top

Junioři zdolali Olomouc opět dvoubrankovým rozdílem

HC Olomouc
STřEDA 14. 8. 2013
Přípravné zápasy JUN
3 : 5

(2:1, 0:1, 1:3)

HC Oceláři Třinec

V pořadí čtvrté přípravné utkání dnes sehráli svěřenci trenérů Jiřího Juříka a Aleše Macha na ledě Olomouce. První vzájemný zápas dokázali Oceláři vyhrát před týdnem 3:1, tentokráte měli Třinečtí cestu za vítězstvím o něco trnitější. Kohouti se se Slezany tahali o skóre, avšak Třinci vyšel lépe závěr a zvítězil 5:3.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 11. Bauer (Nesvadba), 11. Jergl (Glóc), 41. Schejbal M. (Fibrich) – 8. Kofroň (Zahradníček), 37. Běhal (Kasala), 41. Kovařčík O. (Motloch), 46. Motloch, 50. Kasala. Rozhodčí: . Vyloučení: 2:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Střely na branku: . Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3, 3:3, 3:5.

HC Olomouc

Kochta (46. Motálek) – Kraigher, Nesvadba, Brandýs J., Soukal, Hradil Z., Horák R., Gatěk, Glóc, Beták, Jergl, Kocián, Fibrich, Rajnoch, Bauer, Novotný, Zezula, Nedopil, Konečný, Schejbal M.

HC Oceláři Třinec

Svoboda – Matyáš, Mravec, Heider, Pěnčík, Běhal, Zahradníček, Mičulka, Jaroš, Ižacký, Motloch, Kasala, Kofroň, Kovařčík O., Kovařčík M., Ohera, Bartoň, Vyčesaný, Křibík.

Ani ne po dvou minutách hry dostal domácí tým příležitost zahrávat početní výhodu, při které svého soupeře sice uzamkl v jeho třetině, vedoucí branku ale nevytěžil. Když se chvíli poté rozezvučilo po střele Bauera jen břevno hostující klece, ukázali svou sílu také Třinečtí. Po chybě domácích se na levém křídle uvolnil Adam Kofroň, jenž prudkou střelou otevřel skóre duelu.

Vedení Slezanů ale trvalo jen necelé tři minuty. Ačkoli Dominik Bauer přišel o kotouč, povedeným forčekinkem jej získal zpět a tváří v tvář gólmanovi soupeře dostal puk za brankovou čáru. Od srovnání uplynula sotva půl minuta hry a Hanáci už šli do vedení. Svoboda první ránu domácích vyrazil jen před sebe, odkud Aleš Jergl v pohodě doklepl kotouč do branky. Příležitost srovnat měli Oceláři v početní výhodě, ale Kochta tentokrát své mužstvo podržel.

V prostřední dvacetiminutovce se na první brankovou příležitost čekalo dlouho. Diváci se jí dočkali až po polovině utkání, kdy pas do jízdy obdržel Jergl. Útočník Mory si sice gólmana Třince položil, zasunout puk za jeho záda už ale nedokázal. V sedmatřicáté minutě tak udeřili Oceláři. V rychlém protiútoku z pravé strany nahrával před brankoviště Kasala, kotouč do protipohybu gólmana srazil Jiří Běhal.

Třetí část začala ve velkém stylu. Ani ne po půl minutě poslal třinecké hokejisty do vedení svou druhou brankou v utkání Adam Kofroň. Vedení Ocelářů ale znovu příliš dlouho netrvalo, tentokrát jen půl minuty. Michal Schejbal zůstal sám za obranou hostů a prostřelil Svobodu.

Potřetí se hosté dostali do vedení v šestačtyřicáté minutě, kdy ve skrumáži před domácím brankovištěm uspěl Lukáš Motloch. Kochta se po čtvrté inkasované brance pakoval na střídačku, jeho místo zabral Motálek. Ani mu však čisté konto nevydrželo příliš dlouho. Po necelých čtyřech minutách jeho pobytu na ledové ploše chybovala olomoucká defenzíva, čehož využil Lukáš Kasala.

Více branek v utkání dvou extraligových celků už k vidění nebylo. Hokejisté Třince tak i ve druhém utkání proti Olomouci brali pomyslné tři body.