top

Mladší dorostenci potvrdili roli favorita v Olomouci

HC Olomouc
NEDěLE 3. 11. 2013
Extraliga mladšího dorostu
2 : 9

(1:3, 0:6, 1:0)

HC Oceláři Třinec

Třinecký mladší dorost nadále předvádí kvalitní výkony, tentokráte to v rámci 13. kola ELIOD extraligy pocítila Olomouc. Oceláři si v první třetině vypracovali vedení 3:1 a po dalších šesti trefách v prostřední části bylo vymalováno. Třetí perioda byla tak už jen povinností a přesto, že Kohouti jednou skórovali, utrpěli debakl 2:9.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 13. Beier (TS), 50. Beier - 3. Kaukič (Mach), 6. Hrehorčák (Valíček), 19. Hrehorčák (Kaukič), 29. Kofroň (Stuchlík), 31. Mach (Kofroň, Stuchlík), 32. Kofroň (Kalus, Stuchlík), 33. Przybyla (Matějka), 37. hrehorčák (Kaukič), 38. Stuchlík (Kofroň). Rozhodčí: Kika, Dopitová, Novotná. Vyloučení: 8:9. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 50. Střely na branku: 25:41. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 1:9, 2:9.

HC Olomouc

Urban T. (32. – 39. Škodová) – Beutl, Štreit, Janků, Píska, Mader, Galvas, Holiš, Murla – Horký, Hajšman, Urban M. – Pěcha, Skopal, Dajčar – Podlaha, Spatharis, Beier – Husták

HC Oceláři Třinec

Prokop – Rufer, Klocek, Imrich, Marguš, Radzienciak, Mach, Krása, Valíček – Kofroň, Molin, Stuchlík – Kaukič, Przybyla, Hrehorčák – Kalus, Matějka, Bárci – Roman, Papaj, Hladoník

Vzájemné počáteční oťukávání obou týmů netrvalo příliš dlouho. Třinec začal dokazovat svou sílu a dvěma rychlými góly v rozmezí dvou a půl minut se dostal do vedení. Skóre otevíral Lukáš Kaukič, který se dostal k vyraženému puku a po pár dorážkách dokázal olomouckého gólmana překonat.

Olomouc se pokusila o odpověď, její úmysl jí ale nevycházel. Hostující obrana sice zapomněla na Hajšmana, který se vydal na samostatný únik, do jeho střely ale vložil hůl jeden z Třineckých. K puku se přesto dostal ještě Beier, kotouč ale nezpracoval úplně podle svých představ a střela tak minula Prokopovu svatyni.

O chvíli později ale navyšovali Oceláři. I olomoucká obrana totiž udělala chybu a nechala si ujet Patrika Hrehorčáka, ten neměl se střelou nad vyrážečku problém. Třinec tak zvýšil svůj náskok ve vlastním oslabení.

Ve čtrnácté minutě bylo po faulu na Jana Beiera nařízeno trestné střílení. S tím si olomoucký útočník parádně poradil a snížil tak náskok hostů. Netrvalo ale dlouho a Třinec znovu uskočil na rozdíl dvou gólů. V závěru první části zvyšoval po kombinaci s předchozím úspěšným třineckým střelcem Kaukičem Patrik Hrehorčák .

Ve druhém dějství přepnuli Oceláři na ještě vyšší rychlost a svého soupeře přehrávali. Odměnou jim pak bylo dalších šest gólů v síti Olomouce. Necelých deset minut po začátku prostřední periody kombinovali aktivní Kofroň a Stuchlík. Výsledkem byla přesná střela Davida Kofroně. O chvíli později získali hosté početní výhodu, kterou bez váhání využil Matěj Mach . Kohouti tak inkasovali nepopulárního „bůra“. Na strážce domácí svatyně toho bylo moc a přepustil své místo Blance Škodové.

Ani změna brankáře ale Olomouci štěstí nepřinesla. O chvíli později se totiž střelou pod horní tyč prosadil třinecký David Kofroň . Netrvalo dlouho a chyb domácí obrany využil Dan Przybyla, ten nedal olomoucké brankářce šanci zasáhnout.

Hanáci byli na kolenou a psychické výhody dál využívali Třinečtí. Svůj třetí gól přidával po spolupráci s Kaukičem Patrik Hrehorčák a dočkal se tak hattricku. Ani sedmigólový náskok ale hráčům v červeném nestačil a o necelou minutu později přidával další gól přízemní střelou ke vzdálenější tyči Kryštof Stuchlík .

Od konce druhé prostředního dějství se v bráně opět objevil Tobias Urban a hned musel zasahovat proti několika nebezpečným střelám. Práce olomoucké obrany se ale oproti předchozím dvěma třetinám viditelně zlepšila.

Závěr zápasu byl také bohatý na vyloučení. Olomouc si dokonce zahrála ve dvojnásobné početní výhodě. Tu se Kohoutům využít ještě nepodařilo, v přesilovce pět na čtyři už ovšem jediný olomoucký střelec, Jan Beier , procpal puk mezi Prokopovými betony.

Olomouc tak na Třinec nestačila a prodloužila šňůru proher na tři zápasy. Favorit utkání si zpět do Slezska odváží plný počet bodů.

OHLASY TRENÉRŮ

Vlastimil Wojnar (HC Oceláři Třinec): Dalo by se říct, že jsme roli favoritů splnili. První třetina byla vyrovnaná, ta druhá byla dobrá jen pro naši stranu a v podstatě rozhodla celý zápas. Třetí už se jen dohrávala. Kvalita byla opravdu na naší straně a my jsme to jen potvrdili. Jsme ale rádi za tři body, protože Olomouc je přece jen v tabulce čtvrtá.

Kamil Přecechtěl (HC Olomouc): Dostali jsme lekci z toho, jak se má hrát hokej. Utkání bylo do poloviny zápasu vyrovnané, pak jsme dostali z pěti gólů tři laciné. Samozřejmě u soupeře, který se těžko přehrává, takové góly nesmí padnout. Kluci pak pod dojmem toho, že dostali tolik gólů, začali kupit chybu na chybu. Ve třetí třetině, i když už Třinec nehrál naplno, byla hra vyrovnaná. Já jsem byl s prvními 25 až 28 minutami v první polovině spokojený. Samozřejmě ten výsledek není dobrý, ale ukazuje to, že jdeme dobrým směrem. Při lepší konstelaci mohl zápas dopadnout úplně jinak.

Jméno G A +/- TM
Patrik Hrehorčák 3 0 3 2
David Kofroň 2 2 4 2
Lukáš Kaukič 1 2 2 0
Matěj Mach 1 1 1 0
Dan Przybyla 1 0 1 2
Kryštof Stuchlík 1 3 3 2
Radim Bárci 0 0 -1 2
Jan Hladonik 0 0 0 2
Ondřej Imrich 0 0 2 0
Jan Kalus 0 1 3 0
Kamil Klocek 0 0 2 0
Dominik Krása 0 0 0 2
Timotej Marguš 0 0 1 0
Adam Matějka 0 1 1 2
Dominik Molin 0 0 -1 0
Michal Papaj 0 0 1 0
Oskar Prokop 0 0 0 0
Grzegorz Radzienciak 0 0 0 2
Miloš Roman 0 0 3 0
Filip Rufer 0 0 4 0
Martin Valíček 0 1 4 0