top

Mladší dorostenci opět vítězí, sedmi góly zničili Hodonín!

HC Oceláři Třinec
NEDěLE 2. 12. 2012
Extraliga mladšího dorostu
7 : 4

(2:2, 4:0, 1:2)

SHK Hodonín

Mladší dorost na domácím kluzišti exceluje a po Opavě pocítil sedm kousků v bráně taktéž Hodonín. Oceláři velmi rychle vedli zásluhou Lukáše Jaška 2:0, avšak do konce periody hosté dokázali vyrovnat. Třinecké nabudily v druhé periodě dvě využité přesilovky a dalšími třemi trefy si nenechali vzít zápas tlačícím Hodonínem. Lukáš Jašek zaznamenal hattrick a asistenci k tomu.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 2. Jašek (Kaukič, Murín), 4. Jašek, 21. Kofroň, 27. Poruba (Jašek), 36. Jašek (Bartko), 38. Škorpík (Kofroň), 60. Poruba (Bartko) - 8. Polák, 16. Linder (Hrachovský, Stanislav), 46. Dufek (Klenec, Polák), 48. Polák. Rozhodčí: Havel - Dubčák, Ganger. Vyloučení: 6:4. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 114. Střely na branku: 33:25. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 6:2, 6:4, 7:4.

HC Oceláři Třinec

Ovčaři (od 48. min. Hlaváč) - Radzienciak, Imrich, Janiczek, Adámek, Roman, Bartko, Valíček - Jašek, Mach, Kaukič, Švaňa, Kofroň, Poruba, Tůma, Zogata, Murín, Škorpík

SHK Hodonín

Sasínek - Bureš, Juriga, Crlík, Obrtlík, Hrachovský, Kachyňa - Veselý, Polák, Dufek, Linder, Klenec, Stanislav, Weintritt

První perioda nám přinesla pohledný hokej s pěknou zápletkou. Již ve druhé minutě skóroval Lukáš Jašek, který výborně zužitkoval své postavení před bránou a přihrávku Kaukiče zametl mezi tři tyče. O chvíli později ujel podél mantinelu do útoku Lukáš Jašek a přesnou střelou k pravé tyči zaznamenal již svou druhou branku v utkání.

Hodonín se však nezalekl a započal stíhací jízdu za vyrovnáním. Tom Polák získal puk ve středním pásmu a individuální akcí se dostal až před bránu domácích, kde kličkou do bekhendu zakončil. Další gólovou situaci pak připravil Hrachovský, který přesnou přihrávkou našel před třineckou bránou zcela nepokrytého Marka Lindera. Tento forvard přihrávku svého spoluhráče výborně zužitkoval a vyrovnal na 2:2.

Kvůli pozdnímu příchodu Hodonína na druhou třetinu hráli Oceláři od úvodu periody přesilovou hru, kterou dokázali patřičně využít. Adam Kofroň našel od mantinelu skulinku mezi pravou tyčí a betonem Sasínka, kterému touto mezírkou propadl puk až za jeho záda. Za pár minut se opět vylučovalo na straně hostů a domácí znova trestali. Jakub Poruba se od modré čáry přesně trefil k pravé tyči brány.

V závěru třetiny přidal další branku do sítě hostů Lukáš Jašek, což znamenalo hattrick na kontě tohoto mladého útočníka. Třinec nadále pokračoval v ofenzivním hokeji a do konce druhé dvacetiminutovky zvýšil už na 6:2 Denis Škorpík. Ten dostal v útoku přihrávku od Kofroně a měl spoustu času k zakončení, ve kterém zvolil ránu k levé tyči brány.

V poslední dvacetiminutovce vjel Aleš Dufek do útočného pásma domácích a sám zakončil do mezery pod pravým ramenem Ovčařiho. Hodonínské hráče nabudila přesilová hra, kterou využil Tom Polák, a tak bylo rázem sníženo znovu na rozdíl dvou branek. Při góle Poláka nejspíše utrpěl drobné zranění Jakub Ovčaři, kterého nahradil do zbytku utkání Jan Hlaváč. I přesto, že se Hodonín urputně snažil vsítit kontaktní branku, se skóre na straně domácích nepohnulo, ba naopak. Jan Poruba v závěru třetiny završil zápas sedmým gólem do sítě hostů, a tak Oceláři berou všechny tři body za vítězství 7:4.

Jméno G A +/- TM
Lukáš Jašek 3 1 1 0
Jan Poruba 2 0 1 2
David Kofroň 1 1 1 0
Denis Škorpík 1 0 1 0
Marian Adámek 0 1 0 2
Jan Bartko 0 2 2 0
Jan Hlaváč 0 0 0 0
Ondřej Imrich 0 0 0 0
David Janiczek 0 1 1 0
Lukáš Kaukič 0 2 1 2
Matěj Mach 0 0 0 2
Matej Murín 0 1 1 2
Jakub Ovčaří 0 0 0 0
Grzegorz Radzienciak 0 0 0 0
Miloš Roman 0 0 0 0
Robin Švaňa 0 0 0 0
Jakub Tůma 0 0 0 0
Martin Valíček 0 0 1 2
Jakub Zogata 0 0 0 0