top

Třinečtí junioři vstoupili do boje o play-off vítězně!

HC Oceláři Třinec
ČTVRTEK 14. 2. 2013
Extraliga juniorů
5 : 2

(2:1, 1:1, 2:0)

Werk aréna

HC Dynamo Pardubice

T Ř I N E C - Třinečká juniorka dnes vstoupila do boje o play-off úspěšně, když na svém ledě dokázala porazit Pardubice. Většinu zápasu byli Oceláři lepším týmem a nebýt výborného brankáře hostí Jeschkeho, mohlo být pro hráče z města perníku ještě hůř. Hráčem zápasu byl Tadeáš Jaroš, který dva góly vstřelil a byl i blízko hattricku.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 7. Rufer (Běhal), 12. Jaroš (Pisarik), 37. Jaroš (Bajtek), 52. Juhász (Rufer, Bajtek), 59. Bajtek (Běhal) - 1. Půhoný (Řezníček), 27. Škvor (Půhoný). Rozhodčí: . Vyloučení: 4:6. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 0:1, 1:1, 2:1, 2.2, 5:2.

HC Oceláři Třinec

Šimboch - Běhal, Pisarik, Žvátora, Valíček, Hurtík, Foltýn -Rufer, Bajtek, Kasperlík, Mach, Kurzok, Pargáč, Ohera, Franek, Juhász, Diviš, Jaroš

HC Dynamo Pardubice

Jeschke - Pilný, Petira, Havel, Vácha, Robertson, Starý, Havlík, Voženílek - Havel, Chmelař, Půhoný, Vachutka, Zelinger, Poulíček, Schneider, Řezníček, Moravec

Do zápasu vstoupili aktivněji hosté z Pardubic, kteří také brzo vstřelili gól. Jiřímu Půhonému se podařilo propálit Juraje Šimbocha v třinecké kleci. Poté byly Paradubice lepším týmem na ledě, ale svůj tlak už nedokázaly zužitkovat. Svou první přesilovou hru využili Oceláři, to když si Adam Rufer položil brankáře hostí a zasunul puk do prázdné brány. Poté převzali iniciativu domácí a také vstřelili další gól. Tadeáš Jaroš dokázal nadvakrát překonat Jeschkeho a Třinečtí tak šli do kabin spokojenější.

Do druhé třetiny již nenastoupil třinecký Tomáš Franek, který inkasoval nepříjemného koňara na stehno a musel ze zápasu odstoupit. Třinecký Juhász spálil obrovskou šanci, kdy stál sám proti brankáři Pardubic, a tak se potvrdilo pravidlo nedáš – dostaneš. Obránce Jan Škvor se s ničím nepáral a prostřelil vše, co mu stálo v cestě. To bylo od Pardubických vše, od té doby se trefovali jen Třinečtí. Vedení na stranu Třince vrátil opět Tadeáš Jaroš, který byl nepochybně mužem zápasu. Moc nechybělo a Jaroš mohl vstřelit hattrick, to by však v bráně Pardubic nemohl stát Jeschke, který i přes čtyři inkasované góly odchytal dobrý zápas.

Ve třetí periodě se čekal tlak Pardubic, ten však nepřicházel. Třinečtí dobře bránili svou modrou čáru a nepouštěli Pardubické do přečíslení. Třinečtí dnes ukázali i to, že nezapomněli hrát přesilovky. Jakub Juhász využil dnes již druhou přesilovku Třince a Oceláři vedli již o dva góly. Pardubice se však nechtěly vzdát a dvě minuty před koncem si vybojovaly přesilovou hru. Ta se jim však vůbec nepovedla , protože Filip Bajtek z velké dálky trefil opuštěnou klec, a rozhodl tak o vítězství třineckých Ocelářů.

Jméno G A +/- TM
Tadeáš Jaroš 2 0 2 2
Filip Bajtek 1 2 2 2
Jakub Juhász 1 0 -1 0
Adam Rufer 1 1 0 0
Jiří Běhal 0 3 0 0
Jan Diviš 0 0 -1 2
Michael Foltýn 0 0 2 0
Tomáš Franek 0 0 0 0
Pavel Hurtík 0 0 0 0
Martin Kasperlík 0 0 -2 2
Jakub Kurzok 0 0 -1 0
Jakub Mach 0 0 0 0
Filip Ohera 0 0 0 0
Jiří Pargáč 0 1 2 0
Alex Pisarik 0 0 0 0
Juraj Šimboch 0 0 0 0
Adam Valíček 0 0 0 0
Michal Vyčesaný 0 0 0 0
Michal Žvátora 0 0 -1 0