top

Starší dorostenci porazili Písek v prodloužení!

HC Oceláři Třinec
ÚTERý 26. 3. 2013
Extraliga staršího dorostu
3 : 2p

(1:0, 1:1, 0:1 - 1:0)

IHC KOMTERM Písek

T Ř I N E C - V dnešním druhém semifinálovém utkání se domácí dostali třikrát do vedení. Hosté vždy dokázali vyrovnat, dokonce ke konci utkání mohli rozhodnout o postupu do finále. V prodloužení stálo štěstí u Ocelářů, proto o postupu do finále rozhodne až zítřejší zápas.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 12. Jašek (Růžička, Pisarik), 33. Motloch (Jašek), 68. Pisarik (Růžička) – 33. Schwamberger (Volf, Dudák), 48. Volf (Schwamberger). Rozhodčí: Mikula – Jureček, Rychlý. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 296. Střely na branku: 53:33. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3 .

HC Oceláři Třinec

Svoboda – Pisarik, Růžička, O. Kovařčík, Christov, Pěnčík, Kofroň, Mičulka, Trčka, Motloch, Stránský, Zahradníček, Bartoň, Pala, Kasala, Lorek, Walaski, Jašek, Heider,Cienciala

IHC KOMTERM Písek

Pechek – Schwamberger, Suchan, Vlk, Dudák, Volf, Hájek, Březina, Hřebíček, Červinský, Duchoň, Sýbek, Skala, Šuhaj, Volf, Koutenský, Marcilis, Točík, Hanus.

Do úvodu utkání vstoupili lépe domácí. Hosté jako by cestou z jižních Čech do Třince zamrzli. Teprve po pěti minutách si první zákrok připsal i třinecký brankář. Naopak jeho protějšek měl plno práce, Třinečtí na něho pálili ze všech stran. Branku za svá záda však pustil až ve dvanácté minutě, když ho překonal hned po vhazování Lukáš Jašek. Ke konci třetiny nabídli Oceláři hostům přesilovou hru, ale hosté tuto šanci nevyužili.

Druhá dvacetiminutovka působila vyrovnaně, přestože hráči hráli opatrně jako by se něčeho obávali. Z hostů byl na ledě nejvíce vidět Daniel Schwamberger, kterému se také podařilo ve 33. minutě překonat Svobodu kolem pravé tyče. Domácí dokázali bleskově odpovědět a ještě v téže minutě David Motloch dostal opět svůj tým do vedení. Do konce druhého dějství jsme mohli sledovat spoustu nádherných akcí na obou stranách, výsledek na světelné tabuli se ale nezměnil.

Do třetí třetiny opět vstoupili aktivněji třinečtí starší dorostenci, ale ruce nad hlavu zvedali ve 48. minutě hosté, když po závaru před třineckou brankou vyrovnal Jakub Volf. Po této brance domácí znejistěli a na jejich výkonu to bylo znát. Přestože měli několik šancí, nedokázali je využít. Pět vteřin před koncem utkání mohlo být rozhodnuto, ale Jakub Volf rozezvonil jen tyč u třinecké svatyně.

V prodloužení jsme sledovali ve Werk aréně šanci za šancí. Schwamberger se snažil o ukončení této série ze všech sil. Na druhé straně bojovali o její prodloužení Motloch, Jašek, Kasala. Podařilo se to až Alexu Pisaríkovi v 68. minutě, když rozhodnul o dnešním vítězství Ocelářů.

Zítra se rozhodne, kdo postoupí do finále a přiblíží se k titulu.

OHLASY TRENÉRŮ

René Mucha (Třinec): Dnes jsme nastoupili do utkání trochu aktivněji, než tomu bylo v Písku. Zpočátku se nám dařilo, ale pak jsme zase udělali faul, který všechno přerušil a pak to byl boj. Řekl bych, že vždy po vstřelené brance, vypadáme jako bychom měli strach o výsledek . Úplně stejně jsme takto dostali gól ve druhé třetině. Pak jsme měli otočit zápas, který mohl být už 4:1, ale našim nedůrazem jsme toho nedosáhli. Pak jsme měli spoustu štěstí, protože Písek dvě vteřiny před koncem nedal tutovou branku . V prodloužení to už byla loterie. Naštěstí nedošlo dnes na nájezdy a zítra s touto psychickou podporou to dáme. Chtěl bych klukům poděkovat za dnešní výkon.

Roman Heindl (Písek): Hold, nešťastná branka dnes rozhodla o vítězi.

Jméno G A +/- TM
Lukáš Jašek 1 2 3 0
Lukáš Motloch 1 0 2 0
Alex Pisarik 1 1 1 0
Matěj Bartoň 0 0 0 0
Adam Cienciala 0 0 0 0
Petr Heider 0 0 0 0
Vít Christov 0 0 0 0
Lukáš Kasala 0 0 -2 0
Adam Kofroň 0 0 -2 0
Ondřej Kovařčík 0 0 -2 0
Jaroslaw Lorek 0 0 0 0
Martin Pala 0 0 0 0
Marek Pěnčík 0 0 0 0
Marek Růžička 0 2 3 0
Miroslav Svoboda 0 0 0 0
Jan Trčka 0 0 0 0
Ladislav Walaski 0 0 0 2
Jan Zahradníček 0 0 1 2