top

Starší dorostenci nadělili Slovanu šest gólů, sami neinkasovali ani jednou

HC Oceláři Třinec
ČTVRTEK 15. 8. 2013
Přípravné zápasy SDO
6 : 0

(1:0, 3:0, 2:0)

HC Slovan Bratislava

Starší dorost dnes sehrál mezi mantinely třinecké Werk arény odvetné utkání se Slovanem Bratislava. První vzájemné utkání zvládli Oceláři vyhrát 2:0, tentokráte se na domácím ledě trefili hned šestkrát, přičemž Slovan nepřekonal gólmana Dudáčka ani jednou. Třinec tak s přehledem zvítězil 6:0.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 12. Švaňa, 28. Sikora (Lorek), 31. Pala (Kofroň D., Cienciala A.), 40. Kofroň D. (Pala, Poruba), 53. Škorpík (Bartoň), 56. Švaňa (Adámek). Rozhodčí: . Vyloučení: 4:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 6:0.

HC Oceláři Třinec

Dudáček – Cienciala, Adámek, Bartoň, Janiczek, Walaski, Imrich – Petrák, Poruba, Lorek, D. Kofroň, Trčka, Sikora, Sztwiertnia, Škorpík, Švaňa, Tůma, Rousek, Pala.

HC Slovan Bratislava

Pozgay (od 21. Sadloň) – Lamp, Dobrý, Laučík, Chorvat, Kollár, Galis, Uličný, Bečka, Maroš, Fabián, Sitárik, Jurkovič, Valko, Pokorný, Katrušák, Fráner, Takáč, Šimonič, Priatka.

Utkání mezi domácími Oceláři a Slovanem Bratislava bylo divácky atraktivní hned od úvodu i přesto, že góly k vidění ihned nebyly. Útočníci si vytvářeli šance na obou stranách, za Třinecké byl kupříkladu Petrák vychytán v slibné pozici Pozgayem, úvodnímu gólu hostů zase zabránil obětavým zákrokem Rousek. Jedinou branku první třetiny vsítil ve 12. minutě Robin Švaňa individuální akcí, když vybojoval puk a sám jej zavěsil pod víko.

Do druhé dvacetiminutovky poslali trenéři Slovanu do brány namísto Pozgaye Sadloně a tento brankář pocítil v utkání daleko více puku za svými zády. Jako první se to povedlo Kamilu Sikorovi, jenž stál na konci akce trvající z uplynulé přesilové hry. Za bezmála tři minuty byl Martin Pala vyslán Kofroněm do úniku, ve kterém se bekhendovým blafákem nemýlil – 3:0.

Poté byl Adam Šimonič sražen před domácí bránou k ledu a až za pomoci spoluhráčů dokázal opustit ledovou plochu. V závěru třetiny ještě David Kofroň dorážel předchozí střelu Paly, a tak šli domácí do kabin se čtyřbrankovým náskokem.

Ve třetí periodě hráčům opadala aktivita a jisté pasáže hry byly velice stereotypní. Zajímavý moment přinesla až půle třetí části, kdy Tůma dokázal trefit horní tyč bratislavské brány, ale další branku přinesla jako blesk z čistého nebe až 53. minuta utkání. Střela Bartoně od modré Sadloňovi vypadla z lapačky, čehož využil Denis Škorpík a přesně zakončil k pravé tyči brány.

Finální tečku za zápasem udělal stejný hráč, který také skóre otevřel. V chumlu hráčů se před hostující klecí nejlépe zorientoval Robin Švaňa a stanovil stav duel ú na konečných 6:0 pro Oceláře.

Oba týmy se ještě po utkání domluvily na doplňkových nájezdech, ve kterých se trefil pouze Tomáš Rousek, a tak i v této doplňkové disciplíně zvítězil Třinec v poměru 1:0.