top

Starší dorost vydřel těsné vítězství ve Zlíně!

PSG Berani Zlín
PONDěLí 23. 9. 2013
Extraliga staršího dorostu
1 : 2

(0:0, 1:1, 0:1)

HC Oceláři Třinec

Třinečtí starší dorostenci sehráli 8. kolo RAKO extraligy na ledě Zlína. Úvodní gól utkání padl až v půli zápasu, a to do brány Ocelářů, avšak to byl také jediný puk, který rozvlnil třineckou síť. Slezané poté dokázali otočit skóre na 1:2, které udrželi až do konce zápasu, a tak nadále sbírají plné počty bodů na venkovních kluzištích.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 32. Hladiš (Vyoral, Procházka) – 36. Stuchlík (Pala), 49. Motloch (Walaski, Roman). Rozhodčí: Hradil - Smilek, Kurtin. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 19:29. Průběh utkání: 1:0, 1:2.

PSG Berani Zlín

Haloda – Řezníček, Procházka, Kobylík, Schmied, Gazda, Fridrich – Kotek, Pavlůsek, Kuncek, Peška, Dlabaja, Rezek, Vyoral, Werbik, Kolařík, Hladiš, Bumbál, Valášek

HC Oceláři Třinec

Dudáček – Roman, Bartko, Janiczek, Bartoň, Adámek, Walaski, Stránský, Cienciala – Kovařčík, Stuchlík, Švaňa, Sikora, Petrák, Trčka, Motloch, Poruba, Škorpík, Lorek, Pala

Hned v úvodu střetnutí chyboval za brankou obránce Řezníček, který podklouzl, ale Lorek nedokázal dostat kotouč za Halodu. Na druhé straně odpověděl Patrik Kotek, který se dobře zorientoval mezi kruhy a napálil kotouč na branku, kde betonem na poslední chvíli zasáhl Dudáček.

V první třetině se hrál oboustranně urputný hokej plný osobních soubojů, ale jinak brankáři velkou porci práce neměli. V závěru první dvacetiminutovky měli hosté k dispozici početní výhodu, ale ani ta se neujala.

Svižněji do druhé třetiny vstoupili hosté, když kapitán Martin Pala projel mezi obránci, ale na Halodu si už nepřišel. V zápětí si dvakrát nepřesně počínal před Dudáčkem zlínský Peška. Až ve 32. Minutě se prosadil střelec beranů Dominik Hladiš, jenž dostal pas mezi kruhy od Vyorala a nekompromisně zamířil pod břevno.

Ševci měli po úvodní brance možnost přesilovky, kterou se však nepodařilo zužitkovat a po jejím skončení dokonce inkasovali. Útočnou akci Třince zakončil z bezprostřední blízkosti Kryštof Stuchlík. I po druhé části, tak odcházeli oba soupeři do kabin za nerozhodného stavu.

Ve třetí části měli nejprve přesilovou hru domácí, ale tlak beranů a Kobylíkova tvrdá střela k vedoucí brance nevedli. Třinečtí si už v početní výhodě počínali lépe a stačilo jim ke druhému gólu pouze deset vteřin. Lukáš Motloch svou střelu umístil přesně mezi betony zlínského brankáře.

Zlínští postupně přidávali na obrátkách a za každou cenu se snažili o srovnání. Největší šanci domácích měl na holi Václav Rezek, jenž osamocen před Dudáčkem trefil jen výstroj brankáře. V závěru odvolal kouč Valášek z branky Halodu a po vyloučení Motlocha hráli jeho svěřenci dokonce dvojnásobnou přesilovku. Oceláři se statečně ubránili a ze Zlína si odvezli tři body za těsné vítězství 2:1.

OHLASY TRENÉRŮ

Tomáš Valášek (PSG Zlín): Myslím, že to bylo z obou stran dobré a vyrovnané utkání, dokonce bych řekl, že jsme měli převahu. Bohužel jsme nevyužili některé vyložené šance. První inkasovaný gól jsme si dali prakticky sami a to, myslím, za stavu 1:0 pro nás rozhodlo. Další vývoj utkání už byl těžký. I přesto jsme měli v závěru spoustu šancí, ale nepřiklonilo se k nám štěstí.

René Mucha (HC Oceláři Třinec): Zopakovali jsme podobný výkon jako v minulém kole s Kometou, tam to bohužel bylo s opačným výsledkem. Máme problém se zakončením, gólů padá teď méně než v prvních dvou třech kolech. Na druhou stranu jsem rád, protože to jsou nejlepší zápasy. Ať se hraje o něco až do konce, ať není v půlce zápasu rozhodnutý výsledek, ať to kluci nezabalí. Zatím vypadáme spíše jako venkovní mančaft, doma se nám nedaří, ale z venku vozíme body, takže klukům patří dík za bojovnost, maximální nasazení a hlavně obětavost ve třetí třetině včetně brankáře.
Jméno G A +/- TM
Jaroslaw Lorek 1 0 0 0
Lukáš Motloch 1 0 0 2
Marian Adámek 0 0 -1 0
Jan Bartko 0 0 0 0
Matěj Bartoň 0 0 1 0
Adam Cienciala 0 0 -1 0
Milan Dudáček 0 0 0 0
David Janiczek 0 0 0 2
Michal Kovařčík 0 0 0 0
Martin Pala 0 1 0 0
Ludvík Petrák 0 0 0 0
Jan Poruba 0 0 0 0
Michal Roman 0 1 0 0
Kamil Sikora 0 0 0 0
David Stránský 0 0 0 0
Kryštof Stuchlík 0 1 0 0
Denis Škorpík 0 0 0 0
Robin Švaňa 0 0 0 0
Jan Trčka 0 0 0 2
Ladislav Walaski 0 1 1 0