top

Starší dorostenci nestačili na Vítkovice

HC Vítkovice Ridera
SOBOTA 23. 11. 2013
Extraliga staršího dorostu
4 : 1

(1:0, 1:1, 2:0)

HC Oceláři Třinec

V dnešním kole RAKO extraligy staršího dorostu se svěřenci Reného Muchy utkali v ocelářském derby s hokejisty HC Vítkovice Steel. Domácí se dostali v první třetině do vedení. Michal Kovařčík stačil ještě v polovině zápasu vyrovnat, ale to byla jediná branka hostů. Vítkovičtí přidali ještě tři branky a vítězné body zůstaly ve Vítkovicích.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 9. Jáchym (Malina), 35. Stránský Š. (Stupka, Krenželok), 49. Kafka (Šendera, Stránský Š.), 57. Kafka (Beneš, Krenželok) – 30. Kovařčík M. (Pala, Poruba). Rozhodčí: Jeřábek – Tošenovjan, Hlavatý. Vyloučení: 5:2. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 120. Střely na branku: 27:41. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1.

HC Vítkovice Ridera

Wanecki – Šendera, Puzič, Krenželok, Fajkus, Krčmář, Veřmířovský – Beneš, Malina, Kafka, Raška, Horvát, Slánský, Spratek, Jáchym, Stupka, Hartmann, Stránský Š.

HC Oceláři Třinec

Fendrich (Hlaváč) – Roman Mich., Zahradníček, Imrich, Adámek, Janiczek, Stránský D., Cienciala – Kovařčík M., Stuchlík, Švaňa, Sikora, Petrák, Murín, Roman Mil., Trčka, Škorpík, Poruba, Kofroň, Sztwiertna, Pala

První branka v ČEZ Aréně padla v deváté minutě po třinecké nevyužité přesilovce. Malina nahrál přesně na Tomáše Jáchyma, který čistě prostřelil Fendricha. O dvě minuty měli šanci vyrovnat Oceláři. Pala se mezi kruhy napřáhl, ale pak poslal puk na Porubu, který hned z první vypálil, ale Wanecki se skluzem stačil přesunout k tyči. Ve druhé polovině třetiny střídala šance šanci, ale do šaten odcházeli mladí hokejisté za stavu 1:0.

Do druhého dějství oba týmy vstoupili s velkým nasazením. Brankaři obou týmů byli v permanenci. V polovině utkání se svěřenci Reného Muchy natlačili do pásma. Pala vyslal přihrávku na Michala Kovařčíka, který se kličkou dostal ke vzdálenější tyči a vyrovnal na 1:1. Poruba mohl dostat dokonce svůj tým do vedení, když zametl puk přímo mezi betony vítkovického brankáře, Wanecki je však sklapl včas. Ve 35. minutě hosté zvyšili stejně jako v první třetině, po svém úspěšném oslabení. Po Stupkově nahrávce dostal puk za Fendrichova záda Šimno Stránský. Do konce třetiny se třinečtí dorostenci snažili o vyrovnání, ale vstřelit branku se jim nepodařilo.

Hned v úvodu poslední dvacetiminutovky se dostali do těsné blízkosti Waneckiho, Michal Kovařčík dostal k tyči přihrávku přes brankoviště, vystřelil, ale vítkovický gólman se jako zázrakem stačil přesunout. Ve 49. minutě měli více štěstí hosté. Stránský poslal puk na modrou k Šenderovi, který se napřáhl a jeho střelu umístil do branky Dominik Kafka a zvýšil na 3:1.

V padesáté minutě Třinečtí vytvořili u domácí branky peklo. Poruba, Pala ale i ostatní bušili do branky, v jedné chvíli se už radovali z branky, ale rozhodčí jejich radost nepotvrdili a tak se dál snažili, ale domácí se dostali k puku a vyhodili na zakázané uvolnění. Do další šance se dostal Murín, který se dostal k puku, najel si do pásma v situaci jeden na jednoho, ale vítkovický hráč byl při této příležitosti šikovnější a Murína za kruhy nepustil. Snahu Ocelářů zvrátit stav utkání utnul Dominik Kafka, když ve vlastním oslabení zvýšil na konečných 4:1.

Jméno G A +/- TM
Michal Kovařčík 1 0 1 0
Marian Adámek 0 0 -1 0
Adam Cienciala 0 0 -1 0
René Fendrich 0 0 0 0
Ondřej Imrich 0 0 0 2
David Janiczek 0 0 0 0
David Kofroň 0 0 0 0
Matej Murín 0 0 -1 2
Martin Pala 0 1 -1 0
Ludvík Petrák 0 0 -2 0
Jan Poruba 0 1 -1 0
Michal Roman 0 0 -2 0
Miloš Roman 0 0 -1 0
Kamil Sikora 0 0 -1 0
David Stránský 0 0 0 0
Kryštof Stuchlík 0 0 0 0
Eryk Sztwiertnia 0 0 0 0
Denis Škorpík 0 0 0 0
Robin Švaňa 0 0 -1 0
Jan Trčka 0 0 0 0
Jan Zahradníček 0 0 -2 0