top

Starší dorostenci nepřemohli brněnskou Kometu

HC Kometa Brno
PONDěLí 18. 11. 2013
Extraliga staršího dorostu
4 : 3

(2:0, 2:1, 0:2)

HC Oceláři Třinec

Další kolo RAKO extraligy sehrál třinecký starší dorost na ledě Komety, kde nevstoupil do duelu příliš dobře. První třetinu prohráli Oceláři 2:0, a po čtyřiceti minutách hry měli hráči s dráčkem na prsou již třígólové manko. Poslední část dějství patřila jasně Slezanům, neboť vsítili dvě branky, avšak to už na body nestačilo.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 7. Garčic (Biolek), 14. Garčic, 35. Horký (Denk), 40. Zohorna (Šnajnar, Švejda) – 38. Švaňa (Murín, Sikora), 55. Trčka (Sztwiertnia), 60. Zahradníček (Walaski). Rozhodčí: Honza – Polák, Rampír. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 105. Střely na branku: 26:33. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1, 4:3.

HC Kometa Brno

Slavíček – Hájek, Sedláček, Marcello, Švejda, Kratochvíl, Šnajnar, Kubeš – Nohel, Zohorna, Dvořák, Denk, Biolek, Horký, Dymáček, Garčic, Dufek, Hroudný, Havlát, Šindelka.

HC Oceláři Třinec

Hlaváč (40. Fendrich) – Roman, Bartko, Zahradníček, Bartoň, Adámek, Walaski, Stránský, Cienciala – Kovařčík, Christov, Švaňa, Sikora, Škorpík, Murín, Trčka, Motloch, Poruba, Sztwiertnia, Lorek, Pala.

Do utkání vstoupili jedno značně lépe domácí hráči, kteří si již po dvaceti minutách hry do kabiny odnesli dvougólový náskok. O výborný vstup do utkání, jenž Třinec poněkud zaskočil, se postaral kanonýr Richard Garčic. Po Biolkově přihrávce potrestal nepřesnou rozehrávku hostů a střelou z pravého křídla otevřel skóre ve prospěch Komety.

Tím však Richard nekončil. O osm minut později dokázal zmást Oceláře a u pravého hrazení je obral o puk. Následně si sjel před chytajícího Hlaváče, před nějž se už nikdo nepostavil. Garčic mířil ke vzdálenější tyči, kam také zavěsil.

Ve druhé třetině navázal na gólový nášup i Luboš Horký, který se v prostoru mezikruží stačil otočit a švihem vymést třineckou klec. Za stavu 3:0 Oceláři dokázali díky Robinu Švaňovi snížit. Zmíněný hráč se dostal ke kotouči po střele Murína, kterou Slavíček vykopl přímo na Švaňu. Tomu stačilo jen zamést mezi tři tyče.

O dvě minuty později se ale Kometa opět radovala z třígólového náskoku. O jeho opětovné nabytí se postaral Radim Zohorna. Ten se v prostoru mezikruží dostal do situace jeden na jednoho. Třineckého hráče se zbavil prostrčením puku mezi nohama a obkroužením hokejky kolem těla Oceláře. Následně zavěsil do brány hostů.

Ve třetí části se prosadil už jen Třinec. Nejdříve to byl Jan Trčka, jenž se nachomýtl u odraženého puku v prostoru mezikruží a přes skrumáž hráčů se střelou z otočky prosadil. Hosté to v samotném závěru utkání za stavu 4:2 zkoušeli bez brankáře a v šestici hráčů na ledě se opravdu prosadili. Jan Zahradníček se po sérii několika střel mířených na Slavíčka dostal také k puku a rychlým zametením kotouče snížil na 4:3. Čímž ztvrdil konečné skóre utkání mezi Kometou a Třincem.

OHLASY TRENÉRŮ

Jan Konečný (HC Kometa Brno): Dnešní utkání bylo odehrané v pohybu, bruslili jsme, měli jsme krásné hokejové momenty a myslím, že jsme soupeře přehráli. Ale nezvládli jsme závěr, kdy jsme udělali zbytečné zákroky, posouzené jako fauly. Toho se musíme vyvarovat. Potom to kazí celý zápas. Jak jsem říkal, výborně jsme bruslili, chodili do branek, měli jsme šance. Ten závěr musíme zlepšit, byla by škoda si nechat takto výborně odehrané utkání vzít.

René Mucha (HC Oceláři Třinec): Já bych hodnocení rozdělil na dvě části. Tou první a hlavní je, že jsme nastoupili do utkání, jakoby se nic nemohlo stát. Říkali jsme kluků, že soupeř hraje první zápas po pauze a bude nažhavený. A taky se to projevilo. Druhou důležitou věcí byl gól Brna na 3:0, který asi rozhodl o osudu zápasu. Měli jsme tam pár dobrých šancí, chyběl nám ale tlak do branky a větší verva v soubojích. Domácí byli důraznější. Až korektury v sestavě před třetí třetinou hru oživili, nakonec jsme ještě mohli vyrovnat. Jsem rád, že to kluci nezabalili. Za celý průběh duelu si ale domácí zaslouží tři body.

Jméno G A +/- TM
Robin Švaňa 1 0 0 0
Jan Trčka 1 0 0 0
Jan Zahradníček 1 0 0 0
Marian Adámek 0 0 -1 0
Jan Bartko 0 0 0 0
Matěj Bartoň 0 0 0 0
Adam Cienciala 0 0 -1 0
René Fendrich 0 0 0 0
Jan Hlaváč 0 0 0 0
Vít Christov 0 0 -1 0
Michal Kovařčík 0 0 -2 2
Jaroslaw Lorek 0 0 -1 0
Lukáš Motloch 0 0 0 2
Matej Murín 0 1 2 0
Martin Pala 0 0 -1 0
Jan Poruba 0 0 0 0
Michal Roman 0 0 -1 0
Kamil Sikora 0 0 2 0
David Stránský 0 0 0 0
Eryk Sztwiertnia 0 1 0 0
Denis Škorpík 0 0 -1 0
Ladislav Walaski 0 1 1 2