top

Starší dorostenci porazili Brno 4:1!

HC Kometa Brno
ČTVRTEK 5. 12. 2013
Extraliga staršího dorostu
1 : 4

(0:0, 1:3, 0:1)

Kajot Arena

HC Oceláři Třinec

Ve 28. kole RAKO extraligy staršího dorostu zavítali starší dorostenci na led brněnské Komety. I přesto, že domácí dokázali rychle srovnat po prvním gólu hostů, na další tři trefy Ocelářů už reagovat nedokázali a starší dorostenci si tak připisují vítězství 4:1.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 27. Šnajnar (Dvořák) – 25. Kofroň (Stuchlík), 37. Walaski, 38. Poruba (Petrák, Kaukič), 44. Stuchlík. Rozhodčí: Čech – Skopal, Reich. Vyloučení: 4:1. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 49. Střely na branku: 21:27. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4.

HC Kometa Brno

Šindelka – Hájek, Sedláček, Marcello, Švejda (C), Šnajnar, Kubeš – Nohel, Zohorna, Dvořák, Hasoň, Denk, Horký, Garčic, Biolek, Hroudný, Havlát

HC Oceláři Třinec

Dudáček – Roman, Janiczek, Imrich, Adámek, Walaski, Stránský (C), Cienciala – Stuchlík, Sikora, Petrák, Murín, Kaukič, Trčka, Poruba, Kofroň, Sztwiertnia

V prvním dějství se nikdo do brány příliš výrazně netlačil, což dokládá i to, že v této části hry branka nepadla. Stojí za to ale dodat, že po celých dvacet minut byl výraznější Třinec, jelikož se hrálo především v útoku hostí.

Ve druhé části utkání nabralo na obrátkách. Brno sice vstoupilo do této dvacetiminutovky výrazně lépe, ovšem když se David Kofroň se Stuchlíkem rozjel v obranném pásmu a zastavil se až na pravé kruhu pro vhazování před domácím Šindelkou, prostřelil jej tvrdou střelou pod břevno. A Kometa byla rázem ve ztrátě... To ale ne na moc dlouho! O minutu o půl se prosadil Rostislav Šnajnar, jehož střela od levého kruhu pro vhazování se zastavila až za zády chytajícího Dudáčka.

Třinec ale nezahálel a Šindelku si vychutnal v této části ještě dvakrát. Navýšení skóre na sebe vzal Ladislav Walaski, jenž nezahálel o přímo po přejetí červené půlící čáry napřáhl a zavěsil. Domácí se nestačili vzpamatovat a po necelé minutě opět lovili puk ze sítě. To se stalo poté, co se po Petrákově nahození před brněnskou klecí vytvořila skrumáž. Z ní si vyraženého puku všiml Jan Poruba, který kotouč poslal za brankovou čáru. Kometa tak po čtyřiceti odehraných minutách byla ve ztrátě 1:3.

Na začátku třetí části však domácí celek opět zvýšil tempo a činil Třinci veliké potíže. Historie se však opakovala – ačkoliv byla Kometa na koni, Oceláři dokázali proměnit. Poslední gól v utkání Brna proti Třinci vstřelil Kryštof Stuchlík, když se postavil před levou tyč a vyčkal si na přihrávku. Tu přeci jen přijal a kotouč dopravil za brankovou čáru, jelikož se domácí Šindelka nestačil přesunout.

Komeťáci se snažili ještě o závěrečný nápor, ale hosté si vše pohlídali a z Brna si tak odvezli tři body a lepší umístění v tabulce.

Jméno G A +/- TM
David Kofroň 1 0 2 0
Jan Poruba 1 0 0 0
Kryštof Stuchlík 1 1 2 0
Ladislav Walaski 1 0 1 0
Marian Adámek 0 0 0 0
Adam Cienciala 0 0 1 2
Milan Dudáček 0 0 0 0
Ondřej Imrich 0 0 1 0
David Janiczek 0 0 1 0
Lukáš Kaukič 0 1 1 0
Matej Murín 0 0 2 0
Ludvík Petrák 0 1 1 0
Michal Roman 0 0 2 0
Kamil Sikora 0 0 1 0
David Stránský 0 0 0 0
Eryk Sztwiertnia 0 0 0 0
Jan Trčka 0 0 0 0