top

Mladší dorost nasázel Havířovu půl tucet branek!

AZ Heimstaden Havířov
ČTVRTEK 21. 3. 2013
Extraliga mladšího dorostu
3 : 6

(1:2, 1:1, 1:3)

HC Oceláři Třinec

V dohrávce třiatřicátého kola zavítali mladí Oceláři na led nedalekého Havířova. Třinečtí si brzy vypracovali dvoubrankové vedení, které se však domácím do půle zápasu podařilo vyrovnat, nicméně následné odskočení ve skóre si už červenobílí pohlídali a dotáhli duel k vítězství. Mladší dorost si tak zocelil první pozici a na závěrečný turnaj nastoupí jako lídr východní části.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 11. Wróbel (Kurovský, Moravčík), 33. Wróbel (Moravčík, Kurovský), 50. Moravčík (Wróbel) – 4. Murín (Poruba), 8. Kofroň (Poruba, Janiczek), 36. Murín (Adámek), 46. Sztwiertnia (Janiczek, Murín), 51. Poruba (Kofroň, Roman), 56. Tůma. Rozhodčí: Krenželok - Urbánek, Stonavský. Vyloučení: 0:1. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 106. Střely na branku: 17:61. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:4, 3:4, 3:6.

AZ Heimstaden Havířov

Vacula - Trombik, Hudeček, Moravčík, Ďurkáč "C", Šteffko "A", Stružík, Pacoň, Szturc, Kalus, Mrowiec, Kurovský, Wróbel, Kiss, Honsa, Sojka

HC Oceláři Třinec

Ovčaři - Radzienciak, Roman, Kofroň, Adámek "C", Tůma, Zogata, Krása, Bartko, Mach, Imrich, Kaukič, Poruba, Sztwiertnia, Janiczek "A", Roman, Murín, Škorpík

Začátek utkání, stejně jako celý jeho průběh, patřil Ocelářům. První velkou příležitost jsme viděli poměrně záhy, už ve 3. minutě se k puku dostal Poruba, ale jeho střela z první z bezprostřední blízkosti branky Vaculu neohrozila. Hned o minutu později už se ovšem skóre utkání měnit muselo. Střelcem branky se stal Matěj Murín, který se dokázal schovat za obranou soupeře a v samostatném úniku provedl bekhendovou kličku.

Úvodní branka obraz hry vůbec nezměnila, i nadále byli daleko aktivnější hosté. Ti se v 8. minutě dostali už do dvoubrankového vedení, David Kofroň totiž přesně dorážel puk za záda brankáře Vaculy. Domácí se poprvé ukázali v dobrém světle v 11. minutě a překvapivě z toho byl hned gól. Postaral se o něj Kamil Wróbel, který ve velké rychlosti obehrál protihráče a střelou nad beton i brankáře Ovčařiho.

Odpověď měl na posléze na hokejce dnes velice agilní Poruba, tento hráč se ocitl z ničeho nic sám před Vaculou, ten si však připsal poměrně jednoduchý zákrok poté, co střela Poruby mířila pouze doprostřed brány. Havířov se přeci jen zmátořil a hra se na chvíli přestěhovala na půli Třince. Toho využil Wróbel, který viděl volného Moravčíka, potenciálně střelec vyrovnávací branky však pouze promáchnul.

Po přestávce vlítli na led hosté z Třince. Už v první minutě druhé třetiny měl šanci Roman, jeho rána z vrcholu kruhu sice měla razanci, přesnost však nikoliv. Tlak ale nadále sílil a Vacula musel být v dlouhodobé permanenci. Ve 28. minutě ujel třinecký útok do přečíslení 3 na 2, ke střele se dostal opět aktivní Poruba, ale stejně jako v předchozím případě, i tentokrát puk nemířil do brankové konstrukce.

