top

Po velkém boji obírá třinecké juniory Plzeň o všechny body

HC Oceláři Třinec
PONDěLí 25. 2. 2013
Extraliga juniorů
3 : 4

(1:1, 1:0, 1:3)

Werk aréna

HC Škoda Plzeň

T Ř I N E C - Třinečtí junioři dnes sehráli smolný zápas, ve kterém hned třikrát vedli, ale přesto se jim vyhrát nepodařilo. Zásluhu na tom měly nedobré přesilové hry, v jedné z nich dokonce mladí Oceláři inkasovali. Přínosný pro Plzeň byl také skvělý výkon brankáře Příhody, který se zasloužil několika svými zákroky o to, že si Plzeň veze na západ Čech všechny tři body.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: . Rozhodčí: 2. Hurtík (Matuš), 26. Matuš (Běhal, Bajtek), 43. Růžička (Pisarik) - 16. Mašek (Houfek, Tulačka), 43. Langer (Němec), 45. Pacanda (Bastl), 48. Bastl. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:4.

HC Oceláři Třinec

Šimboch - Běhal, Heider, Kurzok, Pisarik, Žvatora, Hurtík - Kofroň, Bajtek, Kasperlík, Mach, Žvatora, Ohera, Vyčesaný, Juhász, Matuš, Diviš, Růžička, Jaroš

HC Škoda Plzeň

Příhoda - Andrlík, Holý, Houfek, Kubík, Moravčík, Slavík - Němec, Bastl, Pejchar, Šimandl, Mašek, Zimmermann, Noga, Pacanda, Tulačka, Pašek, Langer

Začátek první třetiny patřil domácím, kteří si vykoledovali několik přesilovek. Hned tu první se jim také podařilo využít. Pavel Hurtík dostal nabito na modrou čáru a propálil vše, co mu stálo v cestě. V další přesilové hře pak Třinečtí nastřelili tyč. Od té doby začala přebírat iniciativu Plzeň. Po vyloučení Bajtka se prosadil Filip Mašek, který z blízka překonal Šimbocha. Právě Šimbochovi mohli Třinečtí hokejisté děkovat, že do kabin nešli s mankem. Brankář Ocelářů si poradili s dalšími velkými šancemi hostů. První třetina tak skončila nerozhodně.

Druhá perioda příliš hokejové krásy nenabídla, šlo vidět, že se už hraje o hodně a prim hrály obrany obou celků. Nicméně byli to Oceláři, kteří se dostali do vedení o gól, když akci po ose Bajtek, Běhal zakončoval Extraligou ostřílený Radim Matuš. Ve druhé třetině už toho moc k vidění nebylo, a tak jsme se mohli těšit na třetinu třetí.

A ta přinesla gólové hody. Jako první se osmělili Indiáni, to když akci dva na jednoho zakončoval Matěj Langer. O dvacet sekund později se potřetí a naposled dostali do vedení Oceláři. Marek Růžička číhal u tyče úplně nekrytý a přihrávka Alexe Pisarika našla přímo jeho hůl. Odpověď Plzeňských na sebe nenechala dlouho čekat, v oslabení se trefil Tomáš Pacanda, který ujížděl z levé strany sám na Šimbocha a trefil přesně nad jeho rameno do horního růžku. Pro Třinecké tato pohroma neskončila, Plzeň totiž dokázala vývoj utkání úplně otočit. Střelu Antonína Bastla Juraj Šimboch propustil mezi nohama a na to už Třinec nedokázal odpověď. Plzeň si tak z Třince odvezla tři cenné body a mladí Oceláři mají nad čím přemýšlet.

Jméno G A +/- TM
Pavel Hurtík 1 0 -1 0
Radim Matuš 1 1 0 0
Marek Růžička 1 0 1 0
Filip Bajtek 0 2 -1 6
Jiří Běhal 0 1 -1 0
Jan Diviš 0 0 -1 2
Petr Heider 0 0 0 0
Tadeáš Jaroš 0 0 0 0
Jakub Juhász 0 0 -1 0
Martin Kasperlík 0 0 -1 2
Adam Kofroň 0 0 0 0
Jakub Kurzok 0 0 0 0
Jakub Mach 0 0 -1 0
Filip Ohera 0 0 1 0
Alex Pisarik 0 1 0 0
Juraj Šimboch 0 0 0 0
Michal Vyčesaný 0 0 0 2
Michal Žvátora 0 0 0 0