top

Junioři podlehli Olomouci 6:9

HC Olomouc
ÚTERý 11. 2. 2014
Extraliga juniorů
9 : 6

(3:2, 5:2, 1:2)

Zimní stadion Olomouc

HC Oceláři Třinec

V dohrávce 25. kola zavítali junioři na led Olomouce, kde sice dokázali skórovat jako první, ale domácí hráči dovedli ještě v první třetině vývoj utkání otočit na svou stranu a Oceláři nakonec podlehli 6:9. Po sérii tří výher si tak třinečtí mladíci připisují porážku.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 6. Jergl, 13. Králík (Jergl), 18. Škůrek (Jergl), 24. Králík (Jergl, Kocián), 28. Markl (Beták, Bauer), 33. Hánl (Beták), 35. Ostřanský (Králík, Jergl), 39. Beták (Bauer, Soukal), 58. Kreigher (Ostřanský) – 5. Christov (Kasala), 15. Franek (Jaroš), 30. Kofroň (Ižacký, Kovařčík), 32. Ižacký, 41. Jaroš (Běhal, Franek), 53. Valíček (Ižacký). Rozhodčí: Matúška, Minář – Lukš, Novák. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 82. Střely na branku: 36:36. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 5:2, 5:4, 8:4, 8:6, 9:6.

HC Olomouc

Urbisch (Kochta) – Škůrek (C), Nesvadba, Kraigher, Hradil, Brandýs, Soukal, Klvaňa – Ostřanský, Králík, Jergl – Kocián, Fibrich, Rajnoch – Bauer, Beták, Markl – Zezula, Hánl, Kočiřík – Konečný.

HC Oceláři Třinec

Cieslar (21. – 35. Fendrich) – Běhal (C), Zahradníček, Valíček, Mravec, Heider – Pěnčík, Franek, Petrák, Kofroň, Ižacký, Kovařčík, Kasala, Motloch, Christov, Jaroš.

Vstup do zápasu vyšel lépe hokejistům z Třince, kteří od úvodních vteřin byli aktivnější a produkovali více střeleckých pokusů. Gólman domácích si tak na nedostatek práce stěžovat nemohl. Skóre se mohlo poprvé hnout ve čtvrté minutě, Kovařčík ale před odkrytou klecí netrefil letící kotouč. Mrzet to Oceláře ale příliš dlouho nemuselo. Jen o pár desítek sekund později se Vít Christov protáhl kolem brankáře Mory a puk zasunul kolem pravé tyčky za jeho záda.

Vedení ale hostům nevydrželo ani jednu minutu, neboť Hanáci okamžitě přispěchali s odpovědí. Ta přišla po samostatné akci Aleše Jergla, který si najel mezi kruhy útočné třetiny a přesnou trefou srovnal. Slezané vzápětí měli několik příležitostí k navrácení vedení na svou stranu, proti byl ale gólman Urbisch. Na domácího brankáře si nepřišel ani Kovařčík, který se octl sám před klecí soupeře, branku ale netrefil.

A tak udeřilo na druhé straně. Kohoutům vyšla nenápadná akce, na jejímž začátku bylo nahození ze středního pásma z hole Jergla. Odražený puk totiž se štěstím přistál na hokejce Lukáše Králíka, který prostřelil třineckého brankáře mez betony. Ani tentokrát ale nevydrželo vedení jednoho z mužstev příliš dlouho. Ani ne za tři minuty ukázal své umění Tomáš Franek, který se protáhl mezi domácími beky a střelou pod horní tyčku nedal gólmanovi šanci.

Před první sirénou se ještě jednou skóre měnilo, do vedení šli znovu Hanáci. Jergl zpoza hostující klece našel volného Davida Škůrka, jehož nahozený kotouč skončil až za zády Cieslara.

Kdo by očekával, že se druhá třetina ponese v opatrnějším tempu, mohl být překvapen. Už po třech minutách totiž Kohouti přidali čtvrtou branku, a to v protiútoku Jergla s Lukášem Králíkem. Druhý jmenovaný prostřelil nerozchytaného Fendricha, který vystřídal po přestávce svého kolegu. Třinečtí hokejisté se snažili o odpověď, ale přes obranu Mory se jim jen těžko dostávalo do palebných pozic. V polovině osmadvacáté minuty se tak opět připomenuli domácí. Po přiťuknutí Betáka mířil za záda brankáře Tomáš Markl.

