top

Zdrcující třetí třetina přinesla mladšímu dorostu další tři body!

HC Oceláři Třinec
NEDěLE 24. 2. 2013
Extraliga mladšího dorostu
5 : 2

(1:0, 0:1, 4:1)

HCM Warriors Brno

Pouhých pět proher ze třiceti zápasů, tak touto statistikou se mohou chlubit mladí Oceláři. Polední souboj na domácím ledě proti Brnu byl první dvě třetiny vyrovnaný, avšak čtyři góly v rozmezí přibližně sedmi minut ve třetí třetině jasně rozhodly o vítězi duelu. Třinec - Brno, 5:2.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 4. Bartko (Jašek), 43. Tůma (Radzienciak), 44. Roman Mil. (Bartko), 49. Sztwiertnia (Kofroň), 50. Poruba (Bartko, Jašek) - 22. Kůst, 60. Roubal (Kůst). Rozhodčí: Lotko - Malík, Urbánek. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 203. Střely na branku: 36:21. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 5:1, 5:2.

HC Oceláři Třinec

Hlaváč - Radzienciak, Imrich, Janiczek, Roman, Krása, Bartko - Jašek, Mach, Roman, Kofroň, Poruba, Sztwiertnia, Tůma, Zogata, Murín, Škorpík.

HCM Warriors Brno

Čáp (44. Gerža) - Kuntoš, Kunst, Padrnos, Kůst, Hussein, Dinga, Lecián, Dufek, Dvořák, Roubal, Haman, Jurnečka, Hladký, Paulík, Lainka, Vágner.

Do utkání nastoupili lépe domácí, neboť úvodní minuty hry připomínaly spíše přesilovou hru Třince, než hru v regulérním počtu hráčů na ledě. Obrovský tlak Oceláři přetavili brzo v úvodní branku, když Jan Bartko trefil od modré přesně mezírku mezi pravou tyčí hostující brány a bruslí Čápa.

Brno se poté vzpamatovalo a začalo se herně pomalu vyrovnávat domácímu celku. Urputnou snahu hostů odpovědět na brzký gól likvidoval Jan Hlaváč sebejistými zákroky a Třinečtí nepřestávali zaměstnávat také brankáře Brna. Z hromady akcí však už v první třetině nevzešel ani jeden puk v bráně.

Na počátku druhé periody si týmy vzájemně prohodily role z třetiny první. Za bezmála dvě minuty hry Filip Kůst vystřelil z levého křídla a gólman Hlaváč nepřesně vztyčil svou lapačku, jelikož si sám šáhl na puk dříve, než se ocitl za jeho zády – 1:1.

Další šance stejně jako v první dvacetiminutovce zůstaly neproměněny. Únik Husseina zmařil na poslední chvíli třinecký obránce Bartko, na druhé straně zase skvělými zákroky držel svůj tým Václav Čáp i při přesilové hře domácích.

Úvod třetí části byl v jasné režii domácího celku. Třineckou smršť započal ve 43. minutě Jakub Tůma, který sklepl před bránou přihrávku Radzienciaka až za brankovou čáru. O minutu později už Miloš Roman během přesilové hry navyšoval na 3:1 přesnou trefou do růžku hostující klece a to přimělo trenéra Brna k vystřídání Václava Čápa za Dominika Geržu.

Za pět minut však přišly další dva slepené góly Ocelářů. Nejprve byl Kofroňem vyslán do úniku Eryk Sztwiertnia, který překonal Geržu blafákem do bekhendu, za minutku už se hnal tváří tvář brněnskému brankáři ve vlastním oslabení Jan Poruba a ten naopak zakončil forhendem pod víko.

Čestnou branku třetí třetiny se povedlo hostům vsítit při přesilové hře pouhopouhých pět vteřin před závěrečnou sirénou, když se Filip Roubal nejlépe zorientoval v nahuštěném prostoru před třineckou bránou a zametl kotouč do sítě.

Jméno G A +/- TM
Jan Bartko 1 2 2 0
Jan Poruba 1 0 2 0
Miloš Roman 1 0 1 0
Eryk Sztwiertnia 1 0 0 0
Jakub Tůma 1 0 1 2
Jan Hlaváč 0 0 0 0
Ondřej Imrich 0 0 1 0
David Janiczek 0 1 0 0
Lukáš Jašek 0 2 2 6
David Kofroň 0 1 0 0
Dominik Krása 0 0 2 0
Matěj Mach 0 0 1 0
Matej Murín 0 0 0 0
Grzegorz Radzienciak 0 1 1 0
Michal Roman 0 1 0 0
Denis Škorpík 0 0 1 0
Jakub Zogata 0 0 0 0