top

Kometa přerušila vítěznou šňůru Ocelářů

HC Oceláři Třinec
SOBOTA 1. 12. 2012
Extraliga staršího dorostu
1 : 3

(1:0, 0:1, 0:2)

HC Kometa Brno

T Ř I N E C - Svěřenci Reného Muchy se ujali vedení již v první třetině. Domácí však nedokázali využít osm přesilových her, dokonce v jedné obdržli branku, která hosty vysadila na koně. V poslední třetině dokázala Kometa zápas otočit a přidat ještě třetí gól. Jedinou dnešní třineckou branku vsítil Ondřej Kovařčík.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 14. Kovařčík O. (Růžička, Heider) - 33. Kozel (Grünwald), 41. Kozel (Švejda), 45. Grünwald (Kozel). Rozhodčí: Koziol - Čaja, Konvička. Vyloučení: 4:8. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 63. Střely na branku: 25:27. Průběh utkání: 1:0, 1:3.

HC Oceláři Třinec

Fendrich - Polášek, Kovařčík M., Růžička, Kovařčík O., Christov, Pěnčík, Kofroň, Poruba, Trčka, Motloch, Stránský, Zahradníček, Bartoň, Pala, Lorek, Adámek, Jašek, Heider, Bartko.

HC Kometa Brno

Jekel - Hájek, Denk, Koch, Štancl, Kozel, Marcello, Ondráček, Vaverka, Švejda, Koblížek, Dymáček, Garčic, Dufek, Zohorna, Boltvan, Grünwald, Dvořák.

V první dvacetiminutovce diváci dlouho čekali na první branku. Oceláři se nedokázali střelecky prosadit a střely Komety na třineckou branku byly nepřesné. Nejvíce bylo na ledě vidět třineckého Ondřeje Kovařčíka, který se několikrát dostal do šance. Teprve ve čtrnácté minutě se podařilo výše jmenovanému útočníkovi překonat brankáře Komety, když naznačil střelu a donutil Jekla vyjet k pravé tyči. Ondřeji Kovařčíkovi už nic nebránilo, aby poslal puk do prázdné brány kolem jeho levého ramene. Ke konci třetiny se do několika šancí dostala i Kometa, ale pozorná obrana a Fendrich v třinecké brance byli proti vyrovnání hostů.

Do druhého dějství vstoupili Oceláři s převahou hráče v poli. Ale stejně jako další tři přesilové hry, které jim hosté v této třetině naservírovali, sehráli velmi špatně. Dokonce ve 32. minutě, po vyloučení Kocha, ujel Grünwald do obranného pásma Třince, poslal puk Adamovi Kozlovi a ten krásnou střelou vyrovnal na 1:1. Hosté po vstřelené brance ožili a snažili se dostat do vedení. Zohorna ani Dufek však Fendricha do konce třetiny nepřekonali.

Do poslední třetiny vletěli hosté jako roj meteoritů. Od prvních vteřin musel Fendrich čelit závaru před branou. První nápor Komety ustál, na dorážku Adama Kozla už třinecký brankář ale nestačil. Ve 45. minutě objel Kozel třineckou branku, poslal puk Hynku Grünwaldovi, který neměl problém zasunout černou gumu za záda třineckého brankáře. Hosté neusnuli na vavřínech a bojovali až do konce. Ocelářům nepomohla ani hra bez brankáře, proto vítězné body putují do Brna.

OHLASY TRENÉRŮ

René Mucha (HC Oceláři Třinec): Soupeř od druhé třetiny působil důraznějším dojmem. Do hry vložil na rozdíl od nás všechno. Poslední třetinu jsme byli nekoncentrovaní, proto jsme dostali hned na začátku dvě branky. Ke konci utkání jsme chtěli ještě něco změnit, ale to se nám nepovedlo. Soupeř byl na nás dnes hodně připravený a naše časté přesilovky nás spíše srazily, než aby nám pomohly.

Roman Meluzín (HC Kometa Brno): Dnešní utkání jsme odehráli velmi dobře. Věděli jsme, že Třinec je nejlepší mužstvo v této skupině. Naši kluci od začátku plnili úkoly, které jsme si řekli. Myslím si, že jsme i zaslouženě vyhráli.

Jméno G A +/- TM
Ondřej Kovařčík 1 0 -1 0
Marian Adámek 0 0 0 0
Jan Bartko 0 0 0 0
Matěj Bartoň 0 0 -1 2
René Fendrich 0 0 0 0
Petr Heider 0 1 0 0
Vít Christov 0 0 -1 0
Lukáš Jašek 0 0 -1 0
Adam Kofroň 0 0 -1 0
Michal Kovařčík 0 0 -1 0
Jaroslaw Lorek 0 0 0 2
Lukáš Motloch 0 0 0 0
Martin Pala 0 0 0 0
Marek Pěnčík 0 0 0 0
Jan Poruba 0 0 0 0
Marek Růžička 0 1 -1 4
David Stránský 0 0 -2 0
Jan Trčka 0 0 0 0
Jan Zahradníček 0 0 -1 0