top

Mladší dorostenci porazili Havířov 7:4!

AZ Heimstaden Havířov
ČTVRTEK 28. 11. 2013
Extraliga mladšího dorostu
4 : 7

(1:0, 2:3, 1:4)

K&K Pneu aréna

HC Oceláři Třinec

Mladší dorostenci dnes v rámci 17. kola ELIOD extraligy zavítali na led Havířova. Utkání rozhodla až závěrečná třetina, kterou mladí Oceláři jednoznačně ovládli v poměru 4:1.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 14. Honsa (Hysek, Konečný), 28. Rzekanowski (Cháňa), 30. Lenomar (Mrowiec, Kurovský), 51. Kurovský – 22. Mach, 28. Hrehorčák, 39. Matějka (Bárci, Papaj), 46. Hrehorčák (Mach, Rufer), 49. Valíček (Radzienciak), 53. Przybyla, 53. Hrehorčák (Rufer). Rozhodčí: Krenželok – Charvát, Patrman. Vyloučení: 4:2. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 129. Střely na branku: 30:67. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2, 3:5, 4:5, 4:7.

AZ Heimstaden Havířov

Kováč – Kalus, Hudeček, Srníček, Kozubek, Adámek, Szturc – Honsa, Hýsek, Pawliczek, Rzekanowski, Konečný, Lenomár, Cháňa, Mrowiec, Frojda, Kurovský

HC Oceláři Třinec

Ovčaří – Rufer, Marguš, Radzienciak, Mach, Krása, Valíček – Molin, Plitko, Kaukič, Przybyla, Hrehorčák, Kalus, Matějka, Bárci, Papaj, Hladoník

V první třetině byli výrazně herně aktivnější Třinečtí. Ti se ale z počátku nedokázali dostat do vyloženějších šancí. Na druhé straně tak dostal šanci zahrozit Cháňa, a i když jeho střela z přečíslení úspěch neslavila, akce domácích ze 14. minuty již ano. Skóre utkání otevřel Martin Honsa střílející před brankou za záda brankáře Ovčařího. V závěru první třetiny měli Oceláři dobrou možnost ke srovnání, ale jejich akce v oslabení nakonec brankou neskončila.

I nástup do druhého dějství patřil hostům, kteří však zlepšili svou koncovku a už v 22. minutě srovnávali prostřednictvím Matěje Macha, jenž se prosadil po střele zpoza obránce a využil tak přesilovku. Přesně o šest minut později už hosté dokonce vedli, jelikož se v předbrankovém prostoru nejlépe zorientoval Patrik Hrehorčák.

Během následujících dvou minut ovšem padly ještě další dvě branky a tuto divokou část zápasu ovládl domácí Havířov. Ten tak dvěma brankami otočil vývoj na svou stranu. Ve 28. minutě pálil za Ovčařího záda Oskar Rzekanowski a o minutu později využil zmatků v obraně Třince i Pavel Lenomar. Ani tento stav však nevydržel příliš dlouho a po sérii nevyužitých šancí Třince se hosté přeci jen dočkali vyrovnání. V 39. minutě ho zařídil Adam Matějka pálící svůj projektil bez přípravy.

Střelecké galapředstavení pokračovalo i ve třetí části a daleko výrazněji se na něm podíleli Oceláři. Ti v 46. minutě vstřelili rozdílovou čtvrtou branku zásluhou Patrika Hrehorčáka a právě tato branka se později ukázala jako vítězná. O tři minuty později navíc zvyšoval náskok Třineckých Martin Valíček, který pálil přesně pod lapačku brankáře Kováče.

Jiskřičku naděje vykřesal pro domácí v 51. minutě Daniel Kurovský, když se prosadil z levého křídla přesně do horního růžku svatyně hostů. Jenže to bylo ze strany Azetu vše a dále pálili do černého už pouze hosté. Za ně se v 53. minutě prosadil Dan Przybyla střelou k pravé tyči a hned o půl minuty později uzavíral střeleckou listinu zápasu opět Patrik Hrehorčák, jenž tak v zápase zkompletoval hattrick. Konečný výsledek zápasu dopadl v poměru 7:4 pro Třinec.

OHLASY TRENÉRŮ

Martin Janeček (AZ Havířov): Musím konstatovat, že jsme dnes viděli velmi nízkou úroveň na poměry extraligy. Zápas byl z mého pohledu na obou stranách špatně odehraný. My jsme bohužel nevyužili toho, že dnes k nám přijel Třinec bez několika hráčů, na druhou stranu i my jsme byli oslabení o pár jmen. Dvě třetiny jsme se soupeřem drželi krok, pak se ale ukázala "nahota" naší obrany a po hrubých chybách jsme zápas ztratili. Třinec i v této okleštěné sestavě dokázal vstřelit sedm branek a zaslouženě vyhrál.
Jméno G A +/- TM
Patrik Hrehorčák 3 0 0 0
Matěj Mach 1 1 0 0
Adam Matějka 1 0 1 0
Dan Przybyla 1 0 -1 0
Martin Valíček 1 0 2 0
Radim Bárci 0 1 2 0
Jan Hladonik 0 0 1 0
Jan Kalus 0 0 1 0
Lukáš Kaukič 0 0 0 0
Kamil Klocek 0 0 0 0
Dominik Krása 0 0 -1 0
Filip Krzak 0 0 0 0
Timotej Marguš 0 0 -1 2
Dominik Molin 0 0 -1 0
René Najsar 0 0 0 0
Jakub Ovčaří 0 0 0 0
Michal Papaj 0 1 -1 2
Daniel Plitko 0 0 1 0
Grzegorz Radzienciak 0 1 2 0
Filip Rufer 0 2 0 0
Patrik Veselý 0 0 0 0