top

Třinecký dorost poráží olomoucké Kohouty 6:2!

HC Oceláři Třinec
ČTVRTEK 21. 11. 2013
Extraliga staršího dorostu
6 : 2

(1:0,1:1, 4:1)

HC Olomouc

Po neúspěšném zápasu na ledě Komety Brno se Oceláři v dalším kole RAKO extraligy staršího dorostu utkali s Kohouty z Olomouce, kteří se nachází na šestém místě tabulky. Tentokrát nám přinesli opravdu zajímavou podívanou, kdy v prvních dvou třetinách byl zápas poměrně vyrovnaný. Překvapila nás hlavně poslední třetina, ve které se domácí postarali o 4 góly a porazili tak jednoznačně Olomouc.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 17. Pala (Ciencala, Christov), 39. Kofroň (Murín, Stuchlík), 41. Pala (Christov), 49. Stuchlík (Murín, Kofroň), 51. Stránský (Sztwiertnia), 52. Pala (Christov) – 25. Janás (Kropáč), 58. Melichárek (Kropáč, Kolovratník). Rozhodčí: Tombík - Ganger, Kašinský. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:1. V oslabení: 1:1. Diváci: 221. Střely na branku: 40:22. Průběh utkání:1:0, 1:1, 6:1, 6:2.

HC Oceláři Třinec

Fendrich – Stránský, Bartko, Roman, Adámek, Ciencala, Janiczek, Imrich – Kaukič, Poruba, Pala, Christov, Stuchlík, Murín, Kofroň, Petrák, Trčka, Šváňa, Sztwiertnia, Škorpík, Sikora

HC Olomouc

Urbisch (od 52.min Šoustal M.) – Spurný, Hes, Kolovratník, Rabica, Tomek, Klváňa, Horák, Marek, Škoda, Zelený – Kropáč, Melichárek, Heža, Pavlovský, Janás, Dittrich, Šoustal T., Malý, Kuba

První třetina se nesla ve znamení velkého náboje Ocelářů, kterým se i přesto v prvních minutách nedařilo vstřelit branku. Po páté minutě zápasu si hosté zahráli přesilovou hru, která ale na skóre nic nezměnila. Třinečtí nepustili Kohouty do větší šance. V polovině třetiny dostali svou šanci v přesilové hře i Oceláři, která se jim ale nepovedla využít. V sedmnácté minutě domácí zavřeli Olomouc v útočném pásmu. Cienciala vystřelil od modré, puk se odrazil na hůl Martina Paly, ten si počkal na pohyb brankáře a zakončil do prázdné branky. Domácí opouštěli led za stavu 1:0 .

Ve druhém dějství se do útoku začali vrhat i Kohouti, jejich nátlak vyvrcholil gólem Davida Janáse ve 25. minutě, který tečoval střelu Kropáče přímo za záda třineckého brankáře. Domácí dlouho neotáleli, velká šance nastala v obraném pásmu hostů pro Adámka, který se ocitl sám před Urbischem, jeho střela ale skončila vedle. Po sérii několika střel mířených na branku hostujících se podařilo Ocelářům skórovat zásluhou Davida Kofroně, kterému zpoza brankoviště nahrál Murín.

Do třetí třetiny vstoupili Oceláři hned s dalším skórováním díky Martinu Palovi, a tím odstartovali gólovou sprchu pro diváky. Hned dvě minuty poté měli velkou šanci na snížení hosté, když se k puku dostal Malý a střílel na prázdnou bránu, kterou se mu ale nepodařilo trefit. Ve 48. minutě se domácí do Kohoutů doslovně pustili a trefili hned tři góly za sebou. O první se zasloužil Kryštof Stuchlík, který dorážel vystřelený puk Murína. Vedení ještě zvýšil o další bod David Stránský, tečující střelu Sztwiertni přímo do branky soupeře. Další bod pro Oceláře následoval hned po minutě, kdy se puku ujal Jan Poruba a zvýšil tak náskok domácích na 6:1. Deset minut před koncem Olomouc mění svého brankáře a nahrazuje tak Jakuba Urbische Michalem Šoustalem. V 58. minutě se Kohoutům v přesilové hře daří ještě snížit na 6:2, po přihrávce Kropáče se prosadil Václav Melichárek. Třinec si tak po porážce s Brnem odnáší z ledu zaslouženou výhru.

OHLASY TRENÉRŮ

René Mucha (Třinec): Čekal jsem, že to bude důraznější zápas, ale první třetinu se kluci jen oťukávali. V půlce zápasu soupeř přidal na důrazu a vytvořil si spoustu šancí. Musím poděkovat našemu gólmanovi, který nás podržel. Vstup do poslední třetiny se nám podařil, i když jsme měli trochu i štěstí. Jsem rád, že to kluci nezjednodušili a spadly nám tam čtyři branky. Zápas vůbec nevypadal tak jednoznačně, jak vypadá výsledek.

Jan Tomajko (Olomouc): Zpočátku jsme se snažili se soupeřem držet krok, ale ke konci druhé třetiny nám to trošku uteklo. Poslední dvacetiminutovku jsme prohráli 4:1, a to rozhodlo o výsledku zápasu. Domácí dnes zaslouženě vyhráli.

Jméno G A +/- TM
Martin Pala 2 1 3 0
David Kofroň 1 1 1 0
Jan Poruba 1 0 3 0
David Stránský 1 0 2 0
Kryštof Stuchlík 1 1 1 0
Marian Adámek 0 0 0 0
Jan Bartko 0 0 2 0
Adam Cienciala 0 1 2 0
René Fendrich 0 0 0 2
Vít Christov 0 2 3 0
Ondřej Imrich 0 0 1 0
David Janiczek 0 0 2 0
Lukáš Kaukič 0 0 0 0
Matej Murín 0 2 1 0
Ludvík Petrák 0 0 0 0
Michal Roman 0 1 1 0
Kamil Sikora 0 0 1 0
Eryk Sztwiertnia 0 1 1 0
Denis Škorpík 0 0 1 0
Robin Švaňa 0 0 0 2
Jan Trčka 0 0 0 0