top

Starší dorost válí dál, tentokráte to na vlastní půdě odnesl Písek!

IHC KOMTERM Písek
SOBOTA 26. 1. 2013
Extraliga staršího dorostu
2 : 4

(1:1, 0:3, 1:0)

HC Oceláři Třinec

Třinečtí starší dorostenci nadále surfují na vítězné vlně a vezou tak z Písku další body. Utkání bylo zprvnu vyrovnané, avšak ve druhé periodě Oceláři prokázali své kvality a třemi góly odskočili soupeři na 1:4. Domácí se poté snažili přetlačit Třinec a dotáhnout tak zápas, ale dokázali snížit stav jedinou trefou na konečných 2:4.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 10. Schwamberger, 41. Šuhaj (Schwamberger) - 8. O. Kovařčík (Kofroň, Walaski), 26. Stránský, 28. Heider (M. Kovařčík), 33. Růžička (Zahradníček, Kovařčík M.). Rozhodčí: S. Mertl - Ingriš, J. Mertl. Vyloučení: 7:8 navíc Růžička (TRI) 10 min. OT (NESP). Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 95. Střely na branku: 26:37. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4, 2:4.

IHC KOMTERM Písek

Pechek - Kajtman, Hájek, Hřebíček, Červinský, Sýbek, Holub - Schwamberger, Dudák, L. Volf, Rod, Březina, Duchoň, Vlk, Šuhaj, J. Volf, Marcilis, Točík.

HC Oceláři Třinec

Cieslar - Bartko, Mičula, Stránský, Zahradníček, Bartoň, Walaski, Heider, Cienciala - M. Kovařčík, Růžička, O. Kovařčík, Kofroň, Trčka, Motloch, Kasala, Pala, Poruba.

První třetina začala ve svižném tempu a o gólové příležitosti na obou stranách kluziště nebyla nouze. V prvních šesti minutách měli na svých hokejkách slibné šance třinečtí hráči Kofroň a Zadražil, za Písek se mohl prosadit Schwamerger. Červené světlo za brankami se začalo rozsvěcovat od osmé minuty.

To totiž Oceláři využili svou přesilovou hru, když po pěkné kombinaci trefil odkrytou část branky O. Kovařčík. Hosté se však z vedení neradovali dlouho. Přibližně za minutu už bylo vyrovnáno. Schwamberger v útočném pásmu přetlačil svého strážce a tváří v tvář gólmanovi hostů nedal nejmenší šanci střelou do pravé šibenice.

V druhém dějství kralovali Třinečtí. Dokázali hned třikrát skórovat a vypracovali si rozhodující náskok, který se v konečném součtu ukázal jako rozhodující. Dva slepené góly přišly jako blesk z čistého nebe. Ve dvacáté šesté minutě se trefil Stránský a přibližně za minutu přidal další branku Třince střelou mezi betony Heider. A to stále nebylo vše. Čtvrtou branku hostujícího celku přidal kapitán Růžička.

Hned v úvodu třetí třetiny zadělali domácí hráči na pořádné drama. Po pětatřiceti odehraných sekundách zůstal v předbrankovém prostoru nekrytý Šuhaj, který přesnou střelou k pravé tyči snížil na rozdíl dvou branek. Po vstřelené brance domácí na svého soka tvrdě dotírali a snažili se kontaktní trefu, která by je vrátila do zápasu. Skórovat však už nedokázali ani Marcilis a ani Šuhaj, kteří ztroskotali na gólmanovi Třince. Zasloužené vítězství si tak na své konto připsali starší dorostenci Třince.

Jméno G A +/- TM
Petr Heider 1 0 0 2
Ondřej Kovařčík 1 1 -2 0
Marek Růžička 1 0 1 12
David Stránský 1 0 0 0
Jan Bartko 0 0 -1 0
Matěj Bartoň 0 0 0 2
Adam Cienciala 0 0 0 0
Ondřej Cieslar 0 0 0 0
Lukáš Kasala 0 1 -1 2
Adam Kofroň 0 1 -2 2
Michal Kovařčík 0 2 1 0
Matěj Mičulka 0 0 0 0
Lukáš Motloch 0 0 0 0
Martin Pala 0 0 1 0
Jan Poruba 0 0 1 2
Jan Trčka 0 0 1 0
Ladislav Walaski 0 1 1 0
Jan Zahradníček 0 1 0 4