top

Mladí Oceláři nestačili na Kometu

HC Oceláři Třinec
SOBOTA 21. 9. 2013
Extraliga staršího dorostu
1 : 2

(0:0, 0:1, 1:1)

Werk aréna

HC Kometa Brno

T Ř I N E C - Starší dorost dnes sehrál utkání s brněnskou Kometou v třinecké Werk aréně. Utkání rozhodly přesilové hry, ve kterých padly všechny branky. O gól navíc vstřelili hráči Komety, kteří byli po většinu zápasu lepším týmem. Třinečtí si mnoho šanci nevytvořili, a když už nějaká přišla, tak ji nedokázali proměnit.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 52. Lorek – 25. Garčic, 57. Dymáček (Dvořák, Kubeš). Rozhodčí: . Vyloučení: 6:4. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 0:1, 1:1, 2:1.

HC Oceláři Třinec

Dudáček – Stránský, Bartko, Roman, Walaski, Cienciala, Adámek, Bartoň, Janiczek – Kofroň, Pala, Hroherčák, Trčka, Lorek, Kaukič, Petrák, Poruba, Švaňa, Škorpík, Sztwiertnia

HC Kometa Brno

Slavíček – Hájek, Kubeš, Šnajnar, Švejda, Sedláček, Kratochvíl, Marcello – Dymáček, Dvořák, Hroudný, Garčič, Biolek, Nohel, Denk, Kališ

V prvním dějství jsme moc hokejové krásy neviděli, hra byla sice plynulá, málo se přerušovalo, ale šancí bylo poskromnu. Oba týmy aktivně bránily svou modrou čáru a přechod přes ní byl velice složitý. Trošku více ze hry měli domácí, ti své sporadické šance však využít nedokázali. Totéž platilo pro hráče brněnské Komety, a tak se šlo do kabin za bezgólového stavu.

Po přestávce se tvář hry přeci jenom změnila. Byli to hráči Komety, kteří diktovali na začátku třetiny tempo hry. A za jejich aktivitu přišla odměna v podobě úvodní branky, kterou vsítili Brněnští v přesilové hře. Po nešťastné teči jednoho z třineckých obránců mířil puk na Dudáčka, který jej dokázal vyrazit pouze na hůl Richarda Garčice, pro kterého už nebylo těžké puk zasunout do třinecké klece. Poté už Oceláři přidali na obrátkách, ale na Slavíčka v bráně Brna si nepřišli. Byli to naopak hosté, kteří si opět po nedorozumění v třinecké obraně vytvořili šanci. Třinečtí měli pár šancí ke konci třetiny, kdy Švaňa střílel z dobré pozice na Slavíčka, ale ten dokázal včas zaklapnout betony a puk udržet ve své výstroji.

Třetí třetina byla nejbohatší na góly i na osobní souboje. Viděli jsme několik vyhrocených situací a menších potyček. Vedení Komety mohl navýšit v polovině třetiny Biolek, ale ten trefil pouze brankovou konstrukci. Minutu na to se Oceláři konečně trefili. Před bránou se nejlépe zorientoval Jaroslaw Lorek a kotouč skončil za zády Slavíčka. Třinečtí poté doplatili na svou nedisciplinovanost, když soupeři nabídli dvojnásobnou přesilovou hru. Kometa si rozjela ťukes na jeden dotek, kdy na konci celé akce byl Roman Dymáček, a ten vrátil Brnu vedení. Třinečtí Oceláři se už na vyrovnání nezmohli, a proto se mohla začít radovat Kometa, která domů veze tři body.

Jméno G A +/- TM
Jaroslaw Lorek 1 0 1 0
Marian Adámek 0 0 0 0
Jan Bartko 0 0 0 0
Matěj Bartoň 0 0 0 2
Adam Cienciala 0 0 0 0
Milan Dudáček 0 0 0 0
David Janiczek 0 0 0 0
Lukáš Kaukič 0 0 0 2
David Kofroň 0 0 0 0
Martin Pala 0 0 0 4
Ludvík Petrák 0 0 0 0
Jan Poruba 0 0 0 0
Michal Roman 0 0 1 0
David Stránský 0 0 1 0
Eryk Sztwiertnia 0 0 0 2
Denis Škorpík 0 0 0 0
Robin Švaňa 0 0 0 0
Jan Trčka 0 0 1 0
Ladislav Walaski 0 0 0 0