top

Starší dorostenci se vracejí z Liberce bez bodu!

Bílí Tygři Liberec
PáTEK 22. 2. 2013
Extraliga staršího dorostu
3 : 2

(0:0, 1:2, 2:0)

HC Oceláři Třinec

LIBEREC - Po bezbrankové první třetině se svěřenci Reného Muchy dostali v druhé dvacetiminutovce do vedení. Tygři však dokázali vyrovnat a přidat ještě jednu branku, proto Oceláři odjíždějí z Liberce s prázdnou.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 22. Chlapík (pen.), 44. Ordoš (Zedek, Kupčík), 53. Hrníčko (M.Šír) - 34. Kasala, 35. Christov (Pěnčík, Mičulka). Rozhodčí: Hrubý - Kajínek, Podrazil. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:0. V oslabení:0:0 . Diváci: 73. Střely na branku: 26:27. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2.

Bílí Tygři Liberec

Stezka - Šťáva, M.Šír, Klinger, Kupčík, Zedek, Divila - Babec, Kalfiřt, Hrníčko, Belovič, F.Chlapík, Gecko, Kratochvíl, Ordoš, Havlas, R.Šír

HC Oceláři Třinec

Svoboda - Bartko, Mičulka, Stránský, Adáme, Bartoň, Walaski, Heider - M.Růžička, Kovařčík, Christov, Pěnčík, Kofroň, Poruba, Motloch, Kasala, Lorek, Pala, Jašek

V první třetině začali aktivněji Oceláři. První větší šanci měl hostující Marek Růžička, který však nezkrotil puk na hraně brankoviště. O chvíli později se vyvrbila začínající šance na liberecké straně, Matúš Belovič se dral do úniku, avšak puk skončil na betonu brankáře Třince. První třetinu také provázela četná vyloučení, po dvou na obou stranách. Ani jedno ovšem nebylo využito a gól do konce první části nepadl. V šancích byli například Lukáš Kasala za hosty a domácí Ondřej Šťáva.

Druhá třetina začala lépe pro Tygry. Třinecký Svoboda v brance fauloval a bylo nařízeno trestné střílení ve prospěch Liberce. Toho se ujal Filip Chlapík a uspěl – zakončil přesnou střelou do pravého růžku branky – 1:0. Tento stav se ujal přibližně na deset minut. Ve třicáté čtvrté mintě zasáhli Třinečtí a srovnali stav. Sražený puk dokázal vsítit Lukáš Kasala - 1:1. Neutekly ani dvě minuty a Oceláři vedli. Vít Christov po kombinaci našel skulinku v Stezkově výstroji – 1:2.

Ve třetí části to vypadalo, že si hosté svůj náskok udrží. Avšak Tygři zvedli aktivitu a hned zkraje poslední třetiny srovnali. Jan Ordoš byl atakován, ale při pádu na led ještě stihl vystřelit a trefil se – 2:2. To nepřidalo na náladě Ocelářům, kteří začali být nervózní. Další změna skóre se konala při hře ve čtyřech. Dominik Hrníčko zpracoval přihrávku a poslal Tygry do vedení – 3:2. Domácí již po tomto gólu byli dostatečně nabuzení a nepustili Třinecké k žádné větší akci. Na konci střetu ještě zkoušeli hosté hru v šesti bez brankáře, ale ani ta jim ke srovnání nepomohla.

OHLASY TRENÉRŮ

Ohlasy trenérů

Jan Šťastný (Bílí Tygři Liberec): Musím smeknout před naším mančaftem, protože si myslím, že od začátku do konce jsme hráli velice dobře. Hráli jsme, jak jsme chtěli - zodpovědně zezadu. Udělali jsme pár chyb, ale to se v hokeji stává. Jinak jsme podali jeden z nejlepších výkonů v sezóně a jsme rádi, že jsme porazili lídra tabulky. Chtěl bych klukům poděkovat, protože makali všichni, od gólmana až po posledního hráče.

René Mucha (HC Oceláři Třinec): Na začátku zápasu na nás bylo vidět, že ještě sedíme v autobuse. Na druhou stranu, domácí ty první šance neproměnili, podržel nás brankář. Jsem rád, že ve druhé třetině jsme stav otočili. Utkání se lámalo na začátku třetí třetiny, kde jsme nastoupili nekoncentrovaní. Nebudu řešit, že do akcí se dostali hlavně kluci z mladšího dorostu, ale byla to nesoustředěnost, prohrávali jsme osobní souboje, propadali v obraně. Ve druhé třetině nám to padalo do branky, ale v té třetí jsme de facto neměli žádnou střelu. Domácí hrají obranný systém jako my, ale dneska byli šikovnější, důraznější a tři body si zasloužili.

Jméno G A +/- TM
Vít Christov 1 0 -1 2
Lukáš Kasala 1 0 1 0
Marian Adámek 0 0 0 0
Jan Bartko 0 0 0 0
Matěj Bartoň 0 0 0 0
Petr Heider 0 0 0 2
Lukáš Jašek 0 0 0 0
Adam Kofroň 0 0 1 0
Ondřej Kovařčík 0 0 1 0
Jaroslaw Lorek 0 0 0 0
Matěj Mičulka 0 1 0 0
Lukáš Motloch 0 0 0 0
Martin Pala 0 0 0 0
Marek Pěnčík 0 1 0 0
Jan Poruba 0 0 -1 0
Marek Růžička 0 0 0 4
David Stránský 0 0 0 0
Miroslav Svoboda 0 0 0 0
Ladislav Walaski 0 0 0 0