top

Juniorka přetlačila olomoucké Kohouty

HC Oceláři Třinec
ČTVRTEK 8. 8. 2013
Přípravné zápasy JUN
3 : 1

(1:1, 1:0, 1:0)

HC Olomouc

Dnes sehráli třinečtí junioři v pořadí své druhé přípravné utkání, ve kterém zcela jednoznačně přehrávali soupeře z Olomouce během celého utkání. Většímu přísunu gólů, než byl jeden kousek na třetinu, zabraňoval skvělými zákroky hostující gólman Tomáš Motálek.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 5. Kofroň (Kasala), 40. Vyčesaný (Křibík, Ohera), 49. Kovařčík (Kofroň) – 14. Schejbal (Beták). Rozhodčí: . Vyloučení: . Využití: . V oslabení: . Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1.

HC Oceláři Třinec

Svoboda – Valíček, Mravec, Heider, Pěnčík, Walaski, Zakopjan, Franek, Jaroš, Křibík, Kovařčík, Kasala, Kofroň, Ohera, Bartoň, Vyčesaný, Pargáč, Motloch

HC Olomouc

Motálek – Schejbal, Beták, Glóc, Rajnoch, Fibrich, Kocián, Baver, Zezula, Konečný, Markl, Čamek, Kočiřík, Luka, Nesvadba, Brandýs, Soukal, Horák, Hradil, Gatek.

Ve svém druhém přípravném utkání přivítala třinecká juniorka mezi mantinely Werk arény Kohouty z Olomouce. Zápas už v 5. minutě otevřel Adam Kofroň, který si sjel na perfektní pozici před bránu a dokázal bekhendem přesně zavěsit pod víko. Olomouc mohla vyrovnat následně v nabídnuté přesilové hře, což nedokázala, avšak krátce poté ihned po buly bleskově vyrovnal Michal Schejbal, jenž od modré propálil vše, co mu stálo v cestě.

Ve druhé třetině Oceláři jednoznačně přehrávali svého soupeře, ale scházelo jim při zakončení mnohokrát štěstí nebo je svými pohotovými zákroky vychytával skvěle chytající Tomáš Motálek. Třinečtí se snažili hodně zjednodušit hru, a to jim přineslo ovoce v samém závěru druhé dvacetiminutovky. Podobně jako při první brance domácího celku nejprve neuspěl tentokráte Křibík, ale následnou dorážkou už Michal Vyčesaný rozvlnil síť.

Na počátku třetí části utkání se třinecký Ohera nehezky střetl s olomouckým Lukou a první jmenovaný zakrvil část ledové plochy svým poraněným nosem. Pro Luku to teda znamenalo čtyřminutový trest a pro Třinec stejně dlouho přesilovou hru. Ta ale nakonec trvala o deset sekund méně, neboť ji ukončila přesná trefa v podání Ondřeje Kovařčíka. Při podobné situaci následně obdržel čtyřminutový trest také Vyčesaný, avšak na rozdíl do domácích se hostům přesilovou hru nepodařilo využít.

Ke změně skóre již v následujících minutách hry nedošlo, a tak Oceláři porazili Olomouc poměrem 3:1.

OHLASY TRENÉRŮ

Jiří Juřík (HC Oceláři Třinec):Vzhledem k počasí to bylo slušné utkání. Jsme rádi za výhru, ale viděl jsem kopec nedostatků, na kterých musíme zapracovat. Mohu být spokojen s kolektivním výkonem svého týmu. Oživením je útok Kovařčík - Kasala - Kofroň, který přišel ze staršího dorostu. Tihle kluci prokázali kvality z loňské sezony. Musíme letos zapracovat na týmovém pojetí, protože tak výrazné individuality, jaké jsme měli loni, tady nebudeme mít.

Kamil Přecechtěl (HC Olomouc):Bylo to pro nás třetí utkání v tomto týdnu, což se na hře projevilo. Od poloviny zápasu jsme poněkud zaostávali v pohybu, nebyli jsme pro Třinec nebezpeční. Bránili jsme pouze střední pásmo a do útoku jsme se téměř nedostali. Jen zásluhou gólmana Motálka jsme uhráli relativně slušný výsledek. Třinec dnes vyhrál naprosto zaslouženě.