top

Starší dorostenci si poradili se Vsetínem!

HC Oceláři Třinec
PáTEK 6. 12. 2013
Extraliga staršího dorostu
5 : 1

(0:0, 4:0, 1:1)

Werk aréna

VHK Vsetín

V dnešním utkání se utkali starší dorostenci se Vsetínem. Na gól jsme čekali až do druhé třetiny, v té už se domácí hráči dokázali prosadit hned čtyřikrát a do konce utkání už si svůj náskok pohlídali.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 21. Roman (Adámek, Cienciala), 28. Poruba (Trčka, Petrák), 29. Sztwiertnia, 32. Trčka (Sztwiertnia), 60. Petrák (Poruba, Roman) – 60. Mikula (Tydlačka, Grygar). Rozhodčí: Krenželok - Barteček, Kopřiva. Vyloučení: 5:1. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 87. Střely na branku: 35:22. Průběh utkání: 5:0, 5:1.

HC Oceláři Třinec

Hlaváč – Stránský, Walaski, Cienciala, Adámek, Roman Michal, Janiczek, Imrich – Sztwiertnia, Trčka, Sikora, Stuchlík, Roman Miloš, Kofroň, Poruba, Murín, Petrák

VHK Vsetín

Gerža – Augustín, Gazda, Lejska, Svozílek, Hohl – Rýpar, Hořanský, Lainka, Konopka, Mikula, Janošek, Kovář, Tydlačka, Grygar, Toman, Strmiska

Do utkání vstoupili hosté, kteří si hned v první minutě vybojovali přesilovou hru, která se jim však vůbec nevydařila. Ani jeden z týmů si pak nedokázal vytvořit slibnější gólovou příležitost a puk se pohyboval především ve středním pásmu. V polovině třetiny se však do úniku dostal Josef Mikula, branku domácích ale o pár centimetrů přestřelil. Do konce první části jsme už žádnou větší šanci ke vstřelení prvního gólu neviděli a do kabin se šlo za stavu 0:0.

Do druhé dvacetiminutovky vstoupili mnohem lépe domácí hráči. Samostatný únik se Porubovi nepodařilo proměnit, ale o pár sekund později tečoval Adámkovu střelu za Geržova záda Miloš Roman. Vsetínští hráči se poté snažili o vyrovnání, ale Třinečtí jim během 6 minut odskočili o další 3 góly. Nejprve dorážel do branky Trčkovu střelu Jan Poruba. Poté bylo nařízeno trestné střílení za faul na Eryka Sztwiertniu, který svůj nájezd zakončil přesně pod horní víko vsetínské branky. A čtvrtý gól přidal po přihrávce Sztwiertni Jan Trčka. Domácí hráči se pak snažili skóre ještě navýšit, ale hostující brankář už za svá záda další puky nepustil.

V poslední třetině měli hosté k dispozici 2 přesilové hry, z nichž ani jedna se vsetínským hráčům nepovedla dle jejich představ. Dokonce mohli během vlastního oslabení inkasovat gól z hole Davida Kofroně, který se dostal do samostatného úniku, ale svůj nájezd neproměnil. V poslední minutě utkání jsme ještě viděli dva góly. Nejprve na 5:0 zvyšoval Ludvík Petrák, a o pár sekund později vstřelil čestný gól hostů Josef Mikula.

OHLASY TRENÉRŮ

René Mucha (Třinec): Jsem spokojený s 10 minutami ve druhé třetině a výkonem brankáře. Jinak jsme se srovnali se soupeřem a s jeho hrou. Myslím si, že i diváky nebo rodiče dnes nic na ledě nenadchlo.
Jméno G A +/- TM
Ludvík Petrák 1 1 2 2
Jan Poruba 1 1 2 0
Miloš Roman 1 1 3 0
Eryk Sztwiertnia 1 1 1 0
Jan Trčka 1 1 1 2
Marian Adámek 0 1 1 0
Adam Cienciala 0 1 0 2
Jan Hlaváč 0 0 0 0
Ondřej Imrich 0 0 2 0
David Janiczek 0 0 -1 0
David Kofroň 0 0 1 2
Matej Murín 0 0 0 0
Michal Roman 0 0 1 0
Kamil Sikora 0 0 0 0
David Stránský 0 0 3 0
Kryštof Stuchlík 0 0 1 0
Ladislav Walaski 0 0 0 2