Hanáci vedli rázem o tři branky, ovšem ne na dlouho. Ještě před polovinou střetnutí předvedli Oceláři závar před domácí klecí a nakonec z toho byla i branka. Adam Kofroň si počkal na přihrávku u pravé tyčky a bez problémů zakončil. Chvíli poté dostali Kohouti výhodu přesilové hry, místo uklidnění ale inkasovali kontaktní trefu. Jakub Ižacký na modré vystihl olomoucké zaváhání a v samostatném úniku překonal Urbische bekhendem.

Tak jak se rychle třinecký celek přiblížil svému soupeři, tak rychle Hanáci opět odskočili. Ani ne po minutě od inkasované branky, v pokračující přesilové hře, se domácí přeci jen dočkali. Beták nabídl kotouč na druhé křídlo Martinu Hánlovi, který se nemýlil. Gólové hody však touto brankou neskončily, v pětatřicáté minutě totiž vrátil tříbrankové vedení svému mužstvu Milan Ostřanský, jenž zužitkoval přihrávku Jergla. Zápas navíc skončil pro náhradního gólmana Fendricha, mezi tři třinecké tyče se vrátil Cieslar.

A ani on při svém druhém nástupu na led nevydržel bez obdržené branky příliš dlouho. Ještě do konce druhé části se totiž za domácí trefil v přečíslení Šimon Beták, jenž mířil z levého křídla do vzdálenější šibenice. Do kabin se tak odcházelo za čtyřbrankového vedení Kohoutů.

Že však není rozhodnuto a Třinečtí se o výsledek ještě poperou, bylo jasné již v první minutě třetího dějství. Běhalovo nahození od modré chytře tečoval mimo dosah domácího brankáře Tadeáš Jaroš. Přestože Hanáci vedli stále o tři branky, začali se především soustředit na defenzivní hru. Do útoku naopak vyráželi jen do přečíslení. V jednom takovém se objevil například Jergl, šestý kanadský bod v zápase ale nepřidal.

A když pak ve třiapadesáté minutě nevyužili Kohouti ani zaváhání soupeře během vlastního oslabení, přišel trest. V nepřehledné situaci před domácím brankovištěm se zorientoval Adam Valíček a snížil na rozdíl dvou branek. Více toho už ale mužstvo ze slezské části republiky nestihlo, a to i kvůli vlastní nedisciplinovanosti. Naopak ještě jednou udeřilo na druhé straně. Definitivní tečku za zápasem udělal obránce Luka Kraigher.

Olomoučtí hokejisté tak přestříleli svého soupeře 9:6 a připsali si třetí výhru v řadě. Dvě kola před koncem tak mají Kohouti dobrou výchozí pozici do závěrečných bojů o postup do skupiny lepších mužstev.

OHLASY TRENÉRŮ

Jiří Juřík (HC Oceláři Třinec): Hodnocení utkání je vyloženě jednoduché. Nám nevyšla vůbec koncovka, především v první třetině jsme měli snad šest gólových šancí. Výkony brankářů nebudu komentovat.
Jméno G A +/- TM
Tomáš Franek 1 1 -1 0
Vít Christov 1 0 0 0
Jakub Ižacký 1 2 -1 4
Tadeáš Jaroš 1 1 -1 0
Adam Kofroň 1 0 -2 0
Adam Valíček 1 0 -2 0
Jiří Běhal 0 1 -1 0
Ondřej Cieslar 0 0 0 0
René Fendrich 0 0 0 0
Petr Heider 0 0 1 0
Lukáš Kasala 0 1 0 0
Ondřej Kovařčík 0 1 -2 0
Lukáš Motloch 0 0 -2 0
Marek Mravec 0 0 -4 0
Marek Pěnčík 0 0 1 0
Ludvík Petrák 0 0 0 2
Jan Zahradníček 0 0 -2 0