top

Starší dorostenci první semifinalový zápas nezvládli, podlehli Písku po samostatných nájezdech

IHC KOMTERM Písek
NEDěLE 24. 3. 2013
Extraliga staršího dorostu
4 : 3sn

(0:1, 2:1, 1:1 - 1:0)

HC Oceláři Třinec

PÍSEK - V dnešním prvním semifinálovém utkání Oceláři vedli o dvě branky téměř dvě třetiny. Písečtí ale dokázali během pěti minut zápas otočit. Třinečtí stačili vyrovnat, ale v samostatných nájezdech stálo štěstí na straně domácích. Zvrátit průběh série budou mít starší dorostenci v úterý a ve středu na domácím ledě.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 37. Dudák (Hřebíček), 39. Březina (Volf L., Hřebíček), 42. Volf L. (Hanus), rozh. náj. Hřebíček – 8. Motloch (Pěnčík), 36. Kofroň (Kovařčík, Kasala), 44. Kovařčík (Trčka).. Rozhodčí: Pražák – Zíka, Jindra. Vyloučení: 5:5, navíc Schwamberger (PIS) neproměněné TS. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 550. Střely na branku: 40:43. Průběh utkání: 0:2, 3:0, 3:3, 4:3.

IHC KOMTERM Písek

Pechek – Hřebíček, Červinský, Hanus, Volf J., Hájek, Koutenský, Sýbek, Schwamberger, Točík, Šuhaj, Dudák, Březina, Vlk, Suchan, Marcilis, Duchoň, Skala, Volf L.

HC Oceláři Třinec

Svoboda – Heider, Walaski, Stránský, Pisarik, Zahradníček, Mičulka, Bartoň, Cienciala, Trčka, Kasala, Kovařčík O., Kofroň, Jašek, Růžička, Motloch, Pěnčík, Christov, Pala, Lorek

Do úvodního dějství vstoupili lépe domácí mladíci, kteří skoro osm minut diktovali tempo hry. Jenomže ze svého tlaku nedokázali nic vytěžit a tak přišel úder Ocelářů. Ti se dokázali prosadit ze své první vážnější šance a zásluhou Lukáše Motlocha se ujali vedení, když se třinecký útočník trefil přesně pod břevno písecké branky – 0:1. Poté se hra vyrovnala, ale žádná branka už do konce prvního dějství nepadla.

Nádherné utkání pokračovalo i v následující třetině. Ve druhé periodě byli fanoušci na zimním stadionu v Písku svědky vyrovnané bitvy, která byla naprosto otevřená. Hosté šli zásluhou Adama Kofroně do dvoubrnakového vedení, ale k jejich smůle se jim ho nepodařilo udržet. Písek snížil díky rychlé odpovědi Petra Dudáka a vyrovnání přišlo z hole Patrika Březiny – 2:2.

Začátek třetí třetiny znamenal pro domácí dorostence něco, v co před tím asi nikdo nedoufal. Lukáš Volf mířil přesně a vstřelil gól na 3:2. Ovšem na vyrovnávající branku se opět nečekalo příliš dlouho. Ondřej Kovařčík nechytatelně tečoval nahozený puk a střídačka Ocelářů vybuchla radostí – 3:3. Do konce základní hrací doby už se gólové radosti ani jeden z týmů nedočkal.

Deset minut, o které je zápas v play-off prodloužen, přinesl z obou stran vyrovnaný a opatrný hokej. Rozhodnout se muselo nájezdech. V loterii samostatných nájezdů se za Třinec pokoušeli vybojovat výhru Pisarik, Kovařčík a Růžička, ale všichni ztroskotali na výborném Pechkovi v písecké kleci. Třinecký Svoboda byl také těžký protivník pro písecké nájezdníky, ale jeden ho přece jenom dokázal překonat. A to hned ten první. Kapitán Milan Hřebíček rychlou střelou pod vyrážečku rozhodl o výhře Písku v poměru 4:3 po samostatných nájezdech. Domácí se tak v semifinálové sérii ujímají vedení.

OHLASY TRENÉRŮ

Roman Heindl (trenér, IHC Písek): Dnešní utkání se neslo v duchu play-off. Chtěl bych pozdvihnout výkon celého mužstva, hlavně brankáře Pechka. Dnešní divácká podpora byla opět fantastická a našim divákům patří také velké díky. Byli naším šestým hráčem.

René Mucha (trenér, HC Oceláři Třinec): Dnes jsme si zápas prohráli sami. Po gólu na 2:0 jsme neudrželi koncentraci a dostali jsme rychlou branku. Písek pak ještě vyrovnal. Gól na 3:2 zapříčinila individuální chyba. Jsem rád, že jsem ještě dali branku na 3:3, ale pak se k nám štěstíčko otočilo zády. Nastřelili jsme párkrát tyč. V nájezdech už je to loterie.

Jméno G A +/- TM
Adam Kofroň 1 0 0 0
Ondřej Kovařčík 1 1 2 0
Lukáš Motloch 1 0 0 0
Matěj Bartoň 0 0 0 0
Adam Cienciala 0 0 2 2
Petr Heider 0 0 -2 0
Vít Christov 0 0 -1 2
Lukáš Jašek 0 0 -1 0
Lukáš Kasala 0 1 3 0
Jaroslaw Lorek 0 0 0 0
Matěj Mičulka 0 0 0 0
Martin Pala 0 0 0 0
Marek Pěnčík 0 1 0 2
Alex Pisarik 0 0 1 0
Marek Růžička 0 0 0 2
David Stránský 0 0 0 0
Miroslav Svoboda 0 0 0 0
Jan Trčka 0 1 1 0
Ladislav Walaski 0 0 -1 0
Jan Zahradníček 0 0 1 0