top

Mladší dorostenci podlehli v nájezdech Vítkovicím

HC Oceláři Třinec
NEDěLE 16. 2. 2014
Extraliga mladšího dorostu
2 : 3sn

((2:0, 0:2, 0:0 - 0:0))

Werk aréna

HC Vítkovice Ridera

Třikrát se z výhry radovali, ve čtvrtém střetnutí však třinečtí mladíci Vítkovicím podlehli. Ztracené dvoubrankové vedení a neúspěšné nájezdy rozhodly o tom, že si z tohoto zápasu Oceláři do tabulky skupiny Východ připíší pouze bod.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 10. Przybyla (Imrich), 13. Najsar (Plitko, Tománek) – 25. Pastor, 39. Šala (Gřesík, Raška), rozh. náj. Raška. Rozhodčí: Lotko - Ganger, Tomis. Vyloučení: 2:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 112. Střely na branku: 35:27. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 2:3.

HC Oceláři Třinec

Prokop – Klocek, Imrich, Marguš, Krzak, Radzienciak, Rufer, Krása, Valíček – Najsar, Plitko, Kaukič, Przybyla, Tomanek, Kalus, Matějka, Bárci, Hladonik

HC Vítkovice Ridera

Daňa – Veřmířovský, Kaláb, Slíž, Kučera, Stareček, Bijota, Ficek, Bartek – Raška, Richtár, Hasaj, Maxner, Baláž, Gřesík, Pastor, Franz, Šala, Vondál

V první větší příležitosti se ve druhé minutě objevil Najsar, přihrávku Tománka zpoza vítkovické branky však promáchl. Po této šanci se však hra uklidnila a puk se po většinu času pohyboval ve středním pásmu. Jako první se v zápase dokázali prosadit Oceláři a pomohla jim k tomu přesilová hra. Dan Przybyla projel středem kluziště, kličkou se dostal před vítkovického brankáře a poslal puk za jeho záda. V přečíslení tří proti jednomu mohli hosté vyrovnat, Maxnerova střela však mířila přímo do hrudi Prokopa. A tak se třinečtí mladíci radovali znovu. Plitko nahodil puk před branku, odkud jej za záda brankáře tečoval René Najsar. Chvíli na to mohl navýšit vedení svého týmu Kalus, jeho střelu však stihl Daňa vyrazit betonem. O pár minut později se Vítkovice dostaly do ještě výhodnějšího přečíslení než v předchozím případě, na Prokopa se řítili dva vítkovičtí útočníci, které ale stačil dobruslit Tománek a zastavit tak celou akci.

V úvodu druhé třetiny ujela v oslabení trojice vítkovických hráčů, střelu Maxnera ale v pohodě zastavil lapačkou domácí brankář. Poté už se však hosté snížení dočkali. První střelu sice ještě Prokop vyrazil, na dorážku Daniela Pastora už však nedosáhl. O pár chvil později přestřelil Maxner branku Třince, na druhé straně nenašel Kaukič skulinku mezi betony vítkovického brankáře. Vítkovice dokázaly vyrovnat v přesilové hře, kdy se puku mezi kruhy zmocnil Matěj Šala a poslal jej mezi betony Prokopa.

Na začátku třetí dvacetiminutovky se puku po chybě Krzaka zmocnil Hasaj, třineckou branku ale přestřelil. Pak už však na ledě začali dominovat Oceláři, kteří dostali Vítkovice pod tlak. Kalus poslal puk přímo do hrudi Daňy, Kaukič vítkovickou branku přestřelil a v samostatném úniku se nedokázal prosadit Kalus, byl však faulován a domácí tak získali alespoň přesilovou hru, kterou však nevyužili. Hosté pak svou nedisciplinovaností nabídli třineckým mladíkům další přesilovou hru, ani ta však gólem neskončila. Hosté zahrozili až v posledních minutách, kdy ujížděli do dalšího přečíslení, povedeným obranným zákrokem je však zastavil Imrich.

V prodloužení mohli o vítězi rozhodnout vítkovičtí, po uklouznutí Imricha se na Prokopa řítil Baláž, domácí brankář však jeho střelu chytil do lapačky. Několik dobrých příležitostí si vypracoval Kaukič, ani on však nebyl úspěšný.

V samostatných nájezdech se jako jediný prosadil Dominik Raška a rozhodl tak o majiteli druhého bodu.

Jméno G A +/- TM
René Najsar 1 0 1 0
Dan Przybyla 1 0 -1 0
Radim Bárci 0 0 -1 0
Jan Hladonik 0 0 0 2
Ondřej Imrich 0 1 -1 0
Jan Kalus 0 0 0 0
Lukáš Kaukič 0 0 0 0
Kamil Klocek 0 0 0 0
Dominik Krása 0 0 1 0
Filip Krzak 0 0 -1 0
Timotej Marguš 0 0 1 0
Adam Matějka 0 0 -1 0
Daniel Plitko 0 1 1 0
Oskar Prokop 0 0 0 0
Grzegorz Radzienciak 0 0 0 0
Filip Rufer 0 0 0 0
Ondřej Tománek 0 1 1 0
Martin Valíček 0 0 0 2