top

Mladší dorost na turnaji podlehl Zlínu a na titul už nedosáhne

PSG Berani Zlín
PáTEK 29. 3. 2013
Extraliga mladšího dorostu
3 : 0

(0:0, 2:0, 1:0)

HC Oceláři Třinec

Třineckému mladšímu dorostu dnes vyhasla naděje na získání mistrovského poháru. V pořadí třetí soupeř Ocelářů na turnaji byl pro Slezany známým rivalem z východní části ELIOD extraligy, ale to Třinci nijak neprospělo. Zápas měli naopak pod kontrolou hráči Zlína a konečný výsledek 3:0 to může pouze utvrdit.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 28. Webrik (Tomešek), 37. Kuncek (Gazda, Karafiát), 56. Peška (Kolařík). Rozhodčí: Chmel – Přibík, Dyršmíd. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 100. Střely na branku: 35:36. Průběh utkání: 3:0.

PSG Berani Zlín

Ling – Gabrhelík, Váňa, Kolařík, Werbik, Tomešek, Gago, Peška, Babčuk, Stiksa, Strmiska, Martínek, Karafiát, Dlabaja, Kotek, Kuncek, Fridrich, Schmied, Gazda, Rezek, Procházka

HC Oceláři Třinec

Hlaváč – Mach, Radzienciak, Imrich, Kaukič, Michal Roman, Kofroň, Poruba, Sztwiertnia, Janiczek, Adámek, Tůma, Zogata, Miloš Roman, Murín, Krása, Bartko, Škorpík

Do utkání dvou týmů, které se velmi dobře znají z východní části ELIOD extraligy, vstoupil lépe Zlín, jenž si brzy vypracoval slibné akce. Rezek však ztroskotal na pozorném brankáři Třince a stejně tak dopadl proti Hlaváčovi i o chvíli později Kolařík. Mužstva se poté začala herně vyrovnávat, ale vyložené šance scházely. Namísto toho hru rozkouskovalo několik vyloučení, nicméně všechny nabídnuté přesilovky zůstaly nevyužity.

Počátek druhé třetiny započal podobně jako u první dvacetiminutovky, ale převahu Ševců zastavilo vyloučení Koteka. Třinec tak sehrál přesilovou hru, ve které naneštěstí pro Oceláře orazítkoval Poruba pouze tyč zlínské brány. Po vypršení trestu se brzy dostavilo hokejové pořekadlo „nedáš – dostaneš“ a Nicolas Werbik dorážkou předchozí střely Tomeška otevřel skóre zápasu.

Úvodní branka Berany psychicky povzbudila a Třinec musel odolávat útočícímu soupeři. Ve 37. minutě, když zbývalo Zlínu už pouhých pár sekund přesilové hry, dostal puk mezi tři třinecké tyče Luděk Kuncek – 2:0.

Ve třetí třetině byli Oceláři malinký kousek od kontaktního gólu, neboť zlínskému brankáři propadl puk mezi nohy a pomalu si razil cestu za brankovou čáru. Jeden z beků Ševců však volný kotouč včas vyvezl.

I přes sympatickou snahu Slezanů zvedli radostí ruce nahoru znovu Zlínští. V 56. minutě utkání tuto radost umožnil svým spoluhráčům David Peška, který zároveň stanovil zápas na konečných 3:0.

Jméno G A +/- TM
Marian Adámek 0 0 -1 2
Jan Bartko 0 0 -1 0
Jan Hlaváč 0 0 0 0
Ondřej Imrich 0 0 -1 0
David Janiczek 0 0 0 0
Lukáš Kaukič 0 0 0 0
David Kofroň 0 0 -1 0
Dominik Krása 0 0 0 0
Matěj Mach 0 0 -2 0
Matej Murín 0 0 0 0
Jan Poruba 0 0 0 0
Grzegorz Radzienciak 0 0 -1 0
Miloš Roman 0 0 0 2
Michal Roman 0 0 0 0
Eryk Sztwiertnia 0 0 0 0
Denis Škorpík 0 0 -2 2
Jakub Tůma 0 0 -1 2