top

Starší dorost zvítězil i ve druhém zápase a postupuje do čtvrtfinále!

HC Oceláři Třinec
PáTEK 15. 3. 2013
Extraliga staršího dorostu
3 : 1

(1:1, 1:0, 1:0)

Třinec

HC Dynamo Pardubice

Třinečtí starší dorostenci dnes sehráli druhý zápas osmifinálové série s Pardubicemi. Ač svěřenci trenéra Reného Muchy rychle inkasovali, dokázali vývoj zápasu zvrátit na svou stranu a zajistit si postup do další fáze play-off!

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 11. Jašek (Růžička), 30. Motloch (Stránský, Christov), 52. Pěnčík (Christov) – 1. Chvojka (Hlaváček, Bohuněk). Rozhodčí: Czubaj - Barteček, Moravec. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 55. Střely na branku: 33:21. Průběh utkání: 0:1, 3:1.

HC Oceláři Třinec

Svoboda - Mičulka, Stránský, Zahradníček, Bartoň, Walaski, Heider, Cienciala - Kovařčík M., Růžička, Kovařčík O., Christov, Pěnčík, Kofroň, Trčka, Motloch, Pala, Kasala, Lorek, Jašek

HC Dynamo Pardubice

Stibůrek - Divecký, Kalous, Procházka, Faltýnek, Petric, Budík, Kracík - Chvojka, Kysela, Kuťák, Barkóci, Hlaváček, Bohuněk, Velínský, Špaček, Havrda

Úvodní dějství druhého osmifinálového klání mezi Oceláři a Pardubicemi začali aktivněji domácí hokejisté, paradoxně však se do vedení dostali hosté z Pardubic. Ti se radovali hned po osmadvaceti vteřinách zápasu, když Radovan Chvojka dokázal zužitkovat rychlou protiakci.

Pardubičtí poté mohli své vedení navýšit, domácí jim nabídli dvojnásobnou početní výhodu. Ani 99 vteřin ale hostům nestačilo k tomu, aby podruhé překonali brankáře Svobodu. Jak správně naložit s přesilovkou názorně Pardubickým předvedli Oceláři v minutě jedenácté. První prohřešek hostů dokázal potrestat Lukáš Jašek, jenž za záda bezmocného Stibůrka doklepl výstavní pas Marka Růžičky.

Oceláři mohli do konce první dvacetiminutovky otočit vývoj utkání na svou stranu, k dispozici měli další dvě početní výhody. Bratři Kovařčíkové, či Lukáš Motloch ale hostujícího gólmana překonat nedokázali.

Také v prostřední periodě byli aktivnější domácí hráči. Ti několikrát vyzkoušeli pozornost hostujícího gólmana Stibůrka, dlouho se jim ale nedařilo vsítit vedoucí branku. To se Ocelářům povedlo až v polovině druhého dějství.

Patnáct vteřin před uplynutím poloviny utkání se na střeleckou listinu zapsal Lukáš Motloch, jenž dorazil střelu Davida Stránského. Slezané i nadále kráčeli k vítězství v utkání a celé sérii, hostující naděje držel pozorný Stibůrek. Ten neskutečným způsobem zastavil téměř jistou branku Adama Ciencialy nebo střelu Marka Pěnčíka.

Pardubičtí se k zakončení dostávali spíše sporadicky, a když už se hosté dostali ke střele, tak ji zblokovala dobře pracující domácí defenzíva. V závěrečné třetině mohl o vítězství domácích rozhodnout Kasala nebo později Jašek, oběma třineckým forwardům ale gólovou radost zhatila horní tyč pardubické branky.

S blížícím se koncem se Pardubicím dařilo navyšovat aktivitu, ke kýžené brance to ale nevedlo. Na Svobodovi si dvakrát vylámal zuby Velínský, třineckého brankáře nepřekonal ani Procházka. A když se Slezanům povedlo zásluhou Marka Pěnčíka odskočit do dvoubrankového vedení, bylo o postupujícím prakticky rozhodnuto.

Východočeši se ještě v závěru pokoušeli o korekci stavu hrou v šesti hráčích, jejich výhoda navíc byla umocněna vyloučením Kofroně. Hosté ale nedokázali najít recept na překonání pozorné třinecké obrany v čele s gólmanem Svobodou. Vítězem zápasu i celé série tedy jsou Oceláři Třinec, ti postupují do čtvrtfinále, pro Pardubické starší dorostence končí sezóna v osmifinále.

OHLASY TRENÉRŮ

René Mucha (Oceláři Třinec): Dnes to byl klasický zápas play-off akorát s tím rozdílem, že jsme nastoupili nekoncentrovaně a hned v první minutě inkasovali. Od toho se odvíjel celý zápas. Pardubice ale dnes hrály o hodně lépe, než doma. Nevím, jestli je svazovalo to, že se na ně přišlo podívat víc diváků a byla tam výborná atmosféra. Dnes hrály disciplinovaně, byly důrazné v soubojích, hrály velmi obětavě. Bylo to vyloženě o štěstí, o tom, kdo dá druhý gól. Jsem rád, že jsme to nějakým způsobem ukopali k vítězství.

Vladimír Martinec (ČSOB Pojišťovna Pardubice): Odehráli jsme velice dobré utkání. Těch pár lidí, co tady přišlo, mělo možnost shlédnout kvalitní zápas s vítězstvím a postupem domácích. Podali jsme solidní výkon, který kdybychom podali doma, tak to mohlo být jinak. Domácí postoupili díky tomu, že jsme vlastně hráli jednu přesilovku v první třetině a pak posledních patnáct vteřin. Myslím si ale, že až tak jednoznačné v náš neprospěch ta série nevyzněla.

Jméno G A +/- TM
Lukáš Jašek 1 0 0 0
Lukáš Motloch 1 0 2 0
Marek Pěnčík 1 0 2 0
Matěj Bartoň 0 0 0 2
Adam Cienciala 0 0 0 0
Petr Heider 0 0 0 0
Vít Christov 0 2 2 0
Lukáš Kasala 0 0 -1 2
Adam Kofroň 0 0 -1 2
Michal Kovařčík 0 0 0 0
Ondřej Kovařčík 0 0 -1 0
Jaroslaw Lorek 0 0 0 0
Matěj Mičulka 0 0 0 0
Martin Pala 0 0 0 0
Marek Růžička 0 1 0 0
David Stránský 0 1 1 0
Miroslav Svoboda 0 0 0 0
Jan Trčka 0 0 0 0
Ladislav Walaski 0 0 0 2
Jan Zahradníček 0 0 1 0