Eryk Sztwiertnia 0 0 -2 0
Denis Škorpík 0 0 0 0
Robin Švaňa 0 0 0 4
Jan Trčka 0 0 -1 0
Ladislav Walaski 0 0 1 0
Jan Zahradníček 0 2 1 0