top

Starší dorostenci deklasovali Kladno osmi góly!

Rytíři Kladno
SOBOTA 12. 1. 2013
Extraliga staršího dorostu
1 : 8

(0:4, 1:2, 0:2)

HC Oceláři Třinec

Velmi nabitý program měli v těchto dnech svěřenci trenérů Reného Muchy a Miroslava Čečotky, neboť včera ve večerních hodinách Oceláři brali body na půdě Chomutova a už dnes odpoledne řádili na ledě Kladna. Již v první periodě nasázel Třinec domácí bráně čtyři kousky a dalšími čtyřmi trefami pohodlně dotáhl zápas na konečných 1:8 z pohledu Kladna.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 38. Litera (Hulcr, Kružík) - 9. Růžička, 13. Pala (Christov), 15. Kovařčík (Stránský), 19. Lorek, 23. Walaski (Kovařčík, Stránský), 31. Jašek, 52. Christov (Pala, Bartko), 58. Trčka. Rozhodčí: Šmíd - Kotyza, Malý. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 100. Střely na branku: 20:44. Průběh utkání: 0:6, 1:6, 1:8.

Rytíři Kladno

Kaňka (21. Vladař) - Zajíc ml., Vojík, Šanda, Sklenička, Hulcr, Doudera L. - Křepelka, Litera, Kružík, Kuzďas, Macháček, Seidl, Havlůj, Hoffmann, Christl, Janele, Kadlec, Kaprál.

HC Oceláři Třinec

Svoboda - Bartko, Bartoň, Cienciala, Heider, Mičulka, Stránský, Walaski, Zahradníček - Christov, Jašek, Kovařčík, Lorek, Motloch, Murín, Pala, Pěnčík, Poruba, Růžička, Trčka.

Utkání bohaté na góly otevřel Marek Růžička, který jel v 9. minutě po faulu Vojtíka trestné střílení, v něm snadně zakončil mezi betony Kaňky a tento proměněný nájezd následně nastartoval třineckou mašinu.

Několik minut poté zvýšil na 0:2 Martin Pala, když se ve skrumáži před domácí bránou nejlépe zorientoval a poslal puk mezi tři kladenské tyče.

Netrvalo dlouho a hosté znovu zvedli ruce radostí nahoru. Stránský našel na útočné modré perfektně najíždějícího Michala Kovařčíka, který unikl soupeřům a tváří tvář Kaňkovi zakončil svým forhendovým blafákem.

V závěru první dvacetiminutovky Kladenští sice ubránili oslabení, avšak Třinec skóroval znovu za vyrovnaného počtu hráčů. Jaroslav Lorek vyhrál vhazování v útočném pásmu a ihned po něm zvolil střelu, kterou propálil vše, co mu stálo v cestě.

Kladno na velmi nepříznivou první periodu reagovalo změnou strážce svatyně a Ladislava Kaňku nahradil Daniel Vladař. I přes tuto změnu však Třinečtí na počátku druhé třetiny přidali pátou branku do sítě domácích. V přesilové hře Oceláři natlačili puk na domácí branku, kde puk natřikrát dorazil za brankovou čáru Ladislav Walaski.

Posléze poměrně poklidnou hru přerušil v půli utkání již šestý puk v bráně Rytířů, což byl už pořádný debakl. Lukáš Jašek v přečíslení hledal najíždějícího spoluhráče, avšak jeho nahrávka zasáhla pouze blokujícího obránce Kladna, od kterého se puk smolně odrazil za záda Vladaře.

Jedinou čestnou branku domácích zaznamenal na počátku osmatřicáté minuty Petr Litera, jenž stál před bránou hostů zcela osamocen a po obdržení přihrávky Hulcra neměl problém překonat třineckého gólmana.

Po tomto snížení stavu se týmy herně začaly vyrovnávat a šance byly k vidění na obou stranách. Růžička kupříkladu orazítkoval tyč Rytířů, brankář Svoboda zase musel po akci domácích lovit puk až na brankové čáře.

Sympatické zlepšení Kladenských však nepomohlo týmu k další gólové radosti, naopak v půli třetí třetiny Vít Christov využil další přesilovou hru svého týmu, když z mezikruží krásně zavěsil pod víko.

Konečnou podobu skóre na 1:8 určil v 58. minutě Jan Trčka, který zároveň zakončil gólové představení Třince pohlednou trefou, neboť jeho střela se před zatřepotáním v síti Kladna nejprve otřela o horní tyč branky.

Jméno G A +/- TM
Vít Christov 1 1 0 0
Lukáš Jašek 1 0 1 0
Michal Kovařčík 1 0 1 0
Jaroslaw Lorek 1 0 2 0
Martin Pala 1 1 0 0
Marek Pěnčík 1 0 1 0
Marek Růžička 1 0 2 0
Jan Trčka 1 0 2 0
Jan Bartko 0 0 0 0
Matěj Bartoň 0 0 0 0
Adam Cienciala 0 0 -1 2
Petr Heider 0 1 2 2
Ondřej Kovařčík 0 2 1 0
Matěj Mičulka 0 0 0 0
Lukáš Motloch 0 0 0 0
Jan Poruba 0 0 1 0
David Stránský 0 2 1 0
Miroslav Svoboda 0 0 0 0
Ladislav Walaski 0 0 3 2
Jan Zahradníček 0 1 3 0