top

Mladší dorost zvítězil v derby s Havířovem 7:3!

HC Oceláři Třinec
NEDěLE 13. 1. 2013
Extraliga mladšího dorostu
7 : 3

(2:1, 2:2, 3:0)

AZ Heimstaden Havířov

Svěřenci trenérského dua Wojnar - Lucák dnes odehráli utkání proti Havířovu. I přes konečný výsledek byli hosté velmi vyrovnaným protivníkem, kteří první dvě třetiny drželi s Oceláři krok a dokonce i chvíli vedli 2:3. Od toho okamžiku však úřadoval už pouze Třinec, který nakonec jasně zvítězil. Jan Poruba dnes zaznamenal 5 bodů za dvě trefy a tři asistence k tomu.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 4. Poruba (Jašek), 19. Tůma, 34. Roman (Poruba), 40. Poruba (Jašek), 44. Škorpík (Poruba, Imrich), 46. Jašek (Poruba, Roman), 49. Murín (Švaňa) - 7. Wróbel (Polak), 21. Polak, 30. Holeš (Kurovský, Polak). Rozhodčí: Lotko - Ganger, Tomis. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 55. Střely na branku: 46:22. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:2, 2:3, 7:3.

HC Oceláři Třinec

Hlaváč - Radzienciak, Imrich, Janiczek, Adámek, Roman, Krása, Bartko - Jašek, Mach, Kaukič, Švaňa, Poruba, Hladoník, Tůma, Zogata, Murín, Škorpík.

AZ Heimstaden Havířov

Šimeček - Trombik, Hudeček, Ďurkáč, Šteffko, Kalus, Kiss, Dudek - Stružík, Polak, Lacoň, Lenomár, Holeš, Kurovský, Wróbel, Honsa, Sojka, Pawliczek.

Do utkání naskočili aktivněji domácí hráči, což se ve 4. minutě potvrdilo nejprve velmi nebezpečnou střelou Jaška, neboť po této ráně musel vše hasit až téměř na brankové čáře Daniel Trombik. O pár vteřin později už Oceláři vskutku zvedli ruce radostí nahoru. Spolupráce Lukáš Jašek – Jan Poruba vyšla dokonale, z nichž druhý jmenovaný na pravé tyči zametl puk do brány.

Třinečtí pokračovali v náporu a před bránou Havířova nechybělo znova daleko k dalšímu gólu. Ve skrumáži před bránou se snažili překonat ležícího Šimečka Tůma se Škorpíkem, avšak marně.

Netrvalo dlouho a hosté odpověděli v přesilové hře. Polak z pravého křídla našel na pravé tyči třinecké brány nejproduktivnějšího hráče svého týmu, Kamila Wróbela, a ten už neměl problém snadně zakončit bekhendem do z půli odkryté branky.

Oceláři pak dostali možnost poměrně dlouhé přesilovky 5 na 3, kterou i přes vyvíjející tlak neproměnili a po návratu dvou hříšníků se hra začala vyrovnávat. Třinečtí se dopouštěli chyb, z čehož Havířov těžil brejky a brankář Jan Hlaváč několikrát skvěle zasahoval. Právě po jednom z brejků Havířova se v závěru třetiny dostali k puku domácí, kteří založili rychlý protiútok, na jehož konci stál Jakub Tůma.

Do druhé periody nastoupili Třinečtí kvůli hrubosti Murína ve čtyřech hráčích v poli a Havířov znovu trestal. Hosté v přesilové hře klasicky natlačili puk na bránu, kde se nejlépe zorientoval Richard Polak a vyrovnal tak na 2:2.

Vyrovnané skóre pak odpovídalo stejně vyrovnané hře a až v půli duelu úřadovali znova hráči Havířova. Jakub Holeš při svém pokusu o střelu v mezikruží upadl a až z pozice v leže vyslal puk na domácí bránu, kde si jej nešťastně srazil do sítě Adámek.

Oceláři tak započali nejprve snahu za vyrovnáním a poté jízdu až do konečné podoby výsledku. Jašek vyslal do útoku Porubu, který z pravé strany kluziště vystřelil a následně dojíždějící Miloš Roman snadně dorážkou dokonal práci. Další gól přidal v závěru druhé periody Jan Poruba ve vlastním oslabení, když před bránou Havířova zužitkoval přihrávku Jaška.

Poslední dějství už prakticky patřilo pouze domácímu mužstvu. Rozjetý Poruba předložil v samotné koncovce puk před bránu Denisu Škorpíkovi, jenž měl už snadnou práci se zakončením. Již za minutu se třepotal v brankové síti Havířova šestý puk, který tam z mezikruží rázně příklepem dostal Lukáš Jašek.

Konečnou podobu skóre stanovil v devětačtyřicáté minutě Matěj Murín, který dorazil předchozí střelu Jaška mezi betony Kamila Šimečka. O tom, který tým si připíše tři body do tabulky bylo už prakticky rozhodnuto a Oceláři nadále nepolevovali v útoku. Ke změně stavu však již nedošlo, a tak se domácí Třinec raduje z vítězství v poměru 7:3.

Jméno G A +/- TM
Jan Poruba 2 3 6 0
Lukáš Jašek 1 3 5 0
Matej Murín 1 0 0 2
Miloš Roman 1 1 3 0
Denis Škorpík 1 0 1 0
Jakub Tůma 1 0 1 0
Marian Adámek 0 0 1 2
Jan Bartko 0 0 4 0
Jan Hladonik 0 0 0 0
Jan Hlaváč 0 0 0 0
Ondřej Imrich 0 1 1 0
David Janiczek 0 0 1 0
Lukáš Kaukič 0 0 0 2
Dominik Krása 0 0 4 0
Matěj Mach 0 0 0 0
Grzegorz Radzienciak 0 0 1 0
Robin Švaňa 0 1 1 0
Jakub Zogata 0 0 0 0