Hned na to našel po skvělém přehledu na ledě Wróbel uvolněného Ďurkáče, ale do jeho střely mu v poslední chvíli vložil hůl jeden z hostujících obránců. Ve 33. minutě už však bylo srovnáno, úspěšným střelcem se stal i tentokrát Kamil Wróbel, jehož střela pod vyrážečku Ovčařiho byla bezkonkurenční. Radost na domácí střídačce dlouho netrvala, emoce na ledě zklidnil třetí brankou Třince Matěj Murín, který v 36. minutě stal ve správnou chvíli na správném místě a po zmatcích před brankou propálil vše, co mu stálo v cestě.

I další příležitosti Ocelářů byly velice nebezpečné. Kofroň těžil ze spolupráce s Porubou, ale jeho střela mířila mimo. Hráč, který v této akci přihrával, se hned o pár vteřin později dostal do samostatného úniku, a přestože brankáře Vaculu překonal, tyčku za ním už nikoliv. V 39. minutě mohlo být rázem srovnáno, potrestat zaváhání hostů se snažil Wróbel, jeho útok na hattrick ale nevyšel, protože jeho pokus skončil za brankou soupeře. Podobně dopadla i akce Šteffka.

Hned po přestávce vstoupili do poslední části zápasu aktivněji Havířovští, za které se do dobré šance dostal například Honsa. Ještě větší šanci si vypracoval v 45. minutě Moravčík, jenž se rázem ocitl sám před brankou, svatyni hostů však netrefil. A tak udeřili hosté. Ve 46. minutě se prosadil Eryk Sztwiertnia, který nadvakrát doklepl kotouč až do sítě. Další zaváhání domácí obrany přišlo o dvě minuty později, kdy hráči zapomněli na volného Kofroně. Tento hráč se dostal až před Vaculu, které po své kličce málem překonal, a to i přesto, že mu kotouč sjel z čepele.

Branku naděje tak mohl v 50. minutě vstřelit Dominik Moravčík, jeho střelu ale museli potvrdit rozhodčí, protože puk se po střele okamžitě odrazil od vnitřní konstrukce brány. Uplynula ale pouhá půlminuta, a Třinec opět odskočil. Podařilo se to komu jinému, než Janu Porubovi. Když v 56. minutě skóroval v oslabení výstavní střelou přesně k tyči Jakub Tůma, o vítězi zápasu nikdo nepochyboval. Poslední šance zápasu byla k vidění minutu před koncem, kdy hostující obraně ujel Kurovský, jeho střela ale mířila pouze do dobře postaveného Ovčařiho.

OHLASY TRENÉRŮ

Darek Stránský (trenér AZ Havířov): Byl to souboj prvního s celkem z chvostu tabulky. Od toho se odvíjel celý obraz hry, Třinečtí měli jednoznačnou převahu. I přesto bych chtěl vyzvednout výkon brankáře, protože nás podržel, měl téměř 60 těžkých zákroků. Dneska jsme byli z náhlých protiútoků hodně produktivní a výsledek vypadá nakonec kosmeticky ještě dobře, i když byl Třinec jasně lepší.

Jozef Lucák (asistent trenéra HC Oceláři Třinec): Dnešní utkání bylo z hlediska našich kluků takové těžší, protože nám chyběla motivace. Měli jsme ji slabší, jsme vedoucí celek tabulky a soutěž se už dohrává. Motivovat hráče k tomu, aby podali stoprocentní výkon je opravdu těžké.

Jméno G A +/- TM
Matej Murín 2 1 2 2
David Kofroň 1 1 3 0
Jan Poruba 1 2 3 0
Eryk Sztwiertnia 1 0 0 0
Jakub Tůma 1 0 0 0
Marian Adámek 0 1 2 0
Jan Bartko 0 0 1 0
Ondřej Imrich 0 0 -1 0
David Janiczek 0 2 2 0
Lukáš Kaukič 0 0 0 0
Dominik Krása 0 0 0 0
Matěj Mach 0 0 -1 0
Jakub Ovčaří 0 0 0 0
Grzegorz Radzienciak 0 0 1 0
Miloš Roman 0 0 1 0
Michal Roman 0 1 1 0
Denis Škorpík 0 1 0 0
Jakub Zogata 0 0 0 0