top

Oceláři nestačili na Piráty z Chomutova

HC Oceláři Třinec
ČTVRTEK 28. 3. 2013
Extraliga mladšího dorostu
4 : 6

(2:3, 1:1, 1:2)

Piráti Chomutov

CHOMUTOV - Druhý zápas závěrečného turnaje ELIOD extraligy mladšího dorostu třineckým hokejistům nevyšel. Již po deseti minutách utkání prohrávali o tři branky. V poslední dvacetiminutovce dokázali se soupeřem srovnat krok, ale Pirati přidali ještě dvě branky a bylo rozhodnuto.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 12. Sztwiertnia, 14. Poruba (Kofroň, Bartko), 29. Poruba (Kofroň) – 3. Rohla (Toman), 5. Wágner (Knobloch), 11. Wágner (Dejmek), 22. Rohla (Rindoš, Toman), 50. Toman, 60. Lyscyarczyk (Novák D., Wagner). Rozhodčí: Zajíc – Kordina, Wohlrab. Vyloučení: 5:3, navíc Gröger (CHM) 20+5 min za naražení zezadu. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1 Diváci: 140. Střely na branku: 36:34. Průběh utkání: 0:3, 2:3, 2:4, 3:4, 4:4, 4:6.

HC Oceláři Třinec

Hlaváč (12. Ovčaři) – Radzienciak, Imrich, Roman, Janiczek, Adámek, Krása, Bartko – Mach, Kaukič, Kofroň, Poruba, Sztwiertnia, Tůma, Zogata, Murín, Škorpík

Piráti Chomutov

Štefka – Petržílka, Novák D., Novák A., Lidák, Knobloch, Gröger, Hlaváček – Toman, Stuchlík, Lysczarczyk, Kulich, Kaše, Wágner, Rindoš, Dejmek, Adámek, Jindra, Rohla, Taraška, Polák

Piráti Chomutov v první třetině doslova vlétli na svého soupeře a zasypali ho střelami. Po pár vteřinách se neprosadil Wágner ani Adam Novák, o dvě minuty později se však Chomutovští již prosadili. Toman vyslal přesnou přihrávku před bránu, kde stál osamocený Roman Rohla, který svou střelu namířil přesně k tyči.

O pár okamžiků později vedli Piráti již o dvě branky. František Wágner se zmocnil kotouče, na modré čáře napřáhl a přes obránce vystřelil. Jeho dělovka skončila přesně v růžku.

V polovině první třetiny měli k dispozici Piráti přesilovou hru, kterou dokázali hned v úvodu využít. František Wágner si na modré čáře sebral kotouč, prokličkoval se celým pásmem až před bránu, kde překonal Hlaváče v brance domácích.

Tři branky během deseti minut byli na Hlaváče moc a nechal se vystřídat Ovčařim. Prakticky hned po výměne brankářů poprvé udeřili Třinečtí. Eryk Sztwiertnia ukrytou střelu zavěsil k tyči branky. O dvě minuty již byli Třinečtí na dostřel jedné branky. Jan Poruba se zmocnil kotouče ve středním pásmu, ostavil si oba obránce a blafákem zasunul kotouč za Štefku.

Začátek druhé třetiny se hráčům Třince také nepovedl. Po jedné odehrané minutě Chomutovští dobře zakombinovali a Roman Rohla vstřelil svou druhou branku v utkání. Následně si Piráti vybrali slabší chvilky, kdy občas zcela vyhořeli v obraně a Třinečtí si mohli dělat prakticky co chtěli.

Vyvrcholením byla branka Jana Poruby, kterého nedokázala obrana odstavit a s dorážkou neměl žádný problém. Moravané byli i po zbytek druhé třetiny aktivnějším týmem, ale branku nedokázali vstřelit.

Oba týmy měli na začátku poslední části přesilovou hru, ale využít ji dokázali jen Oceláři. Matěj Murín dostal přihrávku mezi kruhy a přesnou ranou propálil Štefku. Rázem bylo vyrovnáno.

Ovšem ne nadlouho. Josef Toman svou střelou prostřelil Ovčařiho a strhnul tak opět vedení na stranu Pirátů. Na konci třetiny se opravdu ošklivým faulem prezentoval Pirát Zdeněk Gröger, který zezadu poslal do mantinelu jednoho z Třineckých a vyfasoval trest na pět minut plus do konce utkání.

Oceláři zkoušeli využít získanou přesilovku i v šesti hráčích, ale to se jim nevyplatilo. Alan Lysczarczyk projel střední pásmo a zamířil přesně do prázdné brány.

Jméno G A +/- TM
Jan Poruba 2 0 -2 2
Matej Murín 1 0 -2 4
Eryk Sztwiertnia 1 0 0 0
Marian Adámek 0 0 -2 2
Jan Bartko 0 1 -2 0
Jan Hlaváč 0 0 0 0
Ondřej Imrich 0 0 -1 0
David Janiczek 0 0 1 2
Lukáš Kaukič 0 1 1 0
David Kofroň 0 3 -1 0
Dominik Krása 0 0 -1 0
Matěj Mach 0 0 -1 0
Jakub Ovčaří 0 0 0 0
Miloš Roman 0 0 -1 0
Michal Roman 0 0 1 0
Denis Škorpík 0 0 0 0
Jakub Tůma 0 0 -1